Ako ste sa zmierili s tym, ze uz nebudete mat dalsie dieta? Ja mam 30 rokov a dve deti 8r a 6r. Manzel ma 35 a uz dalsie deti nechce dlhodobo. Uz 4 roky cakam, ze zmeni postoj, ale nestalo sa tak. Jeho dovody su strach z buducnosti a financie. Ja si to vsak nemyslim, byvame vo svojom dome, nemame hypoteku ani ziadny uver. Finance v pohode vychadzame a vystacime si s manzelovym prijmom a mojim ciastocnym uvazkom. Sme schopny aj nasetrit.
Ja sa s tym nedokazem 4 roky zmierit. Vobec to nejde. Deti uz chodia do skoly obe. Nedokazem sa zmierit s tym, ze uz nikdy nezazijem tehotenstvo, porod, malicke miminko, skolku. Manzel je velmi dobry otec, ale pre dalsie dieta uz nema priestor, dokonca tvrdi, ze je uz stary. Da sa s tym zmierit? Prejde to niekedy?
A si si ista, ze ked budes mat tretie, nebudes chciet stvrte?
Mat dalsie dieta nie je o velkosti domu ci peniazoch. Teda samozrejme AJ...ale je to o velky kus viacej zodpovednosti, prace, ucenia, upratovania, prania, varenia, vozenia na kruzky, podpory pocas studia, a a a... pokial nie ste s muzom zajedno, treba taketo pocity odsunut co najdalej... ono v urcitom bode ten zlom prijde u kazdeho, ze to pohodlie, vacsie deti, vratena sloboda, klud v dome, nezakopavat o hracky vsade, moct chodit normalne do prace a neliezt z jednej ocr do druhej, ze je to vlastne uplne fajn...
Nekaz si manželstvo. Na deti musia byť dvaja. Aby si neskôr nebola sama na tri.
neda.. casom to, samozrejme, prejde, ale pre mna je toto vo vztahu velka disharmonia, ktora ho narusi
@vyrovnanaosoba presne tak
Ak ste sa dohodli len na dvoch, tak manzel Taha za dlhsi koniec.
Musite sa kludne porozpravat. Cakanie nic neprinesie. Ved ak ti toto tak chyba a v Tom Si sa nasla, tak si najdi pracu, kde budes pracovat a tehotnymi a detickami.
My sme s manželom dohodnutí, že počet detí určuje žena (ja), nakoľko je to hlavne žena, ktorá si to “zlízne”. Zhodli sme sa, že ani jeden extrém nie je dobrý (muž chce dieťa a “núti” ženu,ktorá nechce alebo žena chce dieťa a núti chlapa, ktorý nechce) a zbytočne to rozbíja vzťah, lebo vždy bude niekto nespokojný. Keby počet detí určoval môj muž, tak nemáme ani jedno 😀 avšak už máme tri a možno si trúfneme ešte na štvrté. Pre môjho muža je najvyššia priorita, aby som bola šťastná/spokojná, potom má pokoj a dobrý život aj on. Nič nám viac nenarušilo vzťah, ako keď sa nám dlhodobo nedarilo počať, našťastie sme zvládli udržať aj vzťah aj mať nakoniec ďalšie dieťa.
Ešte mi napadlo, ako niekto napísal, že ak si pokazíš manželstvo, ostaneš sama na tri deti… Je dobré sa pozrieť na počet detí aj z hľadiska, či ich zvládneš sama vychovať a zaopatriť. A taktiež, vice versa, či by to zvládol tvoj muž, keby sa ti dačo (nedajboh) stalo. Život nie je len ružový, kvetinkový. Muž ťa môže opustiť (nie kvôli počtu detí), môže sa zahľadieť do kolegyne a úplne “zblázniť”, môže nevyliečiteľne ochorieť, zomrieť, ostať invalid… Zvládla by si tri deti? Ja napríklad áno, aj keď s odrenými ušami, ale dalo by sa. Ak si si istá, že by si sa zvládla postarať o tri deti aj sama, tak si dajte viaceré vážne rozhovory s mužom. Lebo chlapi sú tí praktickí, cez peniaze. Mať svoj pokoj a cítiť sa staro u nich poväčšine znamená nehnať sa toľko v práci, neťahať všetko ďalších pár rokov sám, nemať stresy, že dojde o prácu a podobne. Ak by ste si toto vedeli rozdiskutovať, tak by možno zmenil názor, ak by videl, že to máš premyslené, poistené a nie je to len “chcem dieťa, lebo so mnou trepú hormóny”, čomu muži vôbec nerozumejú…
Buď rada, ze uz mas vacsie deti. Ved si si dva krat prešla tehotenstvom a miminkami. Manžel ti nic neodoprel. Buď vďačná a ži.
Úplne ta chápem, bola som v rovnakej situácii.. Som šťastná, že mám 2 chlapcov, ale stále mi chýbalo tretie dievčatko.. Potom som vážne ochorela a teraz už keď by sa možno aj dalo, už mám strach.. A manžel častokrát povie, že mu chýba ešte nejaká malinká baba... Ale beriem to už tak, že tak to malo byť. Si ešte mladá, manžel tiež, možno sa to u Vás ešte časom zmení... Drz sa..
Neprejde, raz sa na to neciti a nechce naco sa k tomu stale vraciat? Proste uprimne sa ti vyjadril mate 2 krasne zdrave deti a to mu stačí..
Nenut ho, do toho co nechce a nevyvolavaj zbytočný konflikt
Preco sa netesis z toho co uz mas? Bolo koze dobre….
Zamestnaj sa na plny uvazok, mozno zmenis nazor. Alebo sa zacni viac venovat sebe a manzelstvu nie len detom.
Ja sa neviem zmierti, ja nebudem tehotna, ja nezazijem... Na dieta treba dvoch. Samozrejme mozes "sa zariadit" a bude aj tretie aj ked on nechce, ale naozaj toto chces?
Velmi dobre vychadzame s manzelovym prijmom a mojim polovicnym uvazkom - uvedomujes si tu zodpovednost na manzelovych pleciach? On ocividne ano… s tvojim polovicnym uvazkom totiz az tak dobre vychadzat nebudete. Ty by si chcela brusko, babatko, nununu a manzel nech sa zoderie aby vas zabezpecil a nedajboh sa mu nieco stane, tak si v prdeli…
boze, zeny, to naozaj zijete s takymito presvedceniami? ruhas sa, ked tuzis po dietati, lebo vsak uz dve mas.. si nezodpovedna, ked nemakas na plny uvazok, ale chces este dieta, lebo neumerne zatazujes manzela.. hlupo chces len 'nununu' .. prezili ste si s malymi detmi to najhorsie a naco to chces znova... ty vole, to musi byt peklo ☹
@autorka váž si to, co už máš. Ženy ti tu píšu dobre a pravdivo. Poprípade si daj hormóny do poriadku, lebo neuvažujes asi triezvo. Áno vďaka spomienkovému optimizmu si už dávno zabudla na prebdené noci, koliky, grcanie, revanie atď.. To fakt chceš zažívať toto odznova? Veľmi sa ti čudujem ze ti nestačilo 2x 😂 tvoj muž žije v realite a ma pravdu - nieje to len tak, robiť deti do bludu.. Načo? A do tejto doby? Videla si ceny potravín v obchodoch? A všetkého? Ved to bude len horšie, bud rada ze už máš DVE vyrastene a vypiplane deti a si za vodou. Ak ti chyba oňuchavanie malých noziciek tak si nájdi job kde sú deti, alebo sa daj na opatrovanie v rámci okolia... Rýchlo ta to prejde ver mi
@reanda v dnesnej dobe je 2 deti tak akurad, povedal mi to aj moj gynekolog 😉 A ano zena musi mysliet aj na situaciu, ze ostane na deti sama a 2 su akurad aby ich tak tak uzivilla a nie s 5 pisala Vilovi rozborilovi, ze ich nema ako uzivit, ze sa na nu muz vykaslal , atd
@reanda 🤔 je ti dobré?
možno manžel berie do úvahy aj to, že nie stále to takto musí byť. Môže prísť choroba, dieťa sa nemusí narodiť zdravé, môžete prísť o prácu a čo potom? Radšej mať 2 zdravé deti a život bez problémov ako potom padať na hubu. Netreba si ísť za svojim za každú cenu. Možno časom tá túžba u teba odíde. Predstav si, že sa mužovi niečo stane. Si schopná sa o 3 deti sama postarať? Kamarátke teraz zomrel 50 ročný manžel. Má čo robiť.
Este je dosť možné, ze sa autorka jednoducho len nudí a podla toho co píše, nepracuje na plný úväzok ako bežne väčšina ľudí pracuje.. Možno keby pracovala riadne, nemala by čas vydumovat nad takýmito vecami. Nieje zle snívať, ale treba sa držať pri zemi a v rámci osobných možnosti...
My cakame vytuzene 5.babatko... autorka ja ta chapem, ale ono to proste funguje len, ked ste obaja s muzom zajedno. My sme zajedno, chceli sme velku rodinu. Ked nebudete a pritlacis, tak budu vycitky, kazdy "problem" s dietatom - ci nespanie, koliky, financna tiesen, cokolvek, muz ti vyhodi na oci - ved ty si chcela a ja som nechcel. Skutocne toto je tema, kde vy dvaja musite tahat za rovnaku nit... spomina sa tu, mat len tolko deti, kolko uzivis... ja zarabam tolko, kolko moj manzel... nechodili by sme na dovolenky 5x rocne, ale nasu rodinu by to bez a aj s rezervou uzivilo... plus mame zivotne poistky, setrenie, splatenu hypoteku, proste vieme, ze stojime na pevnych nohach...
Neviem ci to prejde, no mas este niekolko rokov nádeje, ze po dalsom dietati muz zatúzi. Teraz ste vo vyhovujúcej situácii, deti povyrástli , nie je s nimi taká "piplačka" s krmenim, prebalovaním, neplačú.... na tvojom mieste vsak hladam pracu na plný uvazok. Bez toho by som o dalsom dietati ani sama neuvazovala. Aj ked vam to teraz vychádza, predsalen to tahá chlap a cíti za vas velku zodpovednost. Mozno ti to priamo do ocí nemoze/nechce povedat, ale skus mu dat pocitit/ukazat ze vies domacnost potiahnut aj ty.
Mať či nemať dieťa je jedno z otázok (problémov) prii ktorých neexistuje kompromis ako možné riešenie. Buď je odpoveď nie alebo áno.
Takže keď manžel hovorí (dokonca 4 roky), že tretie dieťa, nechce tak si za tým bude stáť.
Radujte sa s toho Vám život doprial manžela a 2 zdravé deti.
Píšete, že "Nedokážem sa zmieriť s tým, že už nikdy nezažijem tehotenstvo, pôrod, maličké miminko, škôlku" - to znamená, že keby by ste náhodou mali tretie dieťa, prejde to obdobie tehotenstvo, pôrod, dieťa vyrastie a pôjde do škôlky, zas to nebude ono a budete chcieť ďalšie (štvrté).
Taktiež píšte, že s platom manžela ste finančné OK. Boli by ste finančné OK aj keby ostanete sama (ako slobodná matka)? Viete, stať sa môže čokoľvek kdekoľvek- rozvod, dlhodobá PN alebo nebodaj smrť.
@vyrovnanaosoba mne je vyborne.. len po precitani prispevkov v tejto teme mi ostalo blbo.. ale tak, prestala som citat a uz fajn, dakujem 😀
Chápem tvoju túžbu. Ste mladí, možno manžel éšte zmení nazor 🙂
Môj manžel by chceldeti aj 5,ja už nemôžem ale aj keby som mohla už by som ďalšie neplánovala. Vedel o Tom. Život mi to zariadil,tak že už nemusím riešiť ale keby som musela,musel by sa s tým bohužiaľ zmierit