Najde sa ru nejaká žena, ktorá chcela len dve deti a ,,stala sa nehoda,, a mali 3?
Sena ktorá bola zmierená stým ze budu 4clenna rodina, zas dvoma deťmi ide všetko ľahšie, dovolenky,financie, priestor v byte, auto, škola, krúžky ,.. proste financie si rozložia krásne a život gombicka. A zrázu bum... Na ceste ďalší člen, ... A všetko sa zmení, , zrazu vsetko bude trojnásobne... Je to tak veľký rozdiel mať 3? Ci uz to dieťa len tak zapadne?
Za mna to nieje rozdiel, ked sme dali 2 deti, aj to tretie davame.
Môžete dopadnúť ešte ako môj brat, čakali druhé bábo a zistili, že sú to dvojičky, čiže aj to bol zahul, všetko 2x ale zvládli to a dnes majú chlapci 12 rokov a nedali by ich zanič na svete 🙂
Deti majú 4,5r a 2r... Na RD teda potiahnem dlho, ja uz som sa velmi tešila aj do práce... 😔 Som z toho úplne vykoľajena
@s_o_n_i_k_e silné,ale tak je to zázrak,
To naozaj necítite uz rozdiel ked príde 3tie? Ja mam pocit ze sa mi zrútil svet, ze všetko sa skomplikuje
Dufam ze sa uz neprihodi, ale ja som mala pripravenu utechu, kamoske s manzelom sa zaziadalo do noveho trojizbaku tretie a boli dvojicky, chlapci 😃 takze styri deti zrazu. Chapem ze je to sok ale urcite to lutovat nebudes.
@autor áno zázrak, my čakáme na zázrak dva roky :( no stále veríme, že sa nám podarí
Podla mna je to brutal rozdiel 3 a 2 deti.Vsetky si vyzaduju pozornost a ja sa mozem aj rozkrajat a stale je niekto nespokojny.Kupovali sme vacsie auto.Dovolenky katastrofa,ked mate 3, hoci male deti,uz vam to dava len 2 izby,hoci realne nam staci 1.Kruzky drahe, skolka, skola poplatky,vstupne vsade dalsie platit.Kebyze na to nemame,je to tazke.
Ale samozrejme vsetky deti milujeme a nedali by sme ich za nic.Ale mam pocit,ze svet je nejako prisposobeny 4 clennym rodinam.
Ja. Tesili sme sa, ze konecne baby uz vacsie, uz sa bude dat chodit na vylety, lebo o chvilu prestane mladsia spavat na obed, ze v lete dovca uz pohodova. Ja som uz chvilu chodila do roboty, konecne som "zila" a dosla korona a bum tehu. Uprimne ti poviem, ze som sa zosypala a revala som, ked som cakala na vysledky testu. Nechcela som ho ani vidiet (vedela som, ze bude pozitivny)... Cele tehu mi bolo zle, ale mega... predstava, ze zase plienky, zase kolotoc... Ale malo to tak byt. Spatne hodnotim, ze to bolo skvelo nacasovane, pretoze ma tehu zachranilo pred istym vyhadzovom z roboty, mladsia bola viac doma ako vo skolke, starsia potom zacala prvy rocnik. Prisla mi skvela ponuka na spravenie si certifikatu v mojom odbore, vdaka tomu som si vybavila prax v skvelej firme, ktoru mam luxusne blizko domu (predtym 120km hore dole, teraz mozno 12km). Snad si ma tam nechaju aj po ukonceni praxi🙏 co sa tyka financii, tak je to celkom zahul, lebo tym, ze som len na praxk, tak moja vyplata je ozaj smiesna a suma za jasle predstavuje 3/4... Ale uz len 3 mesiace budem plakat nad fakturou a potom pojde do skolky. Na druhej strane tieto peniaze nelutujem, lebo krasne napreduje.
V konecnom dosledku nelutujem tuto "nehodu", lebo vsetko je tak ako ma byt... Len az casom zistime odpovede... Drzim prsty😉
Áno, za mňa veľký rozdiel 2 a 3. Aj finančný. Uz len nove auto s troma samostatnymi sedadlami vzadu nieco stoji. A este ked si tretie nahlas vyžaduje neustálu pozornosť... a cez deň - najstaršie nespi vôbec , druhé cez obed, najmenšie hocikedy len nie cez obed🙂 a každé už iné potrebuje a pritom aby tam bola mama. A kým si prestriedaju choroby. Staršie všetko donesú zo skolky a malé ešte nemá dobrú imunitu. Ako prvý rok bol masaker. Rodina pomoc nula bodov, oni so žiadnym nepomohli, tak muz robil polovicny uvazok, musel pomáhať on... A žena je aj vyhoreta po tolkych rokoch doma, aj to urobi svoje. Ale teda po prvom roku už je oveľa lepšie. Muz je dokonca polovicu tyzdna mimo mesto v práci, takže sama davam troch, občasné aj nejaká minibrigadka na pc a je to uz dost v pohode🙂 Treba chodit casto medzi ludi, najst si mamičky na spolocne aktivity, vyvetrat hlavu. Uvidíme v septembri, ako sa budem učiť s najstarším, ešte to moze byť zaujimave😃
Držím palce
Ja. Starší majú 20,17 a malý bude mať 2.5r. Za mňa to je rozdiel
kamarát tvrdí, že pre nich by to bol brutálny rozdiel. Majú 2 deti, manželku mal na MD 8 rokov, potom chcela tretie. Povedal, že v žiadnom prípade. Ona argumentovala tým, že keď uvaria pre štyroch, nasýti sa aj piate... Trošku odvaha a romantická predstava. Prerábajú starý dom, hypotéka 200 tisíc €, zatiaľ sú v podnájme.... Časy, aj okolnosti sa zmenili, dražoba, covid, zmena fix úveru... Nezvláda to časovo, je vyčerpaný, zanedbáva svoj zdravotný stav, spánok, trpí tým, že je málo z deťmi, žiadna dovolenka, v jednom kole. Časom budú potrebovať nové auto, dcérka sa vynikajúco učí, má víziu študovať v zahraničí, má problémy s nohami a zubami= každý pár obuvi cez 100 €, strojček na zuby ich bude stáť do 3000 €... takže áno, je to rozdiel 🤔
Nezruti sa ja mám doma 5 deti a všetko je super sú už len dve dievky doma ,ale boli casy keď nás bolo doma sedem ja mám v takomto veku 30,26,23,15,11
@s_o_n_i_k_e Sesternica pred skoro 40 rokmi čakala štvrté. A počas pôrodu nečakane prišli na svet...dve krásne baby.
Ja som bola nehoda. Áno, pre mamu to bolo náročné, brat bol riadne živý, sestra akurát išla do prvej, keď som sa narodila. Je rada, že ma mali, ale bolo to o hubu.
@stvura nemyslím si, dieťa má silný predkus, úzke podnebie, demineralizované zuby... Každá návšteva ortodoncie, nejde pod 100€ + dentálna hygiena, atď... Záujmové aktivity, vzdelanie, kultúra, šport, cestovanie tiež niečo stojí. Človek nie je len chlebom a lopotou živý. To by sme neboli úprimné ak by sme tvrdili opak. Áno je fajn, ak rodina zvláda viac detí časovo aj finančne, s trpezlivosťou a láskou. Každý si však vyskakuje do výšky svojho platu. Plánované a zodpovedné rodičovstvo pokladám za osobnú zodpovednosť.
PS: aj ja patrím do generácie a typu rodiny, kde na nič nebolo... Počúvala som to celé detstvo. Nenávidela som to, nechodila som na krúžky. Brigádovala som od 15, v 20 už žila v zahraničí a študovala. Všetko, čo som dosiahla a nadobudla v živote som si vydrela. Nie, netvrdím, že treba dať deťom zlatú tácku pod nos, avšak podpora a rozvoj dieťaťa je neskutočne dôležitá. Za tým si stojím.
My
Máme 10👦
Ročnú 👧
A terás som v 4 mesiaci tehotenstva.
Musíme to dať 😁
@stvura každý máme (mali sme) inú štartovaciu čiaru, čo okno to príbeh. Ja sama vnímam deficit krúžkov a rôznych aktivít ako veľké mínus. V dospelosti som si to ako tak nahradila, no mohlo to byť úplne ináč. Nikdy nedobehnem napr. roky ktoré som mohla stráviť v hudobnej škole, tanečnej, výtvarnej = vybrať sa možno iným profesným smerom, i keď aj teraz som OK. Lyžovať riadne som sa naučila vo veku 30 rokov. Plávam ako sekera vo vode. Atď, atď... Chápem rodičia nemali, ale... Preto aj mám názor aký mám.
Áno, kedysi deti nemali také problémy s chrupom. Potvrdil mi to aj môj zubár, stomatochirurg, ortodontista v jednej osobe. Je to spôsobené evolúciou= stravovacími návykmi, zložením stravy, rastu sánky, kostí, novými ochoreniami... Na škole sme mali 1 dievča so strojčekom z 800 detí. Ja sama ho mám tiež a mám po 40. Nikdy by ma nenapadlo... bohužiaľ 2x zápal okostnice, strata 3 zubov. Opotrebovanie iných zubov, únava žuvacieho aparátu, sánkového kĺbu. Takže fixný strojček cca 3000 €, +3 implantáty. Áno, život niečo stojí...
PS: díky za kultivovanú odpoveď. Téma počtu detí a peniaze býva často vyhrotená 😉
@stvura nepísala som len o financiách. Nam sa tretie narodilo ako začala inflácia, takže verím, že to má spojitosť aj s tým. Oveľa viac ide o to, aké dieťa človek schyta. Prostredne je take, že by mohlo byt aj desať takých. Same sa vie prehrat, postoji, da si povedat. Prvé a tretie potrebujú nonstop interakciu, neustale v pohybe, vsetko musia skusit. Nie je dieťa ako dieťa.
my sme to na financiach az tak nepocitili ale to preto ze ja som ostala na kratsi uväzok pracovat a s detmi dost pomahaju stary rodicia
Autorka, veď chod na potrat a problem je vyriešený. Nemusíš sa stresovať. Áno, určite je to rozdiel vo financiách plus iných veciach mať dve deti alebo tri. Ak si to tretie nechcela, chod na potrat. Ty aj tvoje dve deti to budete mať oveľa ľahšie a lepšie v zivote, ak nebudete piati v rodine.
@lucky_girl ani som.nemusela ísť... prišlo to samé. Ale dik za radu