Time managment

9. feb 2023

Dobrý večer. Rada by som si od vás,skúsených žien,nechala poradiť v oblasti plánovania si času. Mám pocit, že nič nestíham, a to skoro nič nerobím. Pracujem na HO,v noci,väčšinou v noci do cca 3 ( je to niečo ako na polovičný úväzok, takže pracujem tak 4 hodiny,a niekedy ani nie každý deň). Z toho vyplýva, že aj neskôr vstanem. Máme s manželom ai zvieratá,vnútorné, ale starostlivosť je na mne. Potom všetky domáce práce,avarenie,častokrát 2x denne sú tiež na mne. Napríklad, včera som bola mimo domu skoro celý deň, takže riad som už neumývala,nakoľko som bola unavená ( mám úzkosti a tetániu,takže byť dlho mimo domu a s ľuďmi ma vyčerpáva), a teda dnes som ten riad umývala hodinu a pol. Potom do večera som už len upratovala,pranie,prádlo,vysávanie atď. Chcela by som sa aj niečo začať učiť,začať cvičiť,no príde mi,že mi chýba ten čas na to,aj keď je možné že je to len výhovorka. Máte typy na nejakú knihu? A prosím rady typu nech si kúpime unývačku,alebo iné spotrebiče- momentálne na to nie sú financie, prerábame dom, a aj z toho je veľa upratovania. A deti nemáme.

viestta
9. feb 2023

Koľko toho riadu bolo, že ti to trvalo hodinu a pol umyť ich? Dvaja ľudia predsa toľko riadu nenarobis a nehovoriac o tom, že muž môže umyť riady tiez. Pri dvoch ľuďoch nie je ani veľa upratovania keď sa každý naučí odkladať veci tam kde patria. Ani prania.

autor
9. feb 2023

@viestta veľa,všetky taniere,dva hrnce,všetok príbor,a skoro všetky poháre a hrnčeky z káv, u nás sa veľa varí,navyše muž si robí špeciálne raňajky,potom denne kávy,to sú len za deň na osobu min 4 hrnčeky

autor
9. feb 2023

@viestta každý deň treba vysávať komplet aj gauč,pod skriňami,kvôli tým chlpom. A prať sa vždy niečo nájde,ale nie každý deň samozrejme.

viestta
9. feb 2023

Hodinu a pol neumyvam riad po štedrovečernej večeri pre 8 ľudí. 🤔Hrnček od kávy dokáže každý umyť po sebe, netreba ho drbnut do drezu. Dvaja dospelí ľudia môžu za sebou umyť každú šálku, pohár, lyžičku, tanierik hneď ako ich použijú. Potom nebude v dreze Mont Everest zo špinavého riadu. Ty nepotrebuješ tíme manažment. Vy dvaja potrebujete zmeniť svoje spôsoby fungovania a potrebujete zmeniť deľbu prác okolo domácnosti.

podmostom
10. feb 2023

Ma napadlo ak máš tie úzkosti a tetaniu, či je úplne šťastné ze máš obrátený režim, že v noci robíš a cez deň spis. Ten riad tiež nerozumiem. Hodina a pol, to ako keby u vás jedlo a zurovalo 10 ľudí do polnoci. Ak by bol riad aspoň namoceny, do polhodiny sa to po 2 ľuďoch musí stihnúť. A navariť by si mohla vždy na dva dni, nie? A časom určite tu umývačku. Aj keď teraz nemáte peniaze, mali by ste si to dat ako prioritu. A zvierat mate koľko? Možno tie ti zaberajú veľa času ak tam mate malú farmu. Ja bývam v byte, neviem si celkom predstaviť koľko času zaberie starostlivosť o zvieratá.

patus_2
10. feb 2023

Ak máš veľa riadu, tak si kúp umývačku. Ak potrebuješ vysávať každý deň, tak robotický vysavač. Ale toto všetko sú len nálepky na skutočný problém, ktorý je asi niekde inde. Skús si rozvrhnúť deň tak, aby si nepracovala v noci, ale aby si už o tej 22-23 išla spať. A uvidíš či sa tvoje problémy neporiešia. Predsalen, melatonin a ďalšie hormóny spolu veľmi úzko súvisia a ovplyvňujú fungovanie celého človeka.

luccija
10. feb 2023

Uniká Ti čas...ty musíš vedieť kde...si veľa na mobile, pozerás TV?sama vidím, keď nemám deň naplánovany a mám menej roboty tak ho len tak p....m.Robis v noci pár hodín aj to nie vždy....aj ja som nočná sova, ale trocha by si si ten režim mala upraviť aj, keď by si vstávala o 11 mas čas celý den a oveľa viac ako zamestnane ženy, ktoré po večeroch studuju.Cim mám menej roboty, tým menej stihnem🙂

babulkomale
11. feb 2023

Ty si sem uz pisala? Co furt tie riady umyvas?