Time management v domácnosti

26. okt 2024

Ahojte zienky, ako to mate tie, co ste doma s detmi na materskej/rodicovskej a stihanim domacnosti? Ja mam pocit, ze nestiham nic, jeden den stravim upratovanim, druhy den je dom ako po vybuchu. Stale mam pocit, ze sa len motam a nic aj tak nemam poriadne spravene. Dnes to na mna dolahlo, manzel lezi s horuckou v posteli, teraz som si sadla na gauc dnes prvykrat. Rano som spravila ranajky, vychystala deti (4 a 0.5r.) a isli sme na nakup, prisli sme domov, vybalili nakup, zacala som varit obed, pomedzi to pustila pracku, upratovala rozhadzane veci na svoje miesto, medzitym kojenie, prebalovanie, najedli sme sa, povesala som, pustila druhu pracku a teraz som si spravila kavu, dam si pri nej 15 min oddych a caka ma kopa pradla na skladanie a ukladanie do skrin, medzitym ma starsi syn vola sa hrat, dnes mu cely den len vravim pockaj, vydrz atd, takze poskladame spolu to pradlo a idem sa s nim nieco zahrat, chudatko len caka na to. A uplne sa citim akoze nemozna, cely den roztahany nejakou robotou. Dajte dake tipy, ako to vsetko robit efektivnejsie prosim.

pribinak
26. okt 2024

Nepomohlo by ti objednanie obedu?

momoqui
26. okt 2024

Nakup jedla online, varit rychle jedlo (cestovina), manzel moze varit - vyvesat pradlo - hrat sa s detmi.

tilonka
26. okt 2024

S tym sa viac robit uz asi neda, obcas objednat obed ako bolo spomenute, obcas prehliadnut nejaky ten neporiadok, pripade babka ktora postrazi, ak je.

eliska13
26. okt 2024

Prádlo skladať večer, nákupy robiť veľké a menej často.A inak bežný deň s deťmi a rodinou😳

martyzpp
26. okt 2024

No mala som to rovnako, ale teraz uz pracujem a vravim si, ze kolko casu som mala na materskej 🤣. Ani nejde o cas ale skor o nedostatok energie, chuti a motivacie. Ked viem, ze zajtra bude rovnako, vravim si, naco vlastne?! 🫣

domiklik
26. okt 2024

Keď manžel príde z roboty, zapája sa do domácich prác. Veci ako vyvesanie pradla, umytie podlahy, vysávanie, vyložiť umývačku, poliať kvety, práca s handrou musí zvládnuť aj to najväčšie poleno. Choroba, objednávam jedlo, šaty si berieme zo susiaka, robím len nutné veci, ako sorry. 😃 Ale k tomu tíme managementu. Mam záväzok, ze každý deň upratujem niečo, čo nerobím každý deň, napr. Jeden deň umývam dvere od capiek, dezinfikuje kľučky, vysáva listy + bežný uklid, iný deň polievam, hnojim ovlazujem kvety, lestím sklenené povrchy + bežný uklid... Atď. Mam bordel, naučila som sa s ním žiť, ale nemám mesačnú zazratu špinu, každý deň umyjem niečo iné. Mam rada poriadok ale odmietam byt otrokom domácnosti.

hederamonstera
26. okt 2024

@martyzpp toto ja uz mam pocas materskej…

minenkak
26. okt 2024

Neskladaj prádlo,u nás sa ťahá rovno zo sušičky alebo kde ho kto drbne z tej sušičky,4 ročne škôlka,variť muž večer ,ty skladajú prádlo a spí s deťmi cez deň

viestta
26. okt 2024

Zapojit do prac okolo domacnosti a starostlivosti o deti aj spolubyvajuceho

katkaseiner
27. okt 2024

mozem sa spytat? 4rocny prečo nie je v skolke? Jednak by mu tam bolo dobre a mal by kopec aktivit a po skolke by si sa vedela trosku venovat aj jemu

ibrunova
27. okt 2024

Toto, čo píšeš, je bežný deň. Neviem, kto ti stále robí neporiadok, keď píšeš stále, že je ako po výbuchu. Nepreháňaš trošku?
Uvedom si, že keď pôjdeš do práce, budeš toto všetko robiť, ale za kratší čas, plus domáce úlohy.