Baby asi potrebujem sa trochu vypísať a prečítať si vaše názory a skúsenosti.. mám doma 2 týždňového novorodenca a takmer dvojročného syna. Veľmi ma trápi že starší syn je teraz z mojej strany odsunutý na druhú koľaj, pretože mám pocit, že len dojčím a vlastne som v jednom kolobehu okolo novorodenca - papanie, grganie, prebaľovanie.. okrem toho novorodenec strašne ťažko zaspáva, mala som ideu že ho naučím tak že položím do postieľky a zaspí sám ale teda zatiaľ sa nedarí.. je naozaj treba bábätká aktívne uspávať, či to len ja mám také deti ktoré to vyžadujú? Staršieho sme nosili na rukách kým nezaspal až do pol roka, teraz pri druhom som sa chcela tomu vyhnúť.
Kedy sa toto nonstop kojenie zlepší? Nejak si to nepamätám ako to bolo pri staršom.
Ahoj, s kojenim neporadim ale co sa tyka spanku pozri na instagrame Lepsi spanok babatiek. Na jej webovej stranke si mozes zakupit prednasky o spanku babatiek. My sme riesili samostatne zaspavanie podla jej rad vo videu, vysledok sa nedostavil zo dna na den ale chcelo to cas. Ale poviem ti - zivot sa mi zmenil od kedy nemusim uspavat 🙂
Zapoj hlavne muža.
Mám tri deti a všetkých troch som musela aktívne uspávať. Do polroka spali všetci len na mne v šatke, nosiči. Bol to masaker. Tiež som si myslela, že si bábo naučím inak a nebudem ako pri prvom furt riešiť uspávanie, no, nevydalo, ale že vôbec. 6 resp 9 mesační už spali v kočíku, ale dovtedy neexist. Toto nepochopí žena, ktorá nezažila. Kamošky mali deti, že prdli do postieľky, pustili kolotoč a bábo zaspalo. Keď som sa pýtala ako to dokázala, že ono tak samé 🤷♀️. Tak neviem, kde som ja robila chybu, ale moje deti keď som dala do postieľky a zapla kolotoč, začali revať a keby to neriešim, tak sa zrevú do bezvedomia. Mladších súrodencov som riešila tak, že bábo na mne spalo a staršie deti okolo mňa. Kojenie zo isté. Bábo sa kojilo, starším deťom som čítala alebo kreslila jednou rukou alebo sa hrala nejako s hračkou s nimi, lego skladala.
manžel nepomáha? mne výrazne pomáhal manžel - hral sa s väčšími deťmi, išiel na prechádzku, a pod. a ja som sa mohla venovať najml.
a to my sme mali 3 deti do 4 rokov... žiadne dvojičky - každé sólo
Mne deti zaspali pocas dojcenia, to uspava... pripadne sup do kocika, ak nie su peky. Neboj, po mesiaci sa dohcenie ustali a bude ok..ja som krmila kazde 3 h, castejsie nie
Niektoré deti sú viac kontaktné ako iné. Ja som nato mala manducu a zaspal počas prechádzky s mladšou 2,5 ročnou. Potom som to robila tak, že som uspala v manduce a prehodila potom do postieľky alebo kočíka.
nakojit v posteli a ked zaspi nechat tak. nemusi grgat, nemusis manipulovat... cele zaspavanie je o zvyku. ako ho to ty naucis, tak to bude. ked nechces na rukach - uspavaj dojcenim. ja som odmietala vlacit deti na spanie, a syn bol tazky, u neho som sa vyhybala aj noseniu v nosici, naucila som ho spinkat v mojej posteli
Tak skus na satku,nosic naucit ak ti v tom dokaze zasoat a spat mozes starsieho vziat na kolobezku a byt spolu vobku,kocar nechces?Mozes si dat obycajnu dosku cez rucku kocara a nan posadit starsieho a prechadzat sa.
No tak minimalne do 3 spankov sa asi potrapis s tym uspavanim.
Ja som skusala aj ten lepsi spanok babatiek ale to sa odporuca az od 6m a nie je to nic ine ako vyrevavacia metoda,cize si to nastuduj a neplat ubyticne 100€ .Ja som to aplikovala na dietati 1-2dni ale potom ako som ju mal dat do postielky sa triasla chuda,cize za mna to nie je dobra volba,hlavne ak ams take kontaktnejsie deti.
A inak suhlasim s tym odgrgavanim,nam uz aj zasoal ale odgrgnutim sa prebrala a uz nevedela zaspat tak ruky.Cize to ak zaspi pri kojeni ani nedavaj odgrgovat.
A prečo nejdeš na prechádzku s oboma? Samozrejme nie v horúčave alebo ked kojis tak čítaj synovi alebo hrajte vedľa niečo čo ho bavi. Veď nekojis celý deň či? Kup si takú hojdaciu posteľ ci co to je na kt das novorodenca alebo ho daj do nosiča a venuj sa staršiemu