Syn pôjde do škôlky a ja sa teším

8. jún 2023

Ahojte,chcem sa vyrozpravat ohladom 1 veci.Syn bude mat 3 roky a pojde zachvilu do skolky.V okoli pocuvam same mamicky,ktorym bude za materskou smutno a poplacu si a keby mohli zostali by este s detmi doma a ja?Ja sa uz tesim,kedy pojde maly do skolky.Je to take zive striebro,malo spiace,akcne,sam sa neprehra...proste aktivne dieta,ale my sme uz s muzom tak vycerpani.Ja som bola citliva,empaticka zena,takze som pred materskou cakala,ze ja budem tiez v tej "skupine",co bude plakat,ked dieta pojde do skolky.Takze mi je z toho nejako smutno,ze to takto mam a rozmyslam,ci je to povahou dietata alebo mnou ako matkou.Mali ste to niektora tak?

miadi
8. jún 2023

Nemam problem vyrobim si . 😃tes sa ze ide do skolky a nedumaj ci je to tak zle. Je mozne ze ten prvy den po par hodinach aj slzu vyroniš. Ale vzdy je lepsie sa tešit ako plakat. To neznamena ze milujes menej. Zacina Nova kapitola zivota.

zenulkaaa
8. jún 2023

Ja som sa neskutocne tesila do prace po materskej. 3 roky pre mna boli az az. Vobec sa za to nehanbim. To ze syn musi ist do skolky sa mi az tak nepacilo, bolo mi ho luto, ale isiel.
Kazda to mame inak, niektore si nevedia zrazu predstavit den bez dietata, pre ine je to konecne skvela zmena.

zorkahorka
8. jún 2023

Som doma 6,5 roka, v septembri ide mladsi do skolky a ja asi buchnem sampus 😆 som vycerpana, potrebujem oddych, cas pre seba... tesiiiiiiiim sa!

mimi3008
8. jún 2023

Starsi syn bude mat v auguste 4 roky, od septembra nastupuje do skolky, ja som este doma s mladsim, takmer 20 mesacnym, preto este starsi minuly rok nemusel ist do skolky. Tiez je ale zive striebro, veeelmi veeelmi zive, od mala velmi narocny, potrebuje nonstop pozornost - casto sa pytam, ci som ho to naucila ja, alebo proste take deti su, cez obed nespi uz vyse roka, takze aj ked mladsi spi, ja sa nezastavim, pretoze starsi si vyzaduje vkuse hrat sa nejako alebo nieco s nim treba robit, inak vymysla strasne somariny. Obsedi pri rozpravke, ale takto to riesit nechcem, staci, ze si nieco pozrie, kym uspim mladsieho. Ale vidim, ze uz mu treba ist do kolektivu, ma rad deti a ta jeho potreba neustalych aktivit bude v skolke naplnena. Tiez mi je obcas do placu, ked si predstavim, ze pojde, ale aj ciastocne citim ulavu, ze budem odbremenena, lebo dava riadne zabrat. A po 4 rokoch doma je to uz niekedy na mozog. Je ale pravda, ze ja sa este s materskou nelucim, este budem doma takmer rok a pol, potom to budem asi horsie prezivat, ked casy materskej budu nenavratne prec, hoci pred materskou som svoju pracu doslova milovala

valikadzm
8. jún 2023

Pri prvom dieťati som to tak mala aj ja. Veľmi som sa tešila,že ju vzali. A to bola zlatíčko.

cookie29
8. jún 2023

Keď siel syn do jaslí nesmierne som sa tešila. Aj do prace ale motivácia bola hlavne to, že som bola vyčerpaná. Syn náročné dieťa, potreboval ma skoro 24 hodín denne. Keď som dávala druhé dieťa plakala som. To bolo taký pohodak aj pospalo aj som mala čas pre seba a hlavne nerycalo cely deň v kuse. Záleží aj od dieťaťa nielen od matky. A milujem ich oboch

hennyinnsbruck
8. jún 2023

Nie vsetkym matkam sa svet ruti a placu do vankusa ze deculo je v skolke 🤣🤣🤣

A ja som tak bola ,tesila som sa ze pojde do jasiel , vela sa nauci ,socializuje…mala 23mes ked zacala Chodit.
Medzicasom chodi do skolky,celkovo ca 2,5r ani raz neplakala ze nechce ist . To je super pocit😁

miadi
8. jún 2023

Ja som sa tesila ked sla dcera do skolky u nas zacina tak ze v 4r a ona uz potrebovala ten socialny zivot v kolektive deti v jej veku. Cize tesila som sa koli nej. Aj som bola tehotna tak super nacasovanie. Syn este bude rok doma aj som rada. Este si ho uzijem. Nahanat $ mozem aj do vysokeho veku ., mali su len raz. Ale bolo mi aj dlho a smutno za nou lebo maju u nas deti skolku aj skolu od 9 do 3:20 a Boli sme predtym vzdy spolu. Ono ten cloviecik zrazu ma taky iny zivot aj svoj mimo mamu, svoje tajomstva uz je viac individualista. Mà sirsi svet ako ten svoj domaci. Novy kamosi nove vplyvy okolia. Zacinaju nove trapenia. Dovtedy bolo dieta ako kuriatko chranene kvočkou matkou pod kridlom . Priprav sa na ventil emocii ktore si dieta v kolektive ventilovat nemoze . 😆ked dojde domov v zlej nalade neznamena to ze malo cely den zly. Ale ze muselo urcite veci potlacit prehltnut..

zonjushe
8. jún 2023

Ja som tiez v skupine “neviem sa dockat skolky”..teraz som uz v obraze, ale ked isla prva dcera do skolky (2,5 rocna) a ja som videla tie matky, ktore vonku kukuckovali do okien a utierali si slzy - nechapala som. Som zhodnotila, ze asi maju velmi dobre deti, lebo my sme sa nevedeli dockat, ked budeme mat trochu kludu. A to mame 4 deti, sice najmladsia je este babatko, ale pri 3 starsich som ziaden smutok nepocitovala.

qwert87
8. jún 2023

Mne konci v novembri rd po 7 rokoch s 3 deťmi. Najmladšia ide od septembra do škôlky a ja sa už teším na novú etapu života a hlavne moju socializaciu 😀 . Ale áno, bude aj slzička, lebo táto najmladšia je hotové zlatíčko, dobručka, pravý opak svojich bratov. Ale na škôlku sa už teší, každý deň o nej rozpráva. Bude nám dobre obom, ona potrebuje rovesníkov a ja vlastne tiež 🙂 😀

ariannazara
8. jún 2023

Môj je v škôlke a ja doma celé dni sama už ma ide šľak trafiť, normálne sa teším na prázdniny a od septembra pakujem do roboty už dakde lebo zosaliem😆

jaskolka
8. jún 2023

A čo je na tom čudné? Syn chodí do jaslí, od septembra ide do škôlky. A absolútne som nejako to neprezivala, ani keď šiel do tých jaslí. Tiež som sa hlavne tešila, že on bude mať spoločnosť, program a ja trochu pokojnejsi deň (mam ešte ročnú dcéru, takže ten pokoj je relatívny 😆)
Ale vidím na ňom že mu skutočne jasle prospievajú, a preto dupľom sa netrápim, že ide do škôlky.
Ja v podstate opačne nechápem, prečo ženy tak zúfalo prežívajú ten nástup deti do škôlky, mne ani nenapadlo, že by som mala nad tým nejako plakať alebo co...

panelacikova
8. jún 2023

ja som mala to isté. dokonca som dcéru dala do škôlky, keď mala 3 roky a 2 mesiace, a to do súkromnej (apríl-jún), lebo od septembra mala oficiálne nastúpiť do štátnej, tak nech si zvyká.... v okolí totálne nepochopenie, nedokázali pochopiť, že ja som doma a dieťa v škôlke (ja som tiež nastupovala v septembri). cieľom toho bola však adaptácia dieťaťa na kolektív a iných ľudí, lebo bola odo mňa totálne závislá. podarilo sa a v septembri sa na škôlku už tešila. ale okolie si div hlavu nevykrútilo, že čo som to za mater a čo som si to vôbec dovolila a chúďa dieťa..... ignorovala som ich. takže ignoruj aj ty a rob tak, ako považuješ za najlepšie. je to tvoj život a tvoje dieťa a jeho život, o ktorom rozhoduješ ty a otec ako jeho rodičia. ostatných je do toho... veď vieš čo....
no a ja? ja som bola neskutočne šťastná, že ide konečne do škôlky 😀 jednoducho pre mňa nastal po 3 náročných rokoch konečne relax aspoň na pár hodín denne...

marianarem
8. jún 2023

Ja som sa tiez tesila. Ale je to nakoniec narocnejsie ako predtym kvoli skolkarskym chorobam. Chodim sice do roboty, ale velmi vela sme aj doma s chorobami, s muzom sa len striedame na sichtach pri malom. Nehovoriac o tom, ze to vacsinou dostaneme tiez.

maminka940
8. jún 2023

Moja ma 6r a stále sa teším keď tam ide ...
Nemá súrodenca , nudi sa doma ...
Škôlka je pre nich super
Nelam si nad tým hlavu

terry658
8. jún 2023

Ja sok sa tiež tešila. Bolo to úžasné, kým nezačala nosiť tie choroby domov. Viac bola doma ako v škôlke. A doteraz to tak máme pri oboch. Normalne premýšľam, že ak toto tretie bude tiež také tak pôjdem na úrad práce a prečkám to obdobie čo najdlhšie doma, lebo stále robiť po nociach a víkendoch len aby človek nebol vyhodený, že nestíha lebo je na OČR. Nejak ma tento ošiaľ už prešiel.

denden77
8. jún 2023

moja by mala ist tiez do skolky.. a tiez sa tesim 😁
a vobec mi to nepride divne 😁

mamamasama
8. jún 2023

Tak zasa my sme tak naviazana rodina, ze sme deti nedali ani do škôlky a ani do školy. Zatial spokojnost na oboch stranách 🥰

divokykonik
8. jún 2023

Môj krpec má rok a 8 mesiacov a ja už teraz odpočítavam mesiace kedy pôjde do škôlky 😀. Ale nie, reálne materská nie je až tak to, čo by ma nejako extrémne napĺňalo, myslím, že malý by to zvládol bezomňa aj teraz niekde v jasliach, ale chcem byť s ním do troch rokov, keď už mám tú možnosť. Ale určite nebudem nešťastná, to nebudem klamať. Ja len dúfam, že neotehotniem s druhým, lebo ma na materskej porazí. 😀

euka210
8. jún 2023

Aj ja som sa tesila, ze ide do skolky...tiez som toho mala dost...mensie dieta este doma.

basulaak
8. jún 2023

Ja idem dat syna do jasli od jula 😀 pocerpam dovolenku a mega sa tesim ak sa mu bude pacit a bude celodenne byvat v jasliach. Ta sloboda a to ticho, lebo zacalo mu obdobie vzdoru😅🙏 a tiez mam v okoli ludi, co su sokovani, ze nechcem uz druhe a furt tu sprostu otazku dostavam “ci si to uzivam na materskej”. Akoze takyto oxymoron…nerozumiem im fakt. Plus uvedomujem si ze sa spolu uz nudime a obaja potrebujeme nove stimuly. Obom nam to vela prinesie. Tak nato sa mega tesim 🙂🤞

petamich
8. jún 2023

maly bude mat dva roky a idem do prace a neskutocne sa z toho tesim, manzel s nim zostava na materskej

a nemyslim si, ze ho preto menej lubim alebo som zla matka, niekto sa v tom materstve skratka najde, je na svoje dieta viac fixovany, iny menej, tak to skratka je

denithestrange1993
9. jún 2023

Prvy tyzden a bude po radosti 😂 skolkarske virusy sa uz tesia na novych skolkarov 🙄. Ved ok niekto sa tesi,niekto smuti.

barbora19911
9. jún 2023

@mamamasama a nechýba im kolektív ? Nepýtali sa medzi deti ? Ja mám v pláne tiež takto homeschooling 🙂

katrin69
9. jún 2023

Nie ste jediná. Aj ja som sa tešila, že konečne vypadnú obe deti z domu a ja budem mať chvíľku pre seba 😂

danieladeley
9. jún 2023

autorka, trosku si pockaj, ked sa na teba v skolke zavesi a bude srdcervuco nariekat, ako ho nemas opustat, raz dva sa dotesis :D

mamamasama
9. jún 2023

@barbora19911 vobec 🙂 a to zijeme v podstate na samote u lesa. Jeden syn je dokonca velmi spolocensky, no do skolky chodit nechcel,tak sme ani nesilili a ostal na homeschoolingu. V sobotu ma plavanie, cez tyzden futbal, mensie este kruzky nemaju, ale chodime do mesta a tam sa vedia hned adaptovat medzi ine deti 🙂 U nas bol homeschooling najlepsie rozhodnutie. Je markantny rozdiel medzi detmi ucenymi doma a v skole.Domace su take, ani neviem ako to nazvat. Slobodne, stastne, divoke, nie v zmysle sialene, ale take "wild" Doma sa skutocne venujeme hlavne tomu, co ich zaujima. V skole by nebola sanca. Teraz sme uz 3 hodiny na poli. 🥰🥕🍅🥒🫑🍓

qwert87
9. jún 2023

@danieladeley nemusí to tak byť, nestraš ju 😀. Moji obaja synovia neplakali, ledva mi čau dali, čo tam s radosťou chodili. Keď prišiel víkend boli smutní, že je škôlka zatvorená 😀

petamich
9. jún 2023

@danieladeley tak snad kazdy pozna svoje dieta 🙂 my sme sa teraz v skolke boli iba pozriet a dieta nas nechalo pri dverach a slo si po svojom, nema absolutne ziadny problem ist kamkolvek a s kymkolvek, pekne nam zamava, povie papa mama a vybavene

kris_tin257
9. jún 2023

Syn mal 2 roky keď som ho dala do škôlky, bol a stále je veľmi živý má rád deti potrebuje stále niečo nové v škôlke sa zadaptoval do týždňa a rád tam vždy chodil, ked sme ho prvýkrát zaniesli do škôlky s mužom sme si fotky robili celý šťastní a nie žeby sme dieťa fotili 😀 ja som sa následne hneď vrátila do práce, ja som bola spokojná aj syn bol spokojný...