Sú veci, ktoré by ste pri 2. babätku robili inak?

14. nov 2024

Ktore veci by ste pri 2. dietati (vo veku do jedneho roka) uz robili inak?

stela567
14. nov 2024

Samozrejme.
Co sa týka babatka ako takého tak by som nemixovala stravu ale rovno pučila vidličkou. Lebo s kuskami bojujeme...
Inak asi nič. Ale mam veľa veci kúpených co boli za mna úplne zbytočné. Hračky pre novorodencov, prebaľovaci pult, vibračné kresielko, kolíska z prútia atď atď 😄

kavasmliekom
14. nov 2024

Prvé som uspavala na sebe, či už nosič, alebo som sedela. Pri druhom som si hovorila, že to robiť nebudem, ale.... A pri treťom už som si naozaj povedala, že žiadne uspavanie na rukách, a uspavala som tak naraz dve 😀 jedno ročne a druhe novorodenec. 😀 Nebudem predsa odháňať staršie 🙈

simsalabim
14. nov 2024

@stela567 za mna bol prebalovaci pult nevyhnutnostou a skvelou pomockou.

mane01
14. nov 2024

Ja som pri prvom chodila po spickach, ked spal. Pri druhom nehrozilo, a malej bolo jedno, ze ide telka, surodenec nahlas rozprava… takze toto je dobra vec, naucit babo spat v kazdodennom sume.

sara07
14. nov 2024

hlavne som si nenechala kecat a radit , šla som podla seba a potrieb dietata
vyhodila som doporučované a užasne utierky na zadok, na pračku dala hrubu podložku a pekne všetko každé prebalenie umyvala vodou ,mohli babky nosit utierky kolko chceli, darmo človek povedal že netreba len ked sme von
kupovala som kočik a čo sa dalo z bazaru, nekupovala som nové, jednak aj tak problém predat a takto som to rovno v klude vyhodila
do kojenia som si nenechala kecat vôbec už a ked bolo treba proste dala um občas a boli sme krásne vyspaty usmiaty všetci

minesasubu
14. nov 2024

Spravnu manipulaciu s babetkom od narodenia a kupa perinky od Evy K
dva kusy lebo jedna bola malo stále sme ju prenášali
postielku sme dostali a nedá sa dať bočnica dole takže to by som zmenila , do 3 mesiacov malý spal v koliske to bolo ok ale ptm ta postielka omg 🙂
inak nič všetko bolo tak ako som si naplanovala kedže som si dosť naštudovala a prečitala diskusie aj tu na MK a že ich bolo dosť a vybrala som si čo mi sedelo

euka210
14. nov 2024

Viac sa prisposobovala dietatu a jeho potrebam...pri prvom sme bojovali s 30min.spankami a chcela som to zmenit...druhy bol ako babo spachtos, ale tusim okolo 5mes.spal rovnako 3xdenne po pol hodky...uz som to neriesila, lebo bol spokojny...

kavasmliekom
14. nov 2024

@sara07 ja som toto mala od začiatku. Ja som nechcela, aby mi niekto niečo kupoval, alebo hovoril. Moja mama sa nemiesala, sama hovorila, že jej nikto nepovedal ako sa treba starať, tak ani ona nebude nám hovoriť.
Naozaj od prvého dňa som nikoho nepocuvala, žiadne rady, ešte aj doktorov som od ignorovala, čo sa prebaľovania, obliekania, a kojenia týkalo. Ja si nenechám revat deti kvôli tomu, ze mi nejaká ženská na novorodeneckom povie, aby som položila dieťa do postieľky a nie k sebe na posteľ 😀 a tak spia so mnou doteraz 🙈

ivangeline
14. nov 2024

Nechápem otázke. Asi preto, že mám tých deti 5. No iste by som menej to druhé porovnávala s prvým. A tým pádom by som menej stresovala. Ináč skôr sa snažím dopriať komfort každému jednému môjmu bábätku, aké mal prvý. Nosím. Dojčím. Rozlišujem, čo asi chce a potrebuje. Venujem čas.

majkamasar
14. nov 2024

@stela567 ano presne toto som aj pri druhom urobila. Nemixovala som stravu, ale len popučila. Pri prvom som mixovala a dlho sme mali problem s prehtanim kuskou. Pri druhom som vobec nemixovala a ziadny problem.

sara07
14. nov 2024

@kavasmliekom všetky tri deti spávali do 3 rokov so mnou 😂 , puberták určite nie je mamanek ani náhodou, tatik boh zaručene, ked spali s nami tak sa nejak všetci vyspali lepšie vrátane mna,

andrejiik
14. nov 2024

Ja akurat cakam druhe a jedine co ma mrzi, bola slaba vedomost spravnej manipulacii babatka hned od narodenia. Tak verim, ze pri druhom to bude lepsie.

marianarem
14. nov 2024

Nedavala by som nasilu na brusko, v konecnom dosledku mu tych par minut denne podla mna aj tak velmi nepomohlo a posilnil sa viac v inych polohach. Neprepadala by som takej panike a zufalstvu, ak by jedlo vyrazne pod tabulkami, ale inac by sa pekne vyvijalo.