Ahojte, uz dlhsie ma trapi jedna vec, skusim sa poradit tu. Momentalne som na MD, mam dcerku, vymodlenu, vytuzenu, po dlhych rokoch a po ivf. Mala som v praci kamaratku, s ktorou sme si boli blizke, pracovali sme spolu 4roky. Kazda sme z ineho mesta a stretavali sme sa hlavne v praci ale aj len tak na kave..hocikedy sme si napisali, rozumeli sme si..v jednom roku sme zacali navstevovat aj kliniku, kedze sa nam ani jednej nedarilo otehotniet..vsetko sme prezivali spolu..nam sa nakoniec babatko zadarilo. V praci som skoncila skor,lebo som mala komplikacie..No a odvtedy sa kamaratka odmlcala, ked jej nenapisem ja, ona sa neozve. A aj ked odpovie, skor len tak zo slusnosti..velmi ma to mrzi, ze sme sa takto odcudzili ale zas chapem aj ju, ze je to pre nu tazke..snazili by ste sa nieco urobit alebo by ste to nechali tak?
Aj ja"kvoli detom"prisla o kamaratku, ktora ich nema...
Ked jej to nevyslo, nerozmyslala poziadat o adopciu babatka? Kamoska cakala sice oar rokov, ale maju krasne dievcatko, mali ho doma 10 dňoch po narodení.
asi je u nej závisť veľká... prepáčila by som jej to. Písala by som jej aspoň ja občas - ale nie o dieťati. len by som spomínala na naše krásne priateľstvo...
niektore kamaratstva funguju ako bonus k pracovnemu kontaktu. ked v praci skoncis, kontakt sa znizi na minimum a kamaratstvo moze ist dostratena. plus vy mate babo, kym ona sa mozno trapi a mozno sa snazi plne sustredit na otehotnenie.
@deti95060810 nemusi to byt závisť. Môže to byt aj trápenie a jednoducho neschopnosť preniesť sa cez to, pritom to kamarátka môže autorke všetko priať s najlepším umyslom. Keď som mala malého syna, tiež sa niekto blízky z mojho okolia stiahol. Nechápala som to. Ak sme sa aj stretli, videla som občas slzy, občas smútok. Až neskor som sa nahodou dozvedela, že to pre druhu stranu nebolo ľahké, pretože sama tuzila po bábätku a každý kontakt s babatkami ju trápil ešte par dni. A nemyslím, že to bola závisť. Takze take veci sa v živote stavaju, najmä ak tuto sa im diali podobne situácie v rovnakom čase. A čo by som robila? Ak máš pocit, že si vyvinula snahu a druha strana nemá záujem, pochopenie alebo chuť o komunikáciu, nenahanala by som ju. Môže mat tiež svoje trápenia a iný pohľad na svet ako v čase, keď ste boli kolegyne.
Je to pre nu velmi bolestive tesit sa s tebou. Velmi ju to musi zranovat a tak sa ta radsej strani. Mozno to chce cas. Skus jej obcas napisat ze ti chybaju spolocne pokeci a tak mozno sa časom ozve aj ona. Ja ked som potratila nemohla som sa ani pozriet na malu neterku alebo ine babo ani na ziadnu tehotnu zenu.😥
A keby to bolo naopak jej by sa zadarilo a Teba mucilo vidiet v robote jej rastuce brucho prichystanu vybavu krasne zdrave dieta v nastajlovanom kociku .a ty s prazdnou maternicou zlomenym srdcom a.obrovskou tuzbou by si k nej chodila s usmevom pestovat a pocuvat ako sa nevyspi ako jej tecie mlieko?vcit sa do nej ako sa citi ked ta vidi s dcerkou a co by ona dala za to. co asi preziva ake to je nefer lebo urcite pre to urobila vsetko a stale sa nedari..a mozno sa vyhyba kontaktu s Tebou presne pre to aby ju to nebolelo.kym ste sa snazili obe mali ste vela spolocneho teraz uz nic.
Netlac na nu a necuduj sa..
Dakujem za vase nazory❤ Urcite na nu netlacim a ani sa nehnevam, nemam sa preco..viem, ze je to tazke, sama som si tym presla..jednoducho je mi len luto toho priatelstva, kedze vie aj ona, ze to moje tehotenstvo nebolo len tak, ze co vsetko za tym bolo...nemam vela blizkych priateliek, preto ma to trapi..tiez som mala vseliake stavy, ked niektore kamaratky mali deticky a ja nic..uz som bola zmierena aj s tym, ze deti mat nebudeme. Ale snazila som sa tesit s nimi..
@dagmarovita s adopciou nie su stotozneni obaja. Asi to nie je volba pre kazdeho..
@saxana000 vies, ona ma s bruchom nevidela ani raz.. mala som rizikove tehu, do prace som uz s bruchom nechodila. Teda, mozno si to myslela len obrazne, ale ano, chapem..ak by to bolo opacne, viem, ze by bola tou najlepsou mamou.
@danulicek tiez si myslim, ze to nie je zavist..skor asi smutok..necham to tak, niektore veci potrebuju len cas..
@hederamonstera
@jabadabadu dakujem, skusim ju zavolat na kavu, ale dam ale tomu este cas..
@julka188 to mi je luto..niekedy to tak zivot zariadi..
Tak to nebola skutočná kamarátka.Ber to tak že ľudia v nás živote prichádzajú a odchádzajú
Zivotnost kamaratstiev z prace je casto vymedzena spolocnym casom, priestorom a problemami, ktore uz zrazu nie su, a preto uz nie je ani to "kamaratstvo". Chvilu to boli, no rychlo to aj preboli, poznam to.🙂
Je to zavist.. Nedokazala spracovat, ze tebe sa dieta podarilo a jej nie... Tonieje dobra kamaratka.
Nechaj ju tak, ked sama nepise. Ked uvidi, ze sa dlho neozyvas, mozno sa aj sama ozve.
Taky je zivot, priatelstva sa tvoria a aj rozpadaju. Ale to neznamena, ze o nejaky cas to nemoze byt po starom…ale to bude asi az ked sa im zadari