Strach zo zmeny po narodení dieťatka

26. feb 2024

Ahojte, som v 7.mesiaci, na malého sa veľmi tešíme, je to naše vytúžené dieťatko.
Posledné dni ma chytá taká zvláštna nálada - akoby strach (nie z pôrodu, to príde asi až neskôr:D) ale z tej zmeny, aké to bude keď ho uvidím, či tam bude tá láska alebo príde až neskôr.. či to budem zvládať doma, či budem dobrá mama, či ma bude malý ľúbiť.... ☹ či sa z tej zmeny nezbláznim... že zrazu všetko bokom pôjde..
S novorodencami a malými deťmi aj pracujem, ale toto bude niečo úplne iné. Mám strach.

anjelicek26
26. feb 2024

Strach mat nemusis, ked sa babatko narodi, aj tak "dokonalu" tabulkovu mamu neocakava...vsetko sa ucis postupne, zzivate sa postupne, nemusi byt vsetko hned a prefektne a to sa tyka aj emocii a lasky k dietatu... u niekoho je to "hned", u inej aj par tyzdnov, proste prekonat poporodnu hormonalnu burku a nevyspatie a vsetko postupne bude lepsie... a ci ta maly bude lubit? To je v tejto rovnici asi jedina 100% istota... pre neho si a budes cely jeho svet...

zuzanka.zuzu
26. feb 2024

no on nevie ako to má byť, takže ako si zariadiš, tak budeš mať 😉

gupka27
26. feb 2024

Mala som to rovnako. Dokonca ešte aj v nemocnici po pôrode keď som už mala syna pri sebe som necítila takmer nič. Žiadne to zaláskovanie. No rýchlo sa to zmenilo. Po týždni by som ho ani za svet nedala. Ver mi doma si ani nespomenies že by si chcela niečo iné. Ono sa to všetko automaticky akosi zmení. On bude stredobodom toho čo v živote chces a na čom ti bude záležať. A nič nepôjde bokom. Uvidíš že všetko sa dá robiť rovnako akurát vás bude viac. Držím palce

majlo1234
26. feb 2024

Nesuhlasim uplne s
@gupka27, zmeni sa ti ozaj cely zivot. A niekedy budes chciet, aby to bolo ako predtym. Ale paradoxne to bude pre teba stale ta najlrajsia a najmilovanejsia vec v zivote

babulkomale
26. feb 2024

Ja som moje deti milovala hned od prvej bunky, ako som zistila, ze som tehotna.
Pri narodeni som v uzase povedala "Boze, aky je krasny!" a takisto pri druhom. Proste hned pre mňa boli nadherni, milovane male telicko, tvaricka, malinke nechtiky, hned som sa starala a branila ich pred svetom, ziadne odkladanie na nic a zbavovanie sa dietata aby som si "oddychla". Ja som sa citila ako levica, uplne tie primarne instinkty sa vo mne prebudili, ze ich budem branit aj keby som mala niekoho roztrhat 🙂
Ale vseobecne aj ine babatka a deticky toto vo mne spustaju, nie su mi lahostajne, ako tu mnohe zeny pisu ze cudzie deti nemaju rady.
Neviem si predstavit tyzden necitit nic k svojmu dietatu. Je to zvlastne.
A to som deti roky nechcela a chcela som ich az ked som sa vydala za manzela 😃

ivangeline
26. feb 2024

Myslim,ze normalne pocity. Nenechaj sa nimi prevalcovat. Dobre sa priprav. A tes sa. ^^

mqkm
4. mar 2024

Prečítaj si tento článok
https://www.mackoviahracky.sk/blog/babatko-bond...

Pozerajte sa do očí bábätku stále : Bábätko si vďaka tomu zapamätá, kto ste a čo preňho znamenáte.

Masírujte bábätko : Zároveň si vďaka masáži bábätko vytvorí k “masérovi” pozitívne asociácie, a to je presne to, čo chcete.

Fyzický kontakt, rozprávajte s ním, spievate mu, a reagovať na plač : Dôležité je však reagovať na dieťatko aspoň počas prvých troch mesiacov. Bábo bude vďaka tomu spokojnejšie a bude sa cítiť bezpečne. Bude vedieť, že ste ho neopustili a ste tu pre neho vždy, keď vás potrebuje.

❤️❤️❤️