Strach mať druhé dieťa

16. sep 2024

Ahojte,mam 3r syna a zo zaciatku nam to s jednym dietatkom vyhovovalo,no casom som muzovi hovorila,ze by som chcela aj druhe,s cim on nesuhlasil,az do vcerajska.
A zrazu ja vaham🙄prve som mala rizikove,bojim sa aby som to nezazivala znova a znova porod,ktory bol tiez strasny. Mali ste to niektora takto,ze uz ste vedeli,co vas caka a mali ste strach?

sabca99
16. sep 2024

Je to uplne normalne. A je len na tebe, ci si ochotna to skusit prekonat a pokusit sa o druhe dieta. Ak nie, nic sa nedeje.

monnem
16. sep 2024

Ja som mala tehotenstvo super no horší porod a tiež som prvý že nie nie po zlej skúsenosti bála som sa aj sa jasne že troška bojím no už teraz nie a nie aby sa zadarilo a synček má 2,5 roka tak kľudne by sme mohli mat už to druhé no nevieme kedy sa zadarí .

hederamonstera
16. sep 2024

Druhykrat to vobec nemusi byt rovnako. Pories si to s lekarom, ci sa nedaju odstranit priciny rizikoveho tehotenstva a na porod sa vies uz aj pripravit a lepsie nastavit.

54tinka54
16. sep 2024

Ja som mala oba tehotenstvá aj pôrody rozdielne. Prvé tehotenstvo úplne bez problémov, zato pôrod dlhý a bolestivý, veľké šitie, následne zapálené šitie a problémy s tým ktoré sa ťahali celé šestonedelie.
Druhé tehotenstvo od začiatku stále niečo, či nevoľnosti, veľká únava, bolesti krížov, covid… a pôrod rýchly, bez poranenia, komplikácie po pôrode žiadne.
Takže neobávaj sa dopredu 🙂 mozno teda len sa skús poradiť s gynekológom, že plánujete druhé bábo, či existuje nejaká možnosť, ako sa vyhnúť rizikovému tehotenstvu.

kiki68
16. sep 2024

Ja som tiez teraz nejak privolila, porod som tak hrozny nemala, skor to tehu bolo dost o hubu. Ale tak co nas nezabije 😀😀😀 Ked to nepojde, tak budem mat kocura

evkamotka
16. sep 2024

Ja som mala prvy porod hrozny tak som sa poistila a sla pri druhom do sukromnej nemocnice. Neda sa to porovnať, vdaka ovela vacsej starostlivosti lepsie zvladli komplikácie, ja odisla bez traumy....

zzuunnaa
16. sep 2024

U mna sa take pocity mixuju ale ja uz druhe cakam 🙂 uprimne poviem, ze tiez mam strach, z porodu, z toho ake to bude narocne mat dve deti.. prvorodena ma 2 roky… ale poviem si vzdy, ze to dietatko k nam chcelo a uz nech bude ako bude, budem vdacna za ne.. aj pri prvej som pochybovala ci to zvladneme a milujem ju za cely svet.. a je to len o tom, co chces viac, ci ta tuzba strachy prekona.. nemyslim, ze vsetky zeny viacerych deti mali ukazkove porody, len proste tuzba mat druhe to prebila 🙂

lucia147852
16. sep 2024

Ja som mala prvé teho strašne, veľa som vracala, ale že extrémne (20x za deň), pôrod katastrofa. Druhé tejto bolo super. Pôrod sekcia tiež super. Ale rozdiel medzi deťmi skoro 7 rokov. Aj tak som ten koniec ledva psychicky dala