Ahojte,mam 3r syna a zo zaciatku nam to s jednym dietatkom vyhovovalo,no casom som muzovi hovorila,ze by som chcela aj druhe,s cim on nesuhlasil,az do vcerajska.
A zrazu ja vaham🙄prve som mala rizikove,bojim sa aby som to nezazivala znova a znova porod,ktory bol tiez strasny. Mali ste to niektora takto,ze uz ste vedeli,co vas caka a mali ste strach?
Ja som mala tehotenstvo super no horší porod a tiež som prvý že nie nie po zlej skúsenosti bála som sa aj sa jasne že troška bojím no už teraz nie a nie aby sa zadarilo a synček má 2,5 roka tak kľudne by sme mohli mat už to druhé no nevieme kedy sa zadarí .
Druhykrat to vobec nemusi byt rovnako. Pories si to s lekarom, ci sa nedaju odstranit priciny rizikoveho tehotenstva a na porod sa vies uz aj pripravit a lepsie nastavit.
Ja som mala oba tehotenstvá aj pôrody rozdielne. Prvé tehotenstvo úplne bez problémov, zato pôrod dlhý a bolestivý, veľké šitie, následne zapálené šitie a problémy s tým ktoré sa ťahali celé šestonedelie.
Druhé tehotenstvo od začiatku stále niečo, či nevoľnosti, veľká únava, bolesti krížov, covid… a pôrod rýchly, bez poranenia, komplikácie po pôrode žiadne.
Takže neobávaj sa dopredu 🙂 mozno teda len sa skús poradiť s gynekológom, že plánujete druhé bábo, či existuje nejaká možnosť, ako sa vyhnúť rizikovému tehotenstvu.
Ja som tiez teraz nejak privolila, porod som tak hrozny nemala, skor to tehu bolo dost o hubu. Ale tak co nas nezabije 😀😀😀 Ked to nepojde, tak budem mat kocura
Ja som mala prvy porod hrozny tak som sa poistila a sla pri druhom do sukromnej nemocnice. Neda sa to porovnať, vdaka ovela vacsej starostlivosti lepsie zvladli komplikácie, ja odisla bez traumy....
U mna sa take pocity mixuju ale ja uz druhe cakam 🙂 uprimne poviem, ze tiez mam strach, z porodu, z toho ake to bude narocne mat dve deti.. prvorodena ma 2 roky… ale poviem si vzdy, ze to dietatko k nam chcelo a uz nech bude ako bude, budem vdacna za ne.. aj pri prvej som pochybovala ci to zvladneme a milujem ju za cely svet.. a je to len o tom, co chces viac, ci ta tuzba strachy prekona.. nemyslim, ze vsetky zeny viacerych deti mali ukazkove porody, len proste tuzba mat druhe to prebila 🙂
Ja som mala prvé teho strašne, veľa som vracala, ale že extrémne (20x za deň), pôrod katastrofa. Druhé tejto bolo super. Pôrod sekcia tiež super. Ale rozdiel medzi deťmi skoro 7 rokov. Aj tak som ten koniec ledva psychicky dala
Je to uplne normalne. A je len na tebe, ci si ochotna to skusit prekonat a pokusit sa o druhe dieta. Ak nie, nic sa nedeje.