Strácajú sa mi kamarátky

6. aug 2021

Som fakt smutná a sklamaná . Mala som veľa kamošiek no odkedy mám deti akoby zmizli. . málokedy ma volajú von aj keď nemám problem ísť aj s malým atď ..aj vceRa píšem kamoške ideme na prechádzku? Ona že už niečo má a večer fotky na FB so spoločnými kamoškami ..fakt mi bolo blbo ,že má nevolali,😭

kittykat22
6. aug 2021

Tak si najdi nove kamosky s detmi. Tie co mas niesu jedine na svete.

veronikaszabova
6. aug 2021

Ved si najdi nove, take ktore maju deti. Akoze chapem tvoju kamosku, ze radsej uprednostnila partiu zien, ako prechadzku s dietatom. Asi si ma s nimi povedat toho viacej ako s tebou.

brita7777
6. aug 2021

Akoby si najst kamosku bola najjednoduchsia vec na svete 😂

acrobaleno
6. aug 2021

A čo takto nechať občas malého doma s otcom a ísť von s kamoškami? Aj keď je otázka, či za to vôbec stoja.

jana_eyre_2
6. aug 2021

Keď ani nespomenula aby si išla s nimi lebo už sú dohodnute, tak to nebude už úprimná kamarátka.. kamarátstva sa vekom a skusenostami menia, je to prirodzené, ale viem že to boli a mrzí.. tiež som to zažila.. časom si ale nájdeš kamarátky ktoré budú opäť na tvojej vlnovej dĺžke, a časom sa opäť možno stratia.. je to taký kolobeh, ale nezufaj..

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
galganka
6. aug 2021

No... takto... mám najlepšiu kamarátku. Roky. Bezdetnú. A keď ma volá von, musím sľúbiť, že vezmem aj deti. Ide sa na zmrzku, zákusok, prechádzku, ihrisko... ja ju zase volám do kina, šli sme na striptíz, sadnúť si a len tak klebetiť, bez detí... kamarátstvo musí byť obojstranné... inak to dopadá presne, ako píšeš ...

veronikaszabova
6. aug 2021

@zuzudrnda a to som niekde napisala? Hmmm...?

rebellefleur
6. aug 2021

Pozri, mam 36 a dve deti (9,6r), moja najlepšia kamarátka ma tiež 36, bezdetna (stále sa na dieťa necíti), má super kariéru, dovolenky niekoľkokrát ročne a stále si "užíva" život. Napriek tejto rozdielnosti, najlepšie kamarátky sme od 15tich až doteraz.. A ako je to možné? Je jasne, ze narodením dieťaťa sa ti život otočí o 180 stupňov a kamarátstva sa preriedia, je to prirodzené, avšak silné priateľstva vydržia. Ú mňa základom bolo, nečakat od druhej strany, že zrazu zmení svoj život a bude ho prispôsobovať mne, lebo veď ja mam už deti. Blbosť. Je prirodzené, že bezdetnych nezačnú baviť prechádzky s deťmi, pokiaľ ich nemajú napriklad. Kamoška moje deti samozrejme pozná a oni poznajú ju, ale vždy som si našla čas, lebo som chcela, zariadiť si to doma tak, aby sme mohli vybehnúť von len my dve. Naše rozhovory boli sú a budú o všetkom možnom, nielen o deťoch. Áno, vídavame sa menej, komunikujeme menej ako keď som deti nemala, ale u nás platí, vždy pokračujeme tam, kde sme kvázi skončili. Mame diametrálne odlišné životy síce, ale priateľstvo si natoľko vážime, že sme si to "prispôsobili" tak, že priateľstvo napriek týmto odlišnostiam trvá ďalej 😊 btw (toto ber s humorom) - na svoje deti nemám niekedy náladu ani ja sama 😁😂, tak prečo by ju mali mat moji bezdetni známi 😊

taskataska
6. aug 2021

"nemám problem ísť aj s malým atď"

a v tom je problem...ona mozno ma problem s tym, ze by si prisla aj s malym...nie kazdy ked ide na kavu/drink s kamoskou chce pritom byt aj s dietatom
ked chcem vidiet kamosku, tak chcem vidiet kamosku. jej dieta ma vtedy nezaujima takmer vobec a idealne keby ho nechala doma s otcom ak ma moznost...aspon raz za cas

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hederamonstera
6. aug 2021

Mne napriklad vadi, ked niekto zobere so sebou male dieta. Musi ho mat stale na starosti, neustale prerusovanie rozhovoru a pod. Ale ja nemam vztah k cudzim detom, aj ked su to dobrych kamaratiek/kamaratov.
Bohuzial vekom sa kamarati riedia, kazdy ma svoju rodinu a zivoty, menej volneho casu. Co som si vsimla, tak opat sa to spaja az ked su deti samostatnejsie.
Neboj, ked budu mat tvoje kamosky deti, komunikacia sa opat obnovi.

autor
6. aug 2021

@hederamonstera tak o insu väčšinou bezdetné po 40 takže nebudú ..asi máš pravdu deu im vadia

denden77
6. aug 2021

ja mam 11m dieta ale ked si chcem pokecat s kamoskou, idem von bez dietata.. mne samej lezie na nervy, ked musim pocas jednej vety podat dudel, vodu, chrumku, ci riesit vreskot.. 🤷‍♀️😁

littlebubble
6. aug 2021

Na dobru kamosku by som sa nevyprdla aj keby mala 5 deti a bola by som rada, ze chce ist na prechadzku 🤷.

autor
6. aug 2021

@littlebubble moja rec

jaskolka
6. aug 2021

Tak keď si jej volala, či idete na prechádzku a ona mala už vopred dohodnutý program na večer, tak myslím, že je normálne, že ťa odmietla.Reálne prechádzka s dieťaťom, je niečo celkom iné ako večer pri vínku, veselej debate alebo podobne, Keď dala fotky zo spoločného večera, bolo to zrejme niekde, kde by si s malým dieťaťom "nepasovala". Keď boli v klube alebo bare, úprimne chápem, že netúžili, aby si tam šla aj s malým. Neviem, či to bolo aj predtým, ale ja osobne som nechcela mat na stretnutí s kamoškou aj deti. Bud nechať malého doma s otcom, či babkou, alebo sa zmieriť, že bezdetne kamarátky nehorlia túžbou mat pri sebe ženu, ktorá bude polku debaty behať ta deckom, alebo rušiť plačom, krikom a celkovo venovaním pozornosti. Sama mam male dieťa, takže vôbec to nie je myslene v zlom.Ale poviem rovno, keď som párkrát absolvovala návštevy u kamarátok s deťmi, alebo výlety s nimi, hrozne mi to liezlo na nervy.Aj teraz, keď idem niekde, rak jednoducho vtedy syn je doma, neťahá ho do sebou, jedine ze výhradne ta osoba povie, že by chcela vidieť aj malého.

kittykat22
6. aug 2021

@brita7777 najst si nove kamaratky je urcite jednoduchsie ako sa snazit prinutit tie stavajuce aby ma medzi seba zobrali, aj ked o to evidentne nemaju zaujem.

mooonika1975
6. aug 2021

ak sú bezdetné, tak majú iné záujmy, hlavne nemuseli sa prispôsobovať dieťatku, to sú ako chlapi, idú si vlastnou cestou, svojou, treba si nájsť iné kámošky s deťmi a nesúhlasim, že je problém si ich nájsť, nie je. Ženy sú od prírody spoločenské a máme väčšiu schopnosť sa združovať a hľadať spriaznenú dušu ako chlap, držím palce

ruzasipova
6. aug 2021

Mam 2 deti, ale ked som chcela ist von s bezdetnou kamaratkou, deti som nechala muzovi alebo babke. Ist von aj s detmi znamena, ze vkuse riesim nejake spory, vreskot, vzdor u mladsieho a vkuse rozhovor prerusujem s “nie/stoj/nechaj to/pod sem…. mna to nebavi a co uz si musi mysliet o cudzich detoch moja kamaratka.

autor
6. aug 2021

@jaskolka už som takto s nimi bola

rebellefleur
6. aug 2021

A podla mňa milý anonym si svojim prístupom na najlepšej ceste stratiť kamarátov. Mat dieťa bola tvoja voľba. Tvoji kamaráti môžu byť tvoji neviemaki dobrí kamaráti, ale NIE sú povinní, mat vždy náladu ísť von s tebou a tvojim dieťaťom. Maju právo na to, mat náladu ísť sa bavit/pokecat s ľuďmi, ktorí deti nemajú. Ty keby chceš, takisto si snáď vieš zariadiť ísť von sama, bez svojho dieťaťa občas a bolo by po probléme. Ale v tvojom ponímaní je chyba v nich. A vieš čo ti poviem? Nie, nie je. Svojich kamarátov nemôžeš držať pri sebe na reťazi štýlom, ste moji kamaráti, ja chcem ísť von so svojím dieťaťom a vy musíte ísť so mnou, lebo ste kamaráti. Nie, takto to proste nefunguje.

ajka0207
6. aug 2021

A tie kamošky, čo ťa nevolajú von majú deti? Ak nie a ty berieš deti na stretnutia, tak sa nedivím že im to nie je príjemné.

minutka
6. aug 2021

A nemozes nechat syna s otcom? Abo niekym

ajka0207
6. aug 2021

@zuzudrnda žena s dieťaťom je samozrejme schopná aj iných tém ako je dieťa, ale väčšina žien je doma s dieťaťom a proste je ten životný štýl niekde inde. Ja napr. nemam zážitky z diskoték a je to tým že mám dieťa a iné priority.

jana_eyre_2
6. aug 2021

@rebellefleur nemyslím, že by si autorka myslela že kamarátka je povinná ísť s ňou von lebo jej to navrhla.. ale skôr je to o tom, že jej ani úprimne nenavrhla aby šla s nimi a boli to všetko spoločne kamarátky a ju obisli.. aspoň tak som to pochopila ja z písaného.. mňa by take niečo tiež mrzelo a áno, hľadala by som chybu v sebe, lebo sa poznám.. a možno na chybe nie je nikto, ale každé uvedomenie si konca čohokoľvek človeka zamrzí.. teda asi nie každého, ale mňa urcite..

diusqa761
6. aug 2021

Čo ja viem, osobne mám priateľky čo majú deti ale aj bezdetné , nevidím v tom rozdiel. Ak sa jedná o skutočné priateľstvo nezáleží na tom či máš alebo nemáš deti ale na tom akých ľudí si púšťaš do života. Možno im len nieje príjemne že Vždy berieš dieťa so sebou a nemôžete si ísť dať drink atď. Skús občas nechať dieťa doma s otcom alebo babkou bude to aj odpočinok pre teba a viac sa uvoľníš

mooonika1975
6. aug 2021

Ja ti poviem moju skúsenosť. Kým som bola bezdetna chodili sme s partiou , niektorí už mali deti. Sme sa s muzom o nich starali, organizovali párty, pre deti hry, chatu našu navštevovali . Proste ako animátori. Všetci a všetky spokojní a spokojne . Keď sa mi narodilo dieťa, spravila som znova chatu a už som nejako podvedome čakala, že sa lístok obráti a ja si užijem to krásne staranie sa . Opak bol pravdou. V ten deň to bola posledná akcia, ktorú sim pre nich organizovala. Našťastie to boli kamarátstva len 4 ročne , nič hrozné.

sasitimi17
6. aug 2021

Mne sa stalo to isté
Boli sme partia kamosiek “na život a na smrť” 😂
Až pokial sa mne nenarodila dcéra
Nie niesom tá typická mamina čo rieši len osraté plienky, mlieko, bio strava atď.
Chcela som ísť s nimi do mesta napísala som do skupinového četu či sa nepôjdeme niekde zabaviť (malá by bola s tatinom predsa)
Jooj každá strašne zaneprázdnená že ozvú sa keď budú mat čas
No hádaj čo… šli do mesta.. bezomňa
Že oni nevedeli že mám malú kde nechať 🙈 reku keby ju nemám kde nechať tak asi vás nevolám do mesta a ked už sme pri tom tak ste sa najprv mohli spýtať a potom by ste už vedeli 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️
Momentálne si už vôbec ani nepíšeme iba dve mi napísali k narodkam a to bolo všetko 🙂
Viem ako sa cítiš tiež ma to trápilo a vôbec to nieje take jednoduché nájsť si nové kamošky s deťmi, neviem ako si to tu baby vyššie predstavujú že prídeš na ihrisko a “jeeej čaute budeme kamošky ?”
Ja mám kamosku švagrinú len býva v inom meste takze sa vidíme menej a je taká trochu svojská podľa mňa príliš rieši veci… super parťáčka je už aj moja dcéra😄 chodíme do restiky na obedy do cukrárni na koláč a dzusik a užívame si samé, môžem sa zvysoka vy💩 na akože kamošky 🤣

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz