Ahojte, potrebujem sa vyrozprávať a možno upokojiť, ze aj iní to majú doma také. Mam tri deti, ktoré majú vývinovu rečovú poruchu a plus poruchu pozornosti, ale majú aj potvrdenú vysokú inteligenciu. Ale ja už niekedy nezvládam, aké dokážu byť. Nepozorné, hlučné, všetko ich zaujíma, všade musia byť a neustále, ale vážne neustále behajú. Napriklad ideme do obchodu, stačí, že sa pýtam niečo predavačky a už behajú po celom obchode, dom dokážu do 5 minút obrátiť hore nohami, vkuse sa doťahuju a bijú o niečo. Aj v škôlke si s nimi pani učiteľky niekedy nevedia poradiť, dokážu im rozhádzať celú triedu. Moje deti podľa slov pani učiteliek vymýšľajú nové a nové hlúposti a keď robia deti zle pravidelne sú moje medzi iniciátormi.
Ja ako matka som dosť prísna, majú pravidlá, na ktorych trvám, vždy si musia po sebe upratať, nerobím veci za nich, nebiju a ani neubližuju iným deťom (len medzi sebou), plus veľa iných pravidiel.
Ale keď niekam ideme, tak to je ako keby príde hurikán, nevedia posedieť, stále vymýšľajú šibalstvá, stačí, že na 5 minút otočím hlavu a deti sú už na druhej strane ulice.
Vonku sme skoro stále, behajú, bicykluju, kondičku majú veľmi dobrú, ale oni sú neunaviteľní.
@subartic Manžel je starostlivý a snaží sa deťom venovať dostatočne. Obaja sa snažíme venovať deťom a snažíme sa spolu tráviť dosť času. To by sa ani nedalo, aby som s nimi išla niekde sama na výlet, buď by som sa zbláznila alebo by si ublížili. A aj keď chodíme spolu, vždy máme dosť. Oni sa tešia aj z prechádzky na bicykli.
No nie sú trojičky, ale sú blízko za sebou, tak rok a pol.
To sa bude z roka na rok zlepšovať. Teraz su na takom tom maxime, co vedia vymyslieť a vystrojit, ale čím budú staršie, tým to bude jednoduchsie. Myslím, ze ste skvelí rodičia a ze výchovu zvládate super. Vydržať ešte rok, dva, možno tri a potom si začneš svoje deti užívať 😊
pozri ja ťa chápem , ja mám 5 detí , posledné tri narodené do 8 rokov a tiež sa mi doteraz naťahujú , šklbú , nadávajú si , hlavne to tretie s tým štvrtým . Ja som prísna mama a vidíš , vyskytne sa aj u druhých .
To sú 3 deti a bude to tak, pokým neodídu z domu
kde je ich otec vo výchove ? Máš trojičky ?