Maminy a oteckovia, aky je vas spolocensky zivot s malym dietatom/detmi? Chodite casto niekam do spolocnosti bez deti alebo povacsine iba s detmi?
Ako casto si vyhradzate cas na odregovanie sa s partnerom, ci priatelmi, bez deti? Mate na to vobec priestor, chut?
Odkedy sa nam narodil syn (aktualne ma 2 a pol roka), tak mam pocit, ze nas spolocensky zivot je na totalnom bode mrazu...problem je, ze obcas sa mi uz ani nikam nechce ist (aj keby na to bol priestor), lebo sa mi nechce riesit strazenie dietata a pod. Dokonca mam pocit, ze si to uz ani uzit poriadne nevieme lebo vacsinou, ak si aj vyrazime vo dvojici, tak po vacsine casu hovorime o dietati alebo rozmyslame nad tym, ako sa syn ma...viem je to asi chore 🤦😅. Obcas tak velmi tuzim potom, aby som sa poriadne odregovala, mimo rodicovskych povinnosti a potom, ked mam na to priestor, tak sa citim totalne blbo a neviem sa uz ani uvolnit, tak ako v minulosti, ked som matkou nebola...
Som asi totalne mimo...neviem, ci je to iba vekom dietata a casom sa moje pocity zmenia, ale aktualne sa citim, ako v jednom zacarovanom kruhu a necitim sa velmi dobre.
Vzdy ked vypadnem od deti, vobec ich neriesim a uzivam si, ze som bez nich. Mozno prve dva razy to bolo ako popisujes, lebo vsak nezvyk…ale odvtedy…ruka hore
Mam 2,5r a 1,5r
S manzelom sme boli sami iba raz, uspali sme a svokra strazila
Kym sme mali 1 dieta, tak v pohode, teraz s dvoma je to zas horsie kedze mame iba 1 babku kt este pracuje a nikto iny nam ich nestrazi a nechceme jej zas kazdu chvilu supnut 2 male deti. Chodime s muzom ale aspon raz za mesiac “na rande” a potom ja s kamoskami aj muz so svojimi kamaratmi tak mozno 2x za mesiac no a inak s detmi. Kedze aj kamarati skoro vsetci manu male deti, tak casto ideme niekam ako cela partia aj s krpcami. Ja potom chodim sama 4x do tyzdna cvicit a muz ma 3x do tyzdna zas svoj konicek. Deti maju 4,5r a 1,5r.
My chodime radi sami bez deti, bavi nas to a vzdy si to uzijeme 🙏 Cez prazdniny mavame aj tyzden sami pre seba a je to parada.
Myslim, ze cim castejsie budete chodit tym to bude pre vas prieodzenejsie a nebudete riesit len dieta 🤷🏼♀️
babky a dedkovia boli ochotní vždy tak sme spoločensky žili stále, hlavne divadlo, kino, plesy a iné tancovačky, recepcie
My chodime hlavne s detmi. Kym sme mali len jedno, chodili sme obcas aj bez neho, ale skor sme aa prestriedali, raz siel muz s kamosmi, potom zas ja, teraz s dvoma je to este cestve(moadsia bude mat pol roka) ale uz sa tesim, ledy niekam vypadneme. Absolutne vtedy nerozmyslam ako sa deti maju, verim, ze su v dobrych rukach😀😀😀
Malo pramalo. Zajtra mam platene strazenie na 4 hod aby sme mohli vypadnut do sauny a na obed ako par. Je to tazke s tak malymi detmi. Dedkovci su uprimne povedane nemozni okolo dietata…tak aspon takto. Bude prist ked dieta povyrastie 😃
Moje deti su uz velke, ale ked boli malinki, tak sme vyuzivali opatrovatelku. Netreba zabudat budovat vztah aj ked su deti male. Moji sa na vecer s opatrovatelkou tesili, a my sme sa zasa tesili na dospelacky program.
Tak to si sa rovno mohla spytat, kto ma dedkov a babky. Pretoze to je to, od coho zavisi spolocensky zivot mladej rodiny. Bez n ich si clovek ani neskrtne. Mozno niekedy ako pise vyssie mane, ze maju opatrovatelku - ale tam tiez zavisi od povahy dietata. Niektore deti su narocne a nechat ich cudziemu cloveku nie je mozne. A teda to chcem vidiet nase deti a ich spolocnesky zivot ked my budeme pracovat do 80.ky :D Jedine co budeme chciet vecer vidiet bude Voltaren 😂
Mala bude mat cochvila 3,5 roka a boli sme raz v kine, cez vikend o stvrtej, ked ju rodicia postrazili a boli s nou vonku. A 2x cez den sme sa boli najest, ked sme mali volno z prace. Inak nic. Takze tak. 😒 🤨
Za 10 rokov čo máme deti by som spočítala na prstoch rúk koľkokrát sme boli s mužom sami či už niekde alebo sami doma 🙈
Ale nejako to už neriešim, užili sme si dosť pred deťmi. A keď ma chytí túžba niekam si vyraziť a nemám kam dať deti, tak si poviem, že za pár rokov, keď podrastú mi ešte bude chýbať tá ich spoločnosť.
A tiež rozmýšľam čo je s nimi keď sú bezo mňa, asi to súvisí s mojím silne vyvinutým zmyslom pre zodpovednosť 🤷♀️
Tak ale keď nemáš tu potrebu , prečo to siliť ? Ja mám niekedy obdobie , že nemám chuť chodiť s kamoškami von , a celé dni sa točím okolo deti a maximálne ma tie dni napĺňajú . Niekedy sa neviem dočkať piatka a potrebujem si vyraziť a na deti si ani nespomeniem . Pokial máš tu možnosť , ale nemáš potrebu , tak sed pekne doma s mužom a dieťaťom a užívaj si rodinnú pohodu .
Deti 15, 10 a 1.5 roka - chodim raz mesacne von s kamoskami. Niekedy 2x. Podla situacie. A nie, nebavime sa o detoch 🙂