Som zlá matka

25. mar 2022

Trápim sa. Som prvorodička. Mojej malej som sa vždy snažila dať všetko a aj sa snažiť budem. Milujem ju. Má 7 mesiacov. Včera som sa iba na 2 sekundy otočila a bum spadla mi z gauča a buchla sa do stola.. plakala ja som panikárila tak plakala ešte viac od pádu do 10 minút sme už boli na pohotovosti spravili jej rentgen a vravel lekár že tam nič nevidí a že to vyzerá byť v poriadku a vysvetlili mi že ma to čaká ešte aspoň 100 krát ale že pre istotu ju mám sledovať. Všetko bolo fajn,papala...pila...hrala sa smiali sme sa aj pri kúpaní bola taká nadšená ako vždy,negrckala,zreničky má rovnaké ALE jedno ma trápi prespala celú noc..totiž ona už spávala celé noci ale posledný týždeň sa vždy budila na cumeľ. Ale dnes nie a ja matka panikárka to hneď pripisujem tomu pádu.😔 trápi ma to lebo má aj fialovú čiaru na čele a stále mi to pripomenie ten infarkt... myslíte že sa trápim zbytočne ?? Či😔

juliet86
25. mar 2022

mozno prespanie noci bola nahoda a mozno to bola nahoda plakanie zlaknutie stres vylet na pohotovost doktori rontgen. no proste dospavala. keby sa to co sa stalo tebe stalo tvojej dcerke s tvojou vnuckou co si o dcere myslis?

stastna17
25. mar 2022

je to normalne, mam dvojicky a nebolo mozne mat oci vsade, 2x sme boli na urgente, vtedy som sa citila tak ako ty, ale s odstupom maju 10 rokov, ze som prehanala, teraz si poviem male deti, ja som sledovala hlavne ci nezvracaju a nie su spave mimo spanku nie noc.

dzulli1980
25. mar 2022

No nič v zlom, no mala by si trošku ubrať, lebo sa zošalieš ... ešte miliónkrát spadne ... aj moja sa napadala a padá stále ... momentálne občas z bicykla, občas z kolobežky, sem tam sa jej zapletú nohy atď. ... treba sledovať, či dieťa nie je spavé, či nezvracia, či má rovnako veľké zreničky, nie hneď bežať na pohotovosť.

gelifil
25. mar 2022

urobila si dobre, že si šla...pre pokoj duše....určite len dospávala včerajší náročný deň

mabenn
25. mar 2022

kazde dieta spadne, je to len otazka casu a okolnosti...moj spadol v 9mes z postele a mala som podobny pocit...klud, prejde to, deti su v tomto veku gumenne, doktor ti povedal dobre, caka ta este vela padov, zla matka kvoli tomu nie si...s tou prespatou nocou - ak to u nej uz bolo predtym bezne, tak je to ok, pripisujem to viac tomu, ze sa viac unavila cez den...urcite sa este k nocnemu budeniu vrati

autor
25. mar 2022

Ďakujem vám krásne.❤

alvaluka
25. mar 2022

@autorka, myslim, ze tvoja mala bude v poriadku. Prespanie celej noci bude asi sposobene tym, ze cez den mozno nespala, boli ste v nemocnici, nove podnety a tak podobne.
Nasa mala ked zacala chodit, tak bola schopna padnut na rovnej ceste, zaplietli sa jej nohy a bum. Ked teraz v 2,5 roku sa blazni, tiez nema daleko niekedy od toho aby capla, zletela z gauca,, vymysla na bicykli a ja hned vidim ako capne a nieco sa jej stane. Je to velmi vycerpavajuce a je to jeden z faktorov preco dalsie dieta nechcem. Prajem ti nech mala pekne rastie a nech si menej paranoidna ako ja 🙂

autor
25. mar 2022

@alvaluka ďakujem❤

malinoismum
25. mar 2022

Zmenila by som názov témy 🙂 Namiesto “som zlá matka” by som napísala “som normalna matka ktorá sa prirodzene boji o svoj poklad”🙂
- som rada , že je všetko v poriadku - a stym čo napísali baby vyššie , súhlasím ;) neboj, ešte bude úrazov… spinkala preto, lebo aj pre ňu to bolo náročné proste ju to unavilo 🙂💋
Krásny deň 🙂 davajte na seba pozor ❤️🙂🙏🏽

autor
25. mar 2022

@malinoismum ďakujem krásne❤❤

mer12
25. mar 2022

Neboj sa toľko, žiadna mama nie je dieťaťu za zadkom 24/7, ešte sa toľko napadá,že keby si si to všetko vyčítala o 3 mesiace skončíš na psychiatrii, deti padajú, niekedy takto nešťastne, ale stane sa....ešte toľko x spadne, keď sa začne stavať a chodiť, pády k tomu patria

majamat
25. mar 2022

baby ti uz popisali,a le napisem ti dolezitu informaciu,
ak yb to, ze prespala celu nco bolo nalsedkom urazu,t ak by si ju uz rano nezobudila.
ide o to, ze po uraze hlavy sa moze vyvijat postupne bezvedomie. ak by sa teda neico v noci zacalo, uz by rano bola v bezvedomi, evidentne to teda nema z urazu, ak je uz hore a sprava sa normalne, je cula.

mimikarol
25. mar 2022

Prosím ťa ...Inak dám ti radu. Pred dieťaťom nepanikar a nerob stresy, šak to chudatko sa potom ešte viac zľakne. Spadla, je v pohode, žijete ďalej.
Raz som zažila u lekárky matku, ktorej spadlo dieťa, tá robila také scény, ako by si to malé nohy polamlo.
Nehovorím že človek sa nezľakne, jasné že hej...

lucia147852
25. mar 2022

Keby mám vždy bežať na pohotovosť, keď mala spadla tak som tam nonstop. Treba sa objektívne pozerať. Nie je pád ako pád. A trochu uber z tej paniky, lebo sa zblaznis.

diamond007
25. mar 2022

Ale veď sa jej nič nestalo, spala celú noc lebo mala asi veľa podnetov včera a plaču tak si to potrebovala dospat v noci.
Deti padajú, lietať so všetkým na urgent je divné ale teda pre dôjde divne 7m dieťa nechávať na gauči. Šak už keď sa dieťa otáča, lozi tak keď nemôžem byť pri dieťati tak ho dám na hraciu podložku

autor
25. mar 2022

@diamond007 lebo sme sa obliekali že sa pôjdeme kočíkovať a len som sa otočila na tašku a už bolo.. bežne býva stále na deke má tam hračky aj všetko.

autor
25. mar 2022

@majamat ďakujem toto ma upokojilo moc.❤

autor
25. mar 2022

Ďakujem za odpovede.😔❤

diamond007
25. mar 2022

Tak aspoň vieš do budúcna že aj sekunda stačí na pad

gerfinka
25. mar 2022

Z pádu si nič nerob. Aj moja mladšia už viac krát popadala. Skôr vtedy keď bol pri nej manžel. Tento rok (už má skoro 2 roky) sa jej podarilo 2x "okúpať" v takom jarku/stoke co nám tečie pred domom. Raz som nezabrzdila kočík 🤦‍♀️a on sa s ňou pohol a raz sa rozbehla a pred briezkom sa potkla a čľup.... Akože srdce v krku v ten moment, neskôr som sa už na tom aj smiala. Dieťa celé mokré, od blata. No co už proste som "matka roka". 🤦‍♀️🙄

vierka0508
25. mar 2022

Ano panikaris zbytocne. Prvy syn mi spadol z postele ked mal pol roka, teraz ma druhy 5 mesiacov...cakam kedy to pride 😀

ankare
25. mar 2022

Si super maminka! Aj moje deti spadli z gauča, postele,... Stane sa. 🤷 Skoré zahojenie, držte sa!

luccija
25. mar 2022

Trápiš sa zbytočne, ale chápem tvoj strach.Mne sa pregulala cez perinu mala, keď mala 5 m a spadla večer z postele.Taky strach som nikdy nezažila a celu noc nespala či jej niečo nebude.Odvtedy som dávala ešte väčší pozor
Keď je RTG dobrý bude to v poriadku si dobrá mama, ak by si nebola a bola ľahkovážne už na to nemyslíš🙂

autor
26. mar 2022

A chcem sa spýtať má tam takú úplne malú modrinku. Kto nevie o tom ani si nevšimne.. ale..mne ťahá oči🙈kedy zmizne? Už na to nechcem myslieť🙈... ináč je úplne normálna ako vždy práveže sa mi vidí že pokročila🙈😆začala robiť " pápá" a už sa dáva na bok takého polosedu od včera🙉🙉 ale spať zase spala celú noc ani raz nevstala na cumeľ🤔

zorkahorka
8. apr 2022

Bude ju mat par dni. Ked sa moje deti buchnu, hned davam obklad - hocico z chladnicky. Je potom mensia hrca i modrina

cicko44
13. jan 2024

Tak zase nikdy nie je opatrnosti dost... Moj syn, ked mal 5 rokov, (hyperaktivita), spadol z poschodovej posteli. Upresnim, prerabali sme byt po kupe, este sme nebyvali v nom, len sme dali do izby postel, horna zabrana este nebola namontovana, hore boli naukladane veci vo vreciach.. Ja som sedela na spodnej, syn vysiel hore, 1x som ho dala dole, isiel 2x krat a isiel dole, ale nie po rebriku, ale po tych vreciach.. To bola sekunda, sa rukami smykal po vreciach a bum dole, rovno na chrbat a hlavu. Muz sedel na posteli oproti.. Nestihli sme zareagovat,.. Syn zacat plakat, ja som si ho rychlo privynula, tísila.. Hovorim muzovi, podme na pohotovost.. A ten naco, ved to nebolo vysoko, dopadol na koberec... Syn sa ukludnil, lahol si a zacal driemat.. A to mi zablikalo.. Pozor toto on nerobi... Vtedy sme utekali na pohotovost.. V aute ho tiez bralo do driemot... Nezvracal!! Mali sme stastie vtedy na dr. na pohotovosti, lebo dneska je to katastrofa.. Urobili rtg hlavy, to dobre... Ale pre istotu nas poslal do detskej nemocnici.. A tam ked nas prijimali, zacal vrat.. To bolo asi 2hodinky po pade... Zacalo ho tahat do strany.. To sa primarka dolakala, a povedala, ze musime byt prevezeny do B. B. pretoze ona si to nezobere na triko, ak to bude vazne.. Tak nas previezli sanitkou, hukackou do B.B...Urobili dake vysetrenia, ale nakolko v tom case bolo velke strajkovanie lekarov!!! (pred 12rokmi),CT hlavy mu robili az doobedu!!! A stale ho tahalo.... A tam az ukazalo na lebke, nieco ako vlas, a to bola puknuta vzadu lebka, a zakrvacanie so vduchovou bublinou..Ma to aj nazov, ale uz nepamatam... Hned ho previezli na Aro, kde mu tu krv rozrazali.. Bol tam 5dni..Nesmel ani z posteli... 5dni som s nim sedela pri posteli, vecer ked zaspal som isla na izbu.... 6 tyzdnov trva, kym sa zrastla ta prasklina... Od vtedy sme chodili kazdeho pol roka k neurologicke na kontrolu a bral lieky... Na bicykel nesadol dobre 2 roky, ani sankovanie, ziadny sport... Aby si neudrel hlavu.. Dlho mal vynimku na Tv... Teraz ma 17 a dufajme ze fajn, obcas ho bolieva hlava... Neurologicka po mojej otazke, moze mat nasledky povedala.. No moze aj nemusi...
Takze radsej nic nepodcenovat.. Kebyze dieta necham spat.. Ktovie ako by to dopadlo...
A dieta po pade nemusi hned zvracat, lebo to je prva otazka, zvracalo vam dieta??