Som pár mesiacov po pôrode a k priateľovi som stratila city

kacicka1123
21. okt 2021

Ako som otehotnela ,mi priatel siel sem tam na nervy ,myslela som si ze je to hormónmi ,travila som s ním rada čas ,bola som aj som za neho rada ...Mám nejaké mesiace po pôrode a začali sme sa hádať,niekedy som od vyčerpania nervózna ,nemám chuť sa túliť ani nič ,čo je horšie priatel sa začal správať ako nevyspelý ,zmenilo sa mu chovanie a mám pocit ako keby sa nesprával ako dospelý človek ale ako dieťa,robí niekedy naozaj blbosti a mňa to vytáča ,je toho na mňa dosť ,city k nemu sa mi nejako stratili,nevrátili ,silou mocou som sa snažila a vôbec to nešlo,niekedy sa dosť hádame ,a je mi neskutočne ľúto keď ho vidím v strachu že sa nám cesty rozdelia ...Malického mame strašne obaja radi,venujeme sa mu ako vieme ,len naše chovanie k sebe je iné ,ako som sa snažila to prehrýzť ,neprešlo nič :(

mishelin_0801
21. okt 2021

@kacicka1123 since neviem poradit ale zazivam niečo podobné. 😔

777januska777
21. okt 2021

Stalo sa vám to čím si prejde každý par po narodení dieťaťa. Dieta je veľká psychická a fyzická záťaž pre oboch. Ak to chcete medzi vami zlepšiť musíte sa prestať navzájom obviňovať a začať sa počúvať a pokoriť sa. Vzťah nie je o tom, ze ja a ja, ale o tom my. Ty musíš začať od seba a on zas od seba, iba to vám pomôže. Vzdy sú za vývoj vzťahu zodpovední obaja.

katulastraka
21. okt 2021

@kacicka1123 a nemoze to byt tym, ze bol ako dieta vzdy, len ty si pri dietati "dospela" a uz sa ti to jeho chovanie nepaci a vyzadujes od neho, aby "dospel" rovnako ako ty? Chlapi vnimaju narodenie dietata inak ako my zeny. Aj moj ma obcas napady ako pubertalne decko, ale vzdy ho skrotim, ze kamo klud, mame dieta :D :D

sandyan
21. okt 2021

Zazila som nieco podobne a nakoniec som sa rozhodla odist,zijem sama len s babatkom a nevytaca ma nikto do neprecitetna 😀 ale to ti samozrejme neradim odist..

liljana
21. okt 2021

Kolko ma rokov? 1) Ak mate obaja po 20, ty si porodom a zodpovednostou este viac dospela. On este nie. 2) Ty si sa zamerala na dieta, on ti pripada coraz otravnejsi a zbytocnejsi, lebo chces travit cas s dietatom 3) Pridaj k tomu vecnu unavu, nespokojnost so vsetkym, co urobi (financie, pomoc doma, s dietatom) a to vie rozbit vela vztahov.
Spytaj sa sama, co na tom mozes zlepsit ty sama a ci by si to pripadne zvladla sama s dietatom. Ak nie, tak si sadnite a zapracujte na tom.

katulastraka
21. okt 2021

@liljana hej inak druhy bod je top :D :D :D to si vystihla moje obcasne pocity :D

liljana
21. okt 2021

@katulastraka Ved to a to je chyba. Lebo dieta vyrastie, odide, zalozi si vlastnu rodinu a mamka zostane na nom visiet, lebo partnera davno odohnala.

katulastraka
21. okt 2021

@liljana mne je to jasne, preto sa neplanujem s tym svojim rozist a skor sa snazim, aby aj on s nim viac bol a aby som sa zas ja venovala aj niecomu inemu a nie len dietatu, lebo potom fakt na nom velmi lipnem a nerobi to dobrotu.

helena1982
21. okt 2021

@katulastraka len ako najst taku nejaku tu stratenu iskru, tu pritazlivost a to vsetko?

katulastraka
21. okt 2021

@helena1982 zajst do minulosti a pospominat si, co vsetko ta na nom pritahovalo, preco ste sa dali dokopy...a potom si na nom zacat vedome vsimat tie pekne a dobre veci

hellwant
21. okt 2021

@liljana veru tak, mali sme manzelske vecery so zenou- nahrate prednasky manzelskeho paru- chceli sme vediet ako by sa mal vnimat a kam ma smerovat vztah manzelov a vztah ku detom v zivote. Bola tam 1 super myslienka spomenuta. Vztah(laska) medzi muzom a zenou sa ma budovat tak, ze sa viac a viac zblizujete a priputavate jeden ku druhemu, vztah rodic dieta sa buduje stylom ku jeho osamostatneniu, nie priputavaniu, aby z neho vyrastol vyrovnany, rozumne uvazujuci clovek, ktory sa vie o seba postarat(aj o svoju rodinu)🙂