Mamičky, moje dieťa má 5 rokov, posledný týždeň kašle, lekár má dovolenku, zastupujúci rieši aktútne stavy, volala som so zastupujúcim lekárom, vravel dávať stoptussin, fenistil...dieťa nemá horúčku, pekne papá, dokonca viac ako inokedy, pije veľa, má energiu za 5tich, je živé.
Beriem dieťa každý deň na menšiu prechádzku, hlavne tam, kde nie sú deti a nie je veľa ľudí. Keďže som na dieťa sama, samozrejme musím aj do obchodu na nákup.
A teraz to podstatné. Mám známosť, momentálne sme sa pochytili na tom, že podľa neho som nezodpovedná matka, keď vláčim dieťa na prechádzky, že podľa neho mám dieťa izolovať doma, pokiaľ kašle, že ho mám vziať na balkón, ak potrebuje čerstvý vzduch, že riešiť chorobu dieťaťa s lekárom cez telefón je podľa neho choré. Samozrejme deti on nemá. Proste taký nával výčitiek z jeho strany, aké je nezodpovedné to, čo robím. Pritom pre svoje dieťa robím maximum a všetko najlepšie ako viem.
Som vážne taká hrozne nezodpovedná matka, lebo beriem dieťa na hodinku von? Je mi z toho smutno, lebo som si myslela, že on je rozumný človek. Ešte som mu povedala, že vidím, že by bol problém, ak by sme mali spoločné dieťa, tak mi na to povedal, že OTÁZNE JE, ČI BY SME SPOLU DIEŤA MALI.
Nie som typ ženy, ktorý sa uráža ale toto sa ma dotklo, pretože pre svoje dieťa chcem len to najlepšie a tak aj robím.
Je mozne, ze ho serinka nieco ine a choroba padla vhod na vypustenie pary.
aj ja chodim s dietatom von ked aj kasle, kym nema horucky, preco nie.. a ked ma energiu aj za 5tich :D skor by som prehodnotila tu novu znamost...
Problem je v mužovi ... To sú také klasické poznámky ľudí, ktorí nikdy dieťa nemali .... Práveže super, že s ním chodíš na prechádzku. Ak dieťa nema teplotu a nie je slabé, iba kašle, tka naopak prechádzka na čerstvom vzduchu je veľkým liekom, pretože čistí pľúca a priedušky. Myslím si, že ako matka pristupujes dobre k dieťaťu a chorobe. Skôr by som zvážila výber partnera ...
uff to je drbko. posli ho ta-tam, s takymto typkom ta nic dobre necaka, bud rada, ze nemate spolu dieta a ja by som pristupovala k liecbe rovnako
nie
Spytaj sa ho, ze ci on ked ma kaslik bez teploty, ostava doma v postielke 😂 Takychto expertov mam teda rada...
Mne doktorka práveže povedala ze na čerstvý vzduch, kľudne na prechádzky môžem chodiť. Jasne, nevlacit dieťa v horúčkach, ale pokiaľ len kašle, prechádzka pol hodinová je ok.
pán teoretik 😀 keby ste mali spolu dieťa čo má energie za desiatich a doma mu už od nudy prepína, tak vás von aj vyhodí 🙈
Ahoj ,daj toto precitat tvojmu priatelovi, syn 5 rocny mal pred cca dvoma tt zapal priedusiek, teplota ziadna,kasel minimalny. Pytam sa vtdy dr,ci ho mozem vziat von ked po dome lieta ako sarkan a lezat nebude ani za svet, ale ze teda moj manzel chce ,aby syn lezal...odpoved pediatricky : pokial je dieta bez teploty,vonku nie je zima a nefuka silny studeny vietor,treba brat dieta von mimo kolektivu, nenutit ho lezat,ved aj po operacii nutia pacientov vstat a nelezat, aby nemali emboliu pluc, oteckovi odkazte,ze dieta ked je natolko chore a ozaj nevladze,lahne si aj same. ....ved aj pri respirac.ochoreniach sa kaze chodit na prechadzku,na vzduch, a tak dalej...
Aspoň sa ukázal.Ti, čo nemajú deti to sú chodiace encyklopédie.Nie si nezdodpovedna veď nekasle deťom do tváre, ak by bol unavený, ponevieral sa nepoviem...Len neprehliadni tu poznámku o ďalších deťoch...možno žiarli?hneď ho stopni, že do dieťaťa a starostlivosti on sa Ti starať nebude
Vážne berieš názor človeka, ktorý nemal a nemá dieťa, za smerodajný? Mňa bezdetní a ich "nikdy" a "vždy" názory najskôr brutal vytáčali. Teraz sa na nich bavím. A zároveň si pamätám aká som ja ešte ako bezdetná takisto múúúúúúdra.... 😂
mňa by mrzela tá jeho blbá poznámka ohľadne našich spoloč. detí...
žeby tým povedal pravdu čo si myslí o vašom vzťahu? asi nie je úplne všetko Ok
jednym uchom dnu a druhym von….a prehodnotila by som ten vztah…je toto jedina vec v ktorej ste sa nezhodli? jeho posledny komentar svedci ze to je teda pekny primitiv…fakt ze podpasovka ten komentar
je debil
Podla mna tu vobec nejde o to, ci niekto ma a nema deti. Myslim si, ze aj vela bezdetnych sa velakrat vyjadruje k veci. Tiez mi obcas prekážajú mamicky, ktore si myslia, ze zozrali vsetku mudrost sveta len preto, ze porodili 🙂 a uz sa pomaly ani nevedia porozpravat s bezdetnou zenou. Ale samozrejme, toto nie je ten pripad. V prvom rade by som sa zamerala hlavne sama na seba. Nemas absolutne spracovane veci a preto prirahujes muzov, ktori sa k tebe spravaju s neuctou. Takuto komunikaciu by som si vyprosila a s takym chrapunom by som sa ani nebavila, nie to este spavala. Uz mas jedno dieta s niekym inym, tak by som patrala po tom, preco pritahujes tento typ muza. Lebo zena so sebauctou, by nemala vedla seba cloveka, co ju takto uraza
ahoj, suhlasim s maminkami vyssie... pri kasli a soploch bezne chodia moji von. Paradne sa mi vycistia dutiny a hlavne v chladnejsom pocasi. Akoze teraz je leto, teplota vonku a doma zas az taka rozdielna nie je... to by ma slahlo a aj moje deti byt doma s kaslom. Uz len taka bodka na zaver : na konci skolskeho roka mal syn strasny kasel zo soplov uz... boli sme u doktorky a ona "je to na antibiotika", vravim jej o 3 dni ideme k moru...antibiotika nechcem..vycvachta sa v mori...tak mi len odporucila, ze nech sa vela a vela potapa po musle 😀 a uvidime ci zabere....2 dni mal na dovci kasel a sopel a od vtedy zahadne nic....😅 antibiotikam sme sa vyhli a uz 7 tyzden si ani nekychol ....spokojna som so svojim rozhodnutim.🙄 O partnerovi sa nevyjadrujem, to vies sama, co mas doma.
Ďakujem za názory 🙂 aj mne pediatrička povedala, že prechádzka mimo kolektívu je vhodná.
Vyjadrím sa tebe @romi0310 , je to tvoj názor, ktorý ti neberiem. Ale nesúhlasim s tým, čo si napísala. Prvé dieťa mám s mužom, ktorý zomrel pri autonehode a bol to jeden úžasný človek. Táto známosť je človek, ktorý sa do dnešného dňa javil ako rozumný človek, ale dnes som asi videla jeho pravú tvár. Nikdy ale nikdy nebol neúctivy, preto som z toho smutná...takže nesúhlasím s tým, že priťahujem "takých" mužov.
Možno sa niekomu toto bude zdáť ako banalita, ale ukončila som to s ním, po roku známosti.
A to kvoli tomuto si sa s nim rozisla?
Nedalo sa o tom porozpravat?
Aky mal on vztah s dietatom? Vedel sa postarat?
@zmrzlinka2021 Mne vsetky cervene blikaju, ak by ma niekto takto hodnotil - nezodpovedna, chory sposob komunikacie s lekarom, a to o tom spolocnom dietati, to je vrchol neucty. Nemyslim si, ze tu ide iba o rozdielny nazor na liecbu dietata (ktory ma pravo mat rozdielny), ale o chybajucu respekt k svojmu partnerovi. Tiez by som sa ziadneho partnera nesnazila presvedcit, ze som hodna byt matkou jeho deti.
Asi toho bolo viac....držím palce
@dadis asi mas pravdu
Dobre si spravila
@zmrzlinka2021 Áno kvôli tomúto, lebo aj napriek tomu, že som mu povedala to, čo som sem napísala a ako aj niektoré iné mamičky písali, že aj pediatrička odporúčala prechádzku, aj to, že si poznám svoje dieťa a ak by som vedela, že niečo nie je OK, tak to riešim ináč, aj napriek tomu, že dobre vie, že ma dlhu dobu dobíjal, pretože som uprednostňovala svoje dieťa a nechcela som začínať vzťah, aj napriek tomu, že vie, že urobím aj nemožné pre svoje dieťa a nie len pre svoje dieťa ale pre každého, kto mi je blízky, aj napriek tomu ma nazval nezodpovednou matkou, choro zmýšľajúcoch, ohrozujúcou svoje dieťa a vraj ohrozujem aj iných ľudí, keď beriem dieťa na prechádzku. Bývame v malom meste, kde ak je 10 ľudí v celom meste na prechádzke, tak to je veľa...že mi špiechol do tváre to, že je OTÁZNE, či budeme mať v budúcnosti dieťa...a to sme sa už bavili aj o svadbe aj o deťoch, lebo ja si takéto veci s mužom vydiskutujem hneď na začiatku, aby som zistila, či máme rovnaké hodnoty v živote...za ten rok bolo dieťa choré asi 4x a vždy som s ním chodila von, nikdy nič nepovedal...dnes to zaklincoval, ale aspoň viem, čo si o mne myslí a tiež mám pocit, že v tom bude niečo iné.. a nie, nedalo sa s ním komunikovať...skúšala som to, ale potom som to vzdala, keďže si išiel stále svoje...
no našla si si .... dobre, budem slušná, poviem exota, vôbec ho nepočúvaj. Si normálna, zodpovedná, dobrá matka, akurát sa, prosím ťa, drž ďaleko od takýchto týpkov, to ani ty ani tvoje dieťa pre život nepotrebujete
Ja sa stavím že toto je presne typ človeka antirúško antivakcína, rožky v obchode berie výhradne holou rukou ale dieťa s kašľom medzi dokopy 3mi ľuďmi mu bude vadiť...všetko bude vadiť. A keď nemá čo vadiť tak si aj sám bude len aby sa bolo na čo nasrať... By som sa rýchlo odznámila od takej známosti
Proste vzdy je to tak, ze tí co nemaju deti vedia vychovavat najlepsie. Dieta nema ebolu a ak nema horucku moze von na prechadzky ak sa vyhybate kolektivu deti👍
Robis správne, pokiaľ dieťa nemá teplotu môže chodiť von. Známosť nech sa vyjadruje k výchove až keď bude mať deti.