Ahojte mám jeden veľký problém neviem už na koho sa mám s týmto obrátiť . Mám 18 rokov a 5 m chlapčeka žijeme spolu s jeho otcom v jeho byte od narodenia malého . Odkedy sa narodil nemala som to ľahké zvykala som si úplne na nový život nový byt žiť s mužom atď . Presťahovali sme sa ďalej od mesta kde som bývala s rodičmi a kde mám aj rodinu a tu nikoho kto by mi pomohol . Max iba po telefóne alebo prišli raz za čas . V začiatkoch to bolo zle prvé dva týždne keď som prišla z nemocnice som sa stále točila len okolo malého a chlap chodil do práce. A od začiatku je to medzi nami zle stále mi vyčítal že nič nerobím neupratujem nevarím pritom vždy bolo upratané lebo pre neho je neupratane keď je niaka špinka na zemi , oprate bolo vždy navarené nie lebo variť ešte tak dobre neviem a pri malom sa mi niekedy ani nedá lebo stále plače chce byt na rukách tak som nevarila vždy keď prišiel z roboty tak varil on alebo sme varili spolu alebo som niečo navarila ja keď sa dali vždy sa mi všetko podarilo čo som doteraz robila dokonca aj koláče som piekla na Vianoce . Vraj rozprával o mne každému že urobil chybu že nič neviem že je na všetko sám že neviem variť upratovat nič že som neschopná vo mám robiť asi odídem k rodičom nechcem sa nechať ponižovať ani sa ostatný so mňa smiali . Váš názor ďakujem.
a do riti si ho už aspoň slovne poslala??
Ste tam dvaja. Ty máš starostlivosť o dieťa teraz ako full time job. On chodí do práce. Možno stihneš popri tom trošku pofackovať domačnost a raz za čas navariť.... To mi príde ako dobrý výkon na to, že si v podstate musela zmeniť životný štýl o 180 stupňov. Neviem koľko má on rokov, ale nebude to mať tiež určite jednoduché. Bábätko, partner v domácnosti, tiež si musí zvykat a ak bol pred tým u rodičov zvyknutý na full servis, tak je teraz pre neho šok, keď to u teba nemá. Sadni si s ním, vysvetli mu ako sa cítiš, možno si ani sám neuvedomuje, že starostlivosť o dieťa nie je vždy jednoduchá a že to neznamená že keď si doma, tak na tú domácnosť máš aj vzdy čas. určite nie si neschopná. Je to pre teba len nové všetko ja som v 18 uvarila maximálne parky a napriekla hrnčekový koláč, kým som si urobila aký taký systém v domácnosti trvalo to aj pol roka.
Koľko má rokov?veď nikto učený z neba nespadol máš malé dieťa, sťahovanie, odchod od rodičov nie je premotivovany pedant?je tak isto otec, muž...tvoja celá pozornosť ide teraz na dieťa.Ja som piekla na Vianoce až v 37 r🙂on ako chlap je vo všetkých chlapskych veciach dokonalý?učíš sa si mladučká...v 18 r som ešte ani nevarila
18r podla neho “nic nevie” a nejako zabudol, ze on nevie ani len vcas vytiahnut 🙄 prepac, musela som… holt ked chcel gazdinu, tak mal s tebou v 17 robit ine veci ako sex…
Ty sa varit aj ostatne veci naucis, on uz ale rozum nenajde… kolko rokov ma tento pan dokonaly ??
Taká mladá baba a už ma na krku zaveseného debila 😔 nie, nemá pravdu, keď sa mu nepáči,môže priložiť ruku k dielu, pomôcť ti ... Nenechaj sa zdeptať. Držím palce
nie, nie si neschopna 🙂 a robis vsetko, co je v tvojich silach. ak sa tvojej polovicke nepaci, povedz mu, ze si to s nim rada vymenis, co i len na vikend. ty chod niekam na welness/nakupy a ked sa vratis, uvidis, ci bude vsetko upratane/navarene... chlapom sa dobre mudruje, ked nie su cely den s detmi doma, tak si nevedia predstavit, ake narocne to je
@jesenzima on má 25 rokov a je pedant napríklad nechám omylom niaky papierik niekde a už nerob tu bordel funguj atd a príde mi to blbé že hovorí o mne kolegom také veci aj svojej rodine a pohádali sme sa už tisíc krát aj som mu škaredo vynadala ale on si neuvedomuje chybu . Stále že on sa mal na mňa vysrať už dávno mi hovorí a že on vie všetko aj mi niekedy hovorí že musím sa s malým rozprávať musím mu vysvetliť aby neplakal že to je moja chýba že som ho naučila na ruky a keď ho idem chytiť tak mi zadre že opatrne s ním ako keby som niaka krava veď ja som ho porodila a viem lepšie ako on je proste si ma neváži myslí že keby mal inú že by mu bolo lepšie už som chcela odísť k rodičom aj som odišla na pár dní ale tam sa to nedalo majú strašné maličký byť ešte je tam aj môj brat pubertiak a úplne mu šibe mama mi stále kibicuje do všetkého to sa nedá neviem čo mám urobiť už naozaj
toto sa velmi zle cita.. a mrzi ma, ze mas na krku takeho chlapa, ktory si ta podla toho co pises absolutne nevazi ako partnerku ale ani ako matku svojho dietata.. najlepsie by bolo od neho odist a osamostatnit sa.. asi na nejaky cas zatat zuby, ked sa bude dat, najst si nejaku pracu, aby si bola financne nezavisla odist aj s dietatom inde
Najvyssi cas aby si si aj ty dupla a vysvetlila mlademu panovi, ze domacnost je vasa spolocna, dieta je vase spolocne, takze sa mate o starostlivost podelit. Cim skor to pochopite obidvaja, tym vacsia sanca, ze prezijete spolu roky ako rodina. Ty mas tiez pravo na cas pre seba, on ma pravo na cas so svojim dietatom. Takze si vyhrad aspon raz tyzdenne cas iba pre seba a on nech sa stara. Potom sa ukaze ako sa da vsetko stihat. Hrdina.
@viestta ďakujem lebo už naozaj som si začínala myslieť že je to pravda čo mi hovorí .. som už psychický fakt vyčerpaná z neho :(((
Jasné že budem variť keď malý bude papať hádam ho nenechám hladného a aj to mi už vytkol že čo mu dám zjesť keď bude veľký že on musí mať raňajky obed aj večeru a že čo mu ja dám proste tieto reči ma tak vytacaju
Nech si to vyskusa s babom...posli ho do prdele
Ty chod do roboty, mlady pan nech nastupi na pol roka na matersku. O peniaze nepride, ty si privyrobis a potom sa uvidi kto je neschopny navarit, dieta opatrit, dom drzat v poriadku.
Je mi to velmi luto, zazila som to, tiez neplanovane skore tehotenstvo, zmena byvania atd.naucit sa fungovat s muzom, ako matka, ako rodina...ale nikdy sa takto nespraval ku mne... s tym tvojim chrapunom to nema vellu buducnost, bud buchnes po stole a on sa spamata, alebo chodte od seba, lebo sa budes len trapit
@aaadkaaa Ja nevidím už iné riešenie ako odísť myslím že ostane sám myslím že žiadna žena by ho nechcela kvôli jeho správaniu. Ale NATO príde sám časom
Mozno najde podobnu pedantku, poznam taky par, on jek vycita este aj to,ako okna umyla a ona skace cela stastna cele dni s handrou v ruke, lebo ju to bavi...ale ina by ho tiez asi prizabila... a ty budes spokojnejsia, pokial mas moznost odist...ak chces, napis mi kludne aj spravu
Moja milá, vravím, že je to debil,ktorý ťa bude terorizovať a týrať celý život, ak neodídeš. Ostane z teba troska bez života.. že necháš niekde papierik? Tak nech ho zdvihne a vyhodí.. nech ti pomáha. Alebo najideálnejšie, nech ide do riti... Veľmi ti prajem, aby si v živote stretla MUŽA, ktorý ti bude oporou, lebo hento čudo, čo máš doma je obyčajný chudák..
A co, ze chodi do prace? Ste obaja rodicia, obaja zijete v jednej domacnosti. Takisto su dni, ked neupracem, alebo neoperiem, ked nemam cas. Muz pride domov, nalozi pracku, uprace hracky a ked nie je co jest, tak urobi aj nieco pod zub. Takisto raz pojdes do prace. Nenechaj so sebou zametat.
Zvladas to uzasne❣️ Si sikovna, samostatna a silna zena a skvela, laskava maminka🌞 nie kazdy by to dal vsetko sam bez pomoci a este v tvojom veku!!! Gratulujem a drzim ti palce🍀
Nie je to od partnera pekné že ti takto nakladá. Vysvetli mu to že nie je to jednoduché,l. Sama máš čo robiť so sebou, s bábätkom, rada by si mala podrobené viac, ale nedá sa zatiaľ keď veľa plače dieťa. Dieťa potrebuje matku - hlavne kľud u spokojný mamu a keď ty si v koncoch tak dieťa tiež. Zavolaj niekoho z rodiny na pomoc. A aj milistpanoci nech vysvetlí niekto aby nehádzal na teba všetku svoju frustráciu.
No prečo si si nechala spraviť dieťa hneď v 18tich resp. 17tich to teraz nebudeme riešiť...ale on sa po tebe vozí a je to z jednej strany nepekné a zdruhej je to preto, že on je nejakych 8 hodin v robote pride večer a ty si bola doma cely čas tak čaká že ja neviem tam nebude nejaký neporiadok. ... Neviem prečo to tak je, ale ludia by si mali trošku uvedomiť, že keď si niekde doma s malým dieťaťom ešte aj tak tam poriadok nebude. Väčšinou.
Akože ak to psychicky nezvládaš, tak do neho odíď, ale hlavne nech to okolo dieťať poriešite aj právne... kto kolko s ním bude, kto bude platiť atď. nech sa o tom nehádate. ... Len tak tipnem, že nebude platiť, keď odídeš s malým preč.
@bennn ja som dieťa aj chcela vo svojom podvedomí mala som problémy psychické a dieťa mi pomohlo poriadne som rada že ho mám chcela som sa odsťahovať od rodičov... Ale nevedela som že to takto dopadne :(
Otec tvojho dieťaťa je riadny chumaj! Si dobrá mama a on by ti mal nohy a ruky bozkávať, ako sa staráš o jeho syna! Lenže pánkovi zjavne o dieťa až tak nejde. Ide mu len o seba! Pánko by chcel byť obskakovaný, čo? Stredobod vesmíru? Ako bol asi doma mamičkou! Ale smola, už je z neho otec, tak nech DOSPEJE somár jeden!
Stále hovorí že niesom žena že kedy budem konečne dobrá mamča a takéto veci pritom sa starám o malého nikomu ho nedávam strážiť ani nič stále som s ním len ja už neviem či má pravdu alebo ma chce len zdeptat