Ahojte, moja dcerka má 5 tyzdnov, bola plánované babatko na které sme sa hrozne tešili ale odkedy ju mame každý boží deň reve a reve a reve a ja to už nedávam. Chápem že deti placu, aj že to je niekedy bez dôvodne ale ja už som na prášky, moja mala place stále a to ani plač nie je ale skôr vreskot ... keď nespí alebo napapa tak vrieska, fakt nemá vôbec fázy že by len bola hore a pozerala alebo nedajbože sa usmiala, toho sa asi nedožijem že sa na mna usmeje. Je nakrmena, prebalena, popestovana, pomojkana, nie je jej zima ani nie je spotena že by jej bolo horko, place v postieľke, place na rukách, place u mna aj u ocka aj u babky, proste nie je človek čo by ju utíšil dokonca to dotiahla do dokonalosti že vie už plakať aj s cumlíkom v ústach a so zavretými očami, takze kvázi spi má cumlík ale aj tak kričí Doktorka nám povedala že je zdravá, nemá ju čo bolieť, pravidelne kaka, cika aj prdka. Celé dni a noci nič nerobím len utisujem. Už to psychicky nezvládam, neviem čo s ňou, každý sama pýta ako sa mame a kedy uvidíme malú ale ja si netrúfam ani niekoho pozvať lebo jednak mala keď chytí amok tak sa návšteve venovať nebudem a jednak ja nie som v tomto stave schopná doma niečo nachystat alebo seba dať dokopy čo už mesiac chodím doma v pyžame a striedam to s tehotenskými leginami. Cítim sa ako hrozná matka keď sa prístihnem ako rozmýšľam že by som najradšej išla spat do prace, do mojej útulnej kancelárie a s kávou v ruke riešila maily a telefonáty potom si doma poplacem že čo som za mamu keď by som dieťa vymenila za prácu 🤦♀️ Bojím sa aký vzťah budem mat s dcérou keď ten jej vreskot tak neznášam a koľkokrát plačem tiež, už som na ňu v slabej chvíľke aj kričala nech už konecne sklapne lebo sa zbláznim a potom mi to bolo hrozne ľúto a doteraz predychavam šok sama zo seba že som bola schopná kričať na malé bábätko 😭 ak máte dáke rady ako to prekonať, ako zvládnuť celodenné záchvaty placu a ako zvládnuť nervy samej seba tak sem s nimi lebo budem asi najhoršia matka na svete... teória spokojná matka = spokojne dieťa je blbosť aj keď má cez víkend manžel odbremení najviac ako vie a ja si konecne pospím, okuoem sa a ukludnim sa aj tak sme za chvíľu tam kde sme aj boli 🙈
Ja som to mala take iste. Proste 4ty trimester 😅 trvalo mi to cca 4 mesiace, kym to zacalo byt ok. Ale to, ze by som isla do prace, to plati stale 😅 ale cakam kym bude mat dieta 2 roky, dlhsie doma ani za svet. Mne velmi pomohol manzel, a potom rodina. Ze som si mohla od dietata hocikam odbehnut. Alebo som sa isla na noc vyspat inam. No a jedine co naozaj pomoze je cas.
V prvom rade chcem podotknut ze kazda si tym presla,ked nevies ako pomoct,ta neistota ze nieco robis zle..ono to prejde,to ti povedia vsetci.ale,nepaci sa mi ze doktorka tvrdi ze nema ju z coho boliet brucho.aj ked kaka,aj ked prdka,moze mat tichy reflux,moze mat koliku.place aj v kociku,v nosici alebo v polohe na tigrika? Vit.D aky pouzivate?
Nasa to iste. Tiez uplne zdrave babatko. Lekarka povedala, ze jej syn bol taky isty, bud jedol, spal, alebo plakal 😃 nic ine 😃
Skus fitloptu. My sme tiez skusili vsetko, mali sme doma hniezdo, vibrujuce hojdajuce kresielko, dva nosice, dve satky, kolisku, kocik, nic nefungovalo zial...
Musis to len vydrzat. opakovat si, ze mate obrovske stastie, ze je zdrava. To jedine mi pomohlo. Ze je zdrava a ze ju mame. Kolko ludi nemoze mat deti chapes...
Moj manzel mi vzdy hovori, nech idem vecer von sa prejst sama, alebo do obchodov, nech si psychicky oddychnem, ze on s nou bude. Ale ja som nedokazala nikdy odist, lebo som vedela ake je to trapenie byt s uplakanym dietatom a nechcela som, aby sa s nou trapil manzel sam 😃
Teraz ma rok, tiez je este upizukana, ale je to lepsie 😃 a ja zijem, takze to zvladnes aj ty! Drzim palce
Tiez si myslim, ze to moze byt skryty reflux. V tento faze vreskotu mi pomahal ipod v usiach s hudbou. Nebola som tak nervozna pri noseni a postovani dietata.
Dieta nikdy neplace bezdovodne....nemala si tazky porod?
Posielam silu, musis to mat tazke.
A co koliky? Pripadne vyskusaj kvapky baby calm.
A nezabera ani take ze napr cely den nic nebudes robit len ju popestujes na rukach?Ja viem je to tazke, ale napr aj teraz mal syn 3dni horicky z aft(2roky) a sedela som s nim 3dni na gauci a musela ho drzat za ruku tulkat a tak. Ono porod vxzera najhorsie ale stale vravim ze oprori tomu co pride je to najlahsie🙂 a neboj noe vsetky deti su ako z katalogu, aj moje plakavali, so synom to bolo trochu horsie a nakpniec aj ked som vravela ze nikdy, cakame 3❤️u nas fungovalo mojkanie, nic nerobenie aspon raz v tyzdni, len co bolo treba, poupratovala som ked manzel prisiel.Toto mpjkanie zaberalo a este jedna vec, ale ked pises ze ju nic neboli.neviem ci jej davas vitamin D, ja som davala dcerke a hrozne zachvaty placu co ju brusko bolievalo z Vigantolu. Zmenili sme a zrazu bola to mile nunu babetko. Ale to ti nechcem vsugerovat, to len ma napadlo.
Preslo si tym mnoho zien, nasa revala den noc 6mesiacov!! Takze viem o com hovoris, tiez som nanu kricala nech uz je ticho, ale potom som radsej aplikovala to ze som ju zaputala do vajicka odlozila do spalne zavrela dvere a na par minut sa vydychala ukludnila .... nemalo sa jej tam co stat a ja som aspon po nej nekricala, potom som prisla prenu. Muz ju ponociach nosil na rukach cez den v praci, ten pol rok bol velmi narocny, tiez jej nic nebolo podla dr, no ktovie co tym detom naozaj je ked to nevedia povedat.
@linle ja som maleho nechavala v postielke a predychavala som na balkone 😅 a potom mi muz odporucit tiez sluchadla 😅
Moja starsia bola taka ista. Vrestala stale, nespala. A este k tomu mala silny reflux, takze som denne prala 2 pracky pogrcanych veci. Moja starka mi hovorila, ze tak uvrestane dieta za svoj zivot nevidela. Ked som to uz fakt ze nedavala, dala som ju do lehatka a zavrela dvere izby a sla som do inej na par minut. Nemohlo sa jej nic stat a kedze revala rovnako v lehatku aj na rukach, povedala som si, ze sa aspon trosku ukludnim a oddychnem si par minut. Manzel mi velmi pomahal, takze po prichode z prace ma odbremenil, ze som sa aspon dokazala v klude niecoho najest.... vrestat prestala asi v pol roku, ale vzdy vedela dat najavo, ked sa jej nieco nepaci, a to velmi dorazne.
A kludne ma ukamenujte, ale v uz by som aj vyskusala okupat ju v cistci. Nic za to nedas. Musi to byt strasne, ked stale place, aj von v kociku place bez prestania?
Babatka neplacu bezdovodne. Skus ju mojkat viac, nosit v satke, daj ju spat na svoju hrud kym si pizries daco v telke...pofla mna jej chyba kontakt.
Toto sme mali presne doma aj my. Už som sa modlila aby na niekto odniesol radšej na psychiatriu kde by som bola mala aspoň kus kľudu. Tiež sme nikam nechodili, nikto k nám nechodil, lebo malý prvých cca 6m iba vrieskal. Aj nám Dr. povedala, že je zdravý ako buk a nič mu nie je. Našla som si na zahraničných fórach články o high-needed babatkach. Trochu ma to ukľudnilo, že v tom nie som sama, ale moc mi to nepomohlo. Lebo malý aj tak nič iné nerobil len vrieskal. Okolo 4m sme prešli spánkovým poradenstvom u Zuzky z lepsispanokbabatiek.sk a to mi zachránilo kožu. Trvalo to celé asi 3-4m kým som sa dožila dňa, že by nevrieskal (mal vtedy cca 3/4 roka). Tiež nám dlho potom trvalo kým som si k nemu našla cestu a vybudovala s ním vzťah, lebo povedzme si na rovinu, takéto dieťa ťa zlomí. Psychicky zničí a chvíľu (1,5r) mi trvalo kým som sa z toho ako tak dostala. Najhoršie pre mňa boli komentáre iných mamičiek o tom, že to nemôže byť normálne dieťa čo nechce byť v kočíku/ nespí/v jednom kuse reve... že on musí mať dôvod a ja ho "len" musím nájsť... až s odstupom času som pochopila, že to boli hlúposti od ľudí, čo vôbec nevedia o čom hovoria a myslia si, že keď vychovali 1/2/3...5 detí, tak majú patent na výchovu. No nemajú. Každé, doslova každé dieťa je iné a potrebuje iný prístup. Jediné čo Ti môžem "poradiť" je skúsiť si pozrieť články, poprípade kúpiť prednášku/tréning od Zuzky a veriť si, že si dobrá mama. Aj dobrá mama sem- tam vybuchne, aj si pokričí, poplače (hlavne pod takým sústavným veľkým tlakom). Je normálne, že Ťa to potom mrzí, ale nejaký ventil predsa musíš mať. Držím Ti veľmi palce, nezávidím Ti to, zažila som to, ale naozaj to prejde, nájdete si systém a budete sa ľúbiť najviac na svete neboj 🙂 Aj keď ideálne dieťa z neho asi nikdy nebude. Stále je oveľa náročnejší ako jeho rovesníci, ale už nevrieska celé dni 🙂 (btw: náš malý sa na mňa 1.x ako- tak usmial keď mal asi 4m, ale prišlo to a stálo to za to)
Podla mna to neni normalne..nieco jej jej.aky si mala porod? Isla by som urcite k osteopatovi..oni fakt velmi pomozu s takymito malymi babatkami
.velkarat su zablokovane koli rychlemu porodu ci cisarskemu a pod.musi to byt hrozne..ja som mala takychto prvych 10dni so starsou,potom pohoda..druha od narodenina usmievave babatko co spalo 6hodin vkuse..z tohto by som fakt bola na prasky.v kazdom pripade tomu dietatku nieco je!!osteopat!!max 2 sedenia a uvidis ze bude dobre.
Tak ano je to tak, ze deti nevrieskaju len tak, ale tiez sme mali dieta, ktore vrestalo strasne tony cely cas, lekarka stale, ze vsak kaka, pribera, vsetko je v poriadku (nebolo - ma laktozovu intoleranciu, vadilo mu aj materske mlieko, potvrdili nam to az v dvoch rokoch - on sa 9 mesacny sam odstavil a uz mlieko nepil), plus tazky porod s dusenim a pupocnou snurou s uzlom a dva krat okolo hlavy, takze kadejake blokady, osteopat ho napraval na par krat... o hypertonuse a hypermobilite radsej pomlcim... proste cele uplne zle. Keby je to prve dieta, ostal by jedinacikom, definitivne. Takto sme si s muzom cely cas opakovali, len vydrz, on s toho musi vyrast. Vyrastol.
Neboooj. Naozaj nemaj výčitky..
Prešla si tým viac menej každá.
Ale prikláňam sa k názoru, že nech to pediater rieši - či skrytý reflux, alebo možno alergie. Teraz veľmi častá alergia na kravsku bielkovinu alebo intolerancia laktózy ( obe je problém či už kojis alebo má dieťa UM ).
Alebo aj iné problémy tam môžu byť, čo ju trápi.
Mne veľmi pomáhala satka/ nosič..
Bez toho by som to nedala. Moje deti revali len čo videli kočík.
Ale neboj. Dieťa podrastie a bude dobre 🙏
moja staršia dcéra bola presne taká istá... dokonca som si myslela že zostaneme pri jednom dieťati, pretože som bola na prášky... skrátka musíte to prežiť. Pre zachovanie zdravého rozumu odporúčam občas si dať od malej pauzičku a vypadnúť z domu na hodinku/dve a malú dať babke, manželovi... Je to strašný nápor na Teba, nesmieš sa poddať, prejde to a budeš sa na tom zabávať.
Blbá otázka, ale keď to dieťa reve na rukách, reve v kočíku, reve v postieľke, reve všade a nedá sa utíšiť, tak prečo ju nedať do niečoho bezpečného a zavrieť v izbe a ísť na chvíľu preč?
Ahoj, prešla som si presne tým istým, vyskúšala všetko možné aj nemožné, nakoniec som prestala hľadať príčinu dcerinho revu a zmierila sa s tým, že je proste náročné dieťa (hod si pojem do googlu, moja spĺňala všetky body). Proste som sa jej musela prispôsobiť a zmieriť sa s faktom, že moja materská nebude prebiehať rovnako ako u mojich kamarátiek. Dcére som sa nonstop musela venovať, neexistovalo že ju položím a bude cucat do blba, na druhej strane tým ze som pre ňu stále niečo vymýšľala a venovala sa jej, vyrástlo z nej veľmi šikovné a rozumne dievčatko (dnes má cez 2,5), ktore vo všetkom prevyšuje svojich rovesnikov. Aj keď hystericke chvíľky ma doteraz a všetku pozornosť potrebuje stále rovnako, akurát že už chodí do škôlky a vtedy si mozem chvíľku vydýchnuť. Ak budeš mat vylúčené zdravotné dôvody, potom to bude asi presne nás prípad. Co mi pomohlo nezblaznit sa, bol nosič a dlhé prechádzky vonku, jedine v ňom dokázala byť súčasne hore a neplakať 😄 držím ti palce a želám pevné nervy, časom sa to bude zlepšovať (u nás až po roku), no na druhé dieťa si netrúfam doteraz 😄
Mala som takého tretieho syna a veru je to 3x ťažšie ako mať občas urevane bábo.. boli to ťažké začiatky.. skúšala si nosic, púšťať
biely sum, ulitku? U nás pomáhal nosič, iba v tom zaspal a ja som sa musela v rytme pohybovať, neskôr ulitka veľmi pomahala. tri mesiace som nesedela a pohybovala sa v rytme aby plakal čo najmenej a trocha spal.. držím ti palce, sú to náročné dni ale si pre svoje bábo ta najlespia mama a uvidíš že to zvládneš.. svojho syna milujem aj keď je to náročné dieťa, neboj to bude v poriadku..
To ako keby som ja písala. Náš bude mať za chvílu 4 mesiace a stále je to hrozné. Ako každý hovoril, že po troch mesiacoch to prejde tak vôbec. Mám pocit, že je to pomaly stále horšie a horšie. Ja už si musím dávať prírodné vitamíny na nervy, lebo inak by som to nedala.....chápem ťa úplne ako ti je. Ja som sa za tie 4 mesiace ani raz nevyspala, schudla som strašne čo sa nemám kedy ani najesť, nemám sa čas kedy osprchovať, ísť na záchod, navariť, upratať, proste nič. Hádam, že u vás to raz prejde a budete mať len radosť 🙂
V 5. týždňoch sa na teba ešte neusmeje. Budeš musieť kus vyčkať 🙂 Moja sa začala usmievať v 3.mesiacoch. Syn rovnako. Dovtedy je to skôr také uplakané klbôčko. Vydrž tie 3-4 mesiace (u niektorých 5) - a potom to už bude lepšie! 🙂
A inak, ako veľmi ju kojíš/krmíš? Mne viac deti plakali kým boli maličké takto, keď boli prekrmené (keď sa im vracalo zo žalúdka).
Ako matka takmer 5r dievcatka ktore bolo strasne vrestadlo mozem povedat ze raz to prejde. akoze stale je narocna, ale neskutocne sikovna, vnimava ... no a ten rev je asi dan za take narocne dietatko. never tomu ze kazda zena si tym prejde ... ano, kazda to ma narocne, ale nie je dieta ako dieta. Nas trosku zachranila satka (ale ani tam to nebolo uzasne), vyrazne sa skludnila ked sa zacala vediet sama premiestnovat .. akoby ju dovtedy rozculovalo ze bola bezmocna. Mala aj reflux, ale nebolo to iba o tom zrejme. Potom ale prisla extremna vzdorovitost. Stale s tym obcas bojujeme, ale uz je to tazka pohoda oproti tym prvym rokom. Ak mozem poradit, cim skor si potom v praci dohodni part-time a najdi dcerke na par hodin opatrovatelku. Oddychnes si, budes mat nejaku inu cinnost pre mozog a budes mat ovela viac energie pre dietatko. Ja som to zial urobit nemohla, ale urcite by mi to velmi pomohlo. Aj teraz vyuzi kazdu ponuku na pomoc ktora sa ti naskytne (muz, svokra, mama ..) a zrelaxuj ako sa da. Skus pozret nieco o mindfulness, ja teraz lutujem ze som to nepoznala v case ked som travila hodiny nocnym pochodovanim hore-dolu po byte s dcerkou v manduce na chrbte. Je to sposob ako produktivne vyuzit cas aj v pripade ze musime robit nieco velmi nudne, co nas hneva (napr. nekonecne uspavanie dietata). Drzim palce.
Ahoj, mali sme to skoro do 4 mesiacov, pomáhalo spievanie, satkovanie a hojdacie sa na fit lopte. Vyskúšajte a uvidíte. Prajem skoré preskumanie čo jej vyhovuje. Skúšam rôzne hudby, prípadne rôzne pesničky. Moje staršie deti spievali Ide ide vláčik a to ju ukľudňovalo a aj iné detské pesničky....
@simona92101 v kočíku neplače ak sa pohybuje, nosič nepoužívame, vitamín D berieme Devit ... na tigríka vydrží len chvíľku neviem či ju zle držím ale jednou rukou sa mi vždy zadrapne o oblečenie a snaží sa akoby vytiahnuť hore, je dôvera pevná a silná keď sa napne tak ani za pána ju neviem polohovať
tak to mas super ze neplace v kociku ... teraz je sice dost zima na to, ale na jar mozes zacat chodit dlhe trasy ... pri prvom som nachodila vela kilometrov denne 🙂 zial toto druhe revalo aj v kociku, revalo uplne vsade, najspokojnejsie bolo doma bud na rukach alebo postupne ako-tak na brusku na podlozke s hrackami (ale nie same)
Naša to iste keď bola mala teraz má tri a je stále upistana 😁😁😁😁