Som hrozná mama?

jana182929
20. jún 2022

Ahojte baby .. Idem si pre radu ,lebo sa cítim už ako najviac neschopná matka.. maličký ma 10 mesiacov..je to veľmi živý a zvedavý chlapček..občas ma energie na rozdávanie je neposedný,ale vie byť aj zlatíčko poležať si pohrať sa pomojkat..no ide o to ,že ak sme niekde na oslave či návšteve všetky detičky ktoré tam su z našej rodiny sedkaju..usmievaju sa ,ale môj chlapček neposedí všade by len chodil chytal všetko ..a niekedy aj plače keď je okolo neho veľa ľudí..no stretávam sa s pohľadmi ja sa snažím držať ho cez deň v klude čítame si knižky pozeráme obrázky..ale občas mi to neide od mojej mami často počúvam, že mala by som si vedieť utíšiť dieťa..a keď pozerám na oslave ako tie druhé matky s tým čo ja problém nemajú je mi do plaču som tak hrozná mama ? Neviem kde robím chybu maličký ma režim ktorý dodržiavame je v tom zlatý..pekne spinká..lwn to je problém nepodarilo by ste mi niečo?

jana182929
autor
20. jún 2022

@jana182929 Neporadili*

denden77
20. jún 2022

ma 10m.. to fakt niekto caka, ze bude na oslave, kde je milion podnetov tisko sedkat vedla teba a "cumiet do blba"? 😁
nasa ma 21m.. nevydrzi nikde sediet ani 3 minuty a nevnimam sa pre to ako hrozna matka.. akurat unavena ako kon 🤣

alex49
20. jún 2022

nie si zlá matka, len máš živšie dieťa. 😘 Každé dieťa je iné, možno tie cudzie deti vyvádzajú, ked majú spať, ked sa majú kúpať, ked majú jesť nové veci. Určite robíš všetko preto, aby bol malý vychovaný. 10 mesačný je príliš malý na počúvanie na slovo, nakoniec aj 5 ročné dieťa vie vyvádzať a to už ovláda "pokyny"

pribinak
20. jún 2022

@jana182929 normálne zdravé dieťa, buď rada, že je zvedavý a všímavý

Niekedy tie až príliš poslušne deti treba posúvať vpred, ty to robiť nebudeš musieť

anjelicek26
20. jún 2022

Desat mesacne kludne sediace a nic nerobiace dieta, no good luck s hladanim takeho 😂 Moj v tom veku behal jak sarkan, vyliezal obojrucne smykacku trojmetrovu naopak, sestru skoro vyplo ked to videla 😂 Vyliezal vsade na nabytok, bezal ako motorova pila, dodnes hypermobilita, sportovec... myslis, ze by ho niekto udrzal v klude? Akakolvek matka? Ani nahodou 😂 Ano obcas som si povzdychla, ze mohol by byt kludnejsi, iny... a potom si vravim, ze je zdravy, stastny, viac nepotrebujem.

karola987
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
20. jún 2022

@jana182929 hlavne nepocuvaj mamu🙂kazde dieta ma iny temperament

elizabet173
20. jún 2022

@jana182929 ak by moje desaťmesačné dieťa na návšteve sedkalo a usmievalo sa, tak by som mu išla zmerať teplotu a tvojej mame asi tiež, bez urážky. Ja by som sa takým návštevám vyhýbala. Veľmi mi vadí, ak sa na návšteve nevedia správať deti staršie, ale aj od 5 ročného chcieť, aby po celý čas na návšteve sedelo a usmievalo sa, je choré. Keď mal svokor 50. môj mal presne 10 mesiacov, už chodil, takže si to dokážeš predstaviť, schody na poschodie zliezol asi tridsať krát...

marianarem
20. jún 2022

@jana182929 U 10mesacneho sa este vobec neda hovorit o dovrzanej vychove. Moj pocit bol, ze vychova realne zacina tak od roka a nezvladnuta vychova sa prejavuje este neskor. Do roka je to podla pri standardnej mame skor o povahe dietata. Vsak nech mama predvedie, ako sa utisuje dieta.

sojorez
20. jún 2022

Su deti a deti, sestrin je "muchy, zozerte si ma" a moj ma vrtulu v zadku. Kym su zdravi, je vsetko v poriadku. 10 mesacne je zvedave, objavuje svet. Ked uz je podnetov privela, vratane ludi, da to najavo placom. A je to uplne normalne. Ale okolie Ti to da vyzrat este velakrat, my, co sa nam dieta hadzalo o zem, by sme vedeli romany spisovat. Pomaha jednym uchom dnu, druhym von.

lenkadenisa
20. jún 2022

@jana182929 dieťa má byť besné - to je môj názor. Moje prvé dve deti sú živé, zvedavé, také domovníčky, všade je ich plno. Dúfam, že aj tretie bude také. Mňa by zas mrzelo, keby sedeli potichu v kúte. Ak má niekto potrebu niekoho cvičiť, nech si kúpi psa a nemá dieťa.

sono2
20. jún 2022

@jana182929 no, mne prídu práve divne deti, čo sú ako peny.
Minimálne 2 roky ti ešte neposedka.
Prosím ťa, hlavne si nerob hlavu.

dzina007
20. jún 2022

No moji v 10tich mesiacoch sedeli na ritke len preto ze utekat este nevedeli.
Je normalne ze ak dieta zacne chodit rozbehne sa objavivat svet okolo. 🙂

andrejka1974
20. jún 2022

@jana182929 ja som ešte 10 mesačné dieťa v kľude sedieť este nevidela tvoje dieťa je úplne v pohode a matka si skvela

siera_springs
20. jún 2022

Tvoja mama je "stara skola". Vtedy sa deti bili aby posluchali a panovala urcita vseobecna predstava ako sa maju deti spravat. Toto obdobie je nastastie za nami. Mne svokra na malu hovori rovnako, vraj by ju vybila😠 je velmi ziva, neposedna ale dieta mi nikto bit nebude. Tvoj maly ma len 10m, co od neho chces? Potrebuje sa hybat, reaguje na podnety, normalny zdravy chlapcek tak si to vaz!

andreatytler
21. jún 2022

@jana182929 Prosim ta ignoruj mamu a aj vsetky tie pohlady. Je to velmi smutne co robia. Ty mas krasny pristup k svojmu dietatku. Len tak pokracuj.
Ja som tiez casto porovnavala nasho ziveho syna s kludnejsimi detmi, ale dostala som dobru lekciu tuto jar ked mal nieco cez 2 roky.
V jasliach som sa ho snazila presvedcit aby sme sli domov, ale on sa len hral a behal. Tisko som zavidela inej mamicke, ktora pokojne obiekala svoje dieta, ktore bez pohybu sedelo na lavicke. Potom sa syn rozhodol ze je cas ist domov a sam si obliekol oteplovacky a obul cizmy a ta mamicka na neho zacala ukazovat a hovorit svojej dcere: "Pozri, pozri, vidis, takto sa mas sama obliekat". No a ja som rastla od pychy a odvted sa uz nikdy nebudem stazovat na jeho zivy temperament..😀

lubi40
21. jún 2022

@jana182929 vitaj v svete matiek chlapcov 🙂 Ja mam tiez doma take zive striebro, neboj bude lepsie. Teda nebude, ale zvyknes si. Tiez som sa tym trapila, ale to nema zmysel. Kazde dieta je ine, treba sa to naucit akceptovat. Ine ti nepomoze.

dilino
21. jún 2022

Si normálna matka nie zlá prečo deti sú take niektore skaču bežia chytajú všetko a čo teraz niesi zlá mama len sa teš že malý je zdraví a nie hlúposti riešiť.

lenka2232
24. jún 2022

Nas ma 11m a je taky isty😀neposedi minutu,zacal sa stavat na nozky tak len ho nahanam…raz je tu,potom tam..ale vies co,ja som rada,mala som komplikovanejsi porod a som rada,ze je zdravy🙏🏻 To ze neobsedi absolutne neriesim,dolezite je zdravie,takze kasli na hlupe reci

mtn112233
24. jún 2022

@jana182929 mám 10 mesačného syna ktorý nieje v kľude ani minútu.. neposedi, nepolezi nič celý deň len za ním chodíme lebo je ako motorová myš.. minulý týždne sme s ním boli na svadbe a nemali sme z nej nič lebo sme.sa museli venovať malému ale čakala som to takže ma to vôbec neprekvapovalo.. ak niekto očakáva od 10 mesačného dieťaťa že bude ticho sedieť tam kde ho polozis tak by sa mal nas sebou zamyslieť 😀 ešte len teraz začína objavovať svet takže je to úplne normálne 🙂