Som 5 rokov doma s deťmi a už sa cítim vyhorená

zuzanka66
25. okt 2023

Ahojte . Je to možno na psychológa ale už som doma 5.rok mám 2 deti ktoré nadovšetko milujem a aj manzela a on a snaží ako najviac môže ale ja som s detmi cely deň,varim starám sa o domácnosť atd . Postavili sme dom bolo roboty stále dosť a este aj je roboty dosť cez víkendy nonstop . Manžel je v praci od rana do vecera,deti už aj chodia spat pomaly keď pride on . Som s nim cely život a milujem ho neviem si predstaviť žeby sme spolu neboli . Lenže na mna je uz toho dosť . Nemám nikoho v meste kde bývame,žiadnu rodinu . Kamošky tiež mám ďalej a poniektore uz majú tiež deti čiže aj keď sa stretneme,nie je to dosť často . Keď idem do obchodu vedľa do veľkomesta citim sa ako znovuzrodena …lenže samozrejme nemôžem každý týždeň chodit na nákupy . Citim ze potrebujem niekde ist,ja milujem cestovanie,výlety na ktoré tak akurát teraz pozeram na nete . Nestačí mi vyjst z domu na prechádzku s detmi,chcem ist aj inam .. proste mi nič nevychádza muž furt v robote od svitu do mrku.. Ja som potom hnusná,vrčim aj na nho aj na deti . Na základne toho sa často uchylujem k jedeniu hlúposti,sladkosti …. Je toho na mna veľa, viem ze je to len obdobie ale aj toto obdobie je pre mna dôležité nie len akosi prežívať ale žiť,no ja mám pocit ze všetko co chcem ja a co potrebujem sa nedeje. Mali ste to podobne,viete mi niečo poradiť ? Ďakujem 🙂

pribinak
25. okt 2023

Aké staré sú tie deti? Škôlka? Jasle? A chod do práce

colsami
25. okt 2023

Je nutne aby bol muz v praci od rana do vecera? Nutia vas financie ze by ste inak nevyzili ak by zvolnil a venoval sa aj rodine?

Kolko ma mladsie? Nemozes do prace aspon ciastocny uvazok, zmenit vzduch?

martul
25. okt 2023

@zuzanka66 veď choď do práce, aspoň na polovičný, ak ti nemôže muž pomôcť s nosením a vyzdvihovaním

nwnw
25. okt 2023

@zuzanka66 mna drzali pri zivote kruzky s detmi. Take to baby cvicenie, potom vylety po okoli. Vikendy vzdy sobota doobeda niekam s detmi ako rodina. Ked muz nemoze, idem sama. Nech maju aj dake zazitky. Tesila som sa do prace ze som bola vyhorena a v skutocnosti som vyhorena az teraz. Je to zahul stihat to popri praci 🤣.

zuzanka66
autor
25. okt 2023

No ja by som aj do prace strašne rada lenže jeden syn chodi do školky doobeda a dcéra má 1,5 roka a nemáme jasle v blízkosti . Muž musí chodit takto do prace,lebo je to proste jeho práca a má takuto pracovnú dobu . Mame taktiež hypotéku na dom čiže nie je veľmi čo vymýšľať 🤦🏻‍♀️

ivangeline
25. okt 2023

No zariadili ste si to zle. Da sa aj inac. Muz menej v robote. Viac s detmi. Rodina blizsie. Dobre susedske vztahy. Rodinne vylety. Opatrovatelka. Nezanedbavat seba...cas pre seba. Svoje hobby. Nejaky kurz. Hoc co.. Stale sa da spravit zmena. Zn. 4 deti 6r doma.

tahomi
25. okt 2023

Tu je aj priklad toho, ze postavit dom je niekedy na zvazenie. V okoli nikoho nemas, nemate jasle, za cenu muza, ktory pracuje nonstop, len aby to utiahol + zena na retazovej MD a RD, deti nevidi. No radost zit.

Odbremen ho, tebe prospeje ist do prace, dieta do jasli budes vozit/opatrovatelka, zlepsi sa vam rozpocet.

tinkavvv
25. okt 2023

@zuzanka66 mas auto, si flexibilna? Ak ano, tak chod na vylet s detmi, alebo s tym mladsim, kym je starsie v skolke. Viem, ze to nie je ono, ale aspon zmenis okolie a nebude to stereotyp.

zuzanka66
autor
25. okt 2023

Ženy my sme museli postaviť dom mala som tu svokru jw odtiaľto manžel,zomrela ..

rebrambora
25. okt 2023

Ved pises, ze mate vedla velkomesto. Najst ak nie jasle, tak niekoho na strazenie a do prace.

zmrzlinka2021
25. okt 2023

@zuzanka66
Neviem aky si typ cloveka, ale vyzera to tak, ze nie si taka ta dediinska dievčina, co jej zivot je kopanie v zahrade, zavaranie...
Fakt musite za kazdu cenu zit v tej dedine a v dome? Hlavne ak manzel nema ani zivot, chudak vkuse pracuje. Stoji ten dom za to? Nielen financne ale aj mentalne.

zuzanka66
autor
25. okt 2023

@zmrzlinka2021 práveže som,mame obrovsku záhradu a samozrejme k tomu patrí veškere zaváranie a roboty cely rok.Milujem sa babrať v hline a mám plny dom rastlin .Takze nie som mestská žena čo behá iba po nákupoch,len je to práveže po tom všetkom jediný ,, dostupný relax “ kde spolu chodíme lebo nakupovať sa musí

mamutka
25. okt 2023

Ja to tiež vidím tak, že ten dom nie je vyhra. To že je muž odtiaľ predsa neznamená, že tam musíte ostať žiť. My tiež milujeme prírodu, sme stále vonku, ale prave preto žijeme v byte, v meste. Kúsok od prace. Prídeme domov a od 17.00 sa len vyletuje. To že nemáme mega hypo znamená, že nikto nemusí byt do večera v práci. Zhodli sme sa, že radšej spoločne strávený čas, ako robota okolo domu. Tak možme zabíjať čas, keď deti odrastu. Tak bud len vydržať, alebo by manžel mohol zmeniť prácu, aby ste viac casu trávili spolu.

hederamonstera
25. okt 2023

Chapem ta, ja som doma len 2 roky a idem sa “obesit”. Nemozes zasa hovorit na vsetko “neda sa”. Nieco sa musi dat zmenit, alebo to musis proste prijat.
Vikendy ako travite?

janka830
25. okt 2023

@zuzanka66 úplne tvoju situáciu chápem .. tiež som doma na reťazovej MD/RD už 5 rok s rozdielom že mám tri deti za sebou + 12r pubertiačku 😅.

Ale ako čítam tvoje reakcie , myslím že najdôležitejšia zmena ktorá ti pomôže je nastavenie mysle / hlavy . Lebo s nastavením že sa nič nedá zmeniť , nič nejde a podobne sa nikam nepohneš.

Netreba robiť veľké zmeny ale postupne pomaličky .. zobrať deti a ísť na výlet keď je muž v práci . Ale cez víkend sa vybrať niekam aj s mužom - odložiť povinnosti a nechať ich ( neutecu 🙈) .

majlo1234
25. okt 2023

Vsetko sa da, co chces. Su tam limity v podobe deti, ale aj bez muza sa da chodit na vylety. Moj ne tiez casto v robote a k tomu sa s nim vopred neda o nicom dohodnut. Takze od skoro narodenia chodim s decko sama po vyletoch aj dovolenkach, v tom case nechavam dom na muzovi, nech si gazduje. Kamosky si najdi u vas v dedine, urcite je tam kopec mamiciek, tak oprobuj, ci nenajdes par, ktore ti budu vyhovovat, aby si sa posocializovala trosku

mimikarol
26. okt 2023

Keď budú deti staršie a pôjdeš do roboty bude to ešte horšie. Škola, učenie, nestihacky....Možno sa ti to zdá teraz náročné lebo sa nudíš?

aurora33
26. okt 2023

@zuzanka66 nemoze muž zmeniť robotu? A čo kebyže ide napr do zahraničia? Odrobí si turnus a potom môže byt od ranám do večera doma. Isto lepšie ako teraz keď príde domov keď už deti spia.

zafir01
26. okt 2023

@janka830 presne ..syn má 12 r .potom mam 6r predškolaka a 1,5 r dcéru . A muž na kamióne cca 4 dní v týždni mimo domu .
Tiež sa cítim vyhorena .raz je lepšie ,raz horšie .
Syn je dyslektik plus iné dys . Teda trávim veka času s učením s ním ,a jeho kontrolou v učení .
Predškolak je zas úplný čert , živý ,náročný .
A dcéra je poklad , našťastie zatiaľ s ňou nie sú ťažkosti .
Veľký pozemok ,dom ... Ale to máme priority určené ,a síce nie je vždy všetko tip top ,ale teda nejdem sa tu roztrhať .

@zuzanka66 ako som vyššie písala ,máme to veľmi podobné ,a chápem ťa .ako keby opisujem našu rodinu .žiaľ mnoho rodín to tak v dnešnej dobe má . Potom sa to dotýka aj partnerského spolužitia ,aj psychiky a tak . Určite to nie je nudou ( aspoň u mňa ) . Ani sem som nechcela odpisovať , lebo nemám toľko času ,ale až príliš mi to je či tahalo 😂
Ak chces ,môžme popísať súkromne . Mám tu celú rodinu ,ktorá sa nudi , nemusia čitat všetko 😂

zuzanka66
autor
26. okt 2023

@zafir01 ďakujem za pochopenie,ja sa nenudim práveže si prídem že mám fakt mega veľa roboty a som na všetko sama aj na domácnosť aj okolo domu aj okolo deti ..

zafir01
26. okt 2023

@zuzanka66 no veď .hore niekto písal,že to z nudy si vyhorena 😂 . Ja teda už roky netuším ,čo je to nuda .a som za to rada .

hederamonstera
26. okt 2023

@zafir01
@zuzanka66 baby, existuje psychicka, intelektualna nuda. Tu ja zazivam. Nezastavim sa fyzicky od rana do vecera, ale hlava furt dokola tie iste nudne veci ohladom deti a domacnosti

zuy1293
30. okt 2023

@zuzanka66 teraz toto začívam aj ja... A som z zoho hotová...

zuy1293
30. okt 2023

@zuzanka66 ja tiez niesom mestský typ ale dobrecmi padne keď idem sama do mesta ale len jedným dieťaťom