Škola, práca a malé dieťa

14. sep 2022

Ahojte, nepotrebujem ani tak rady ako povzbudenie. Mám malé dieťa (teraz 6 mesiacov), od februára pokračujem vo vysokej škole, ktorú som si začala externe robiť ešte pred otehotnením - od marca prerušené štúdium z dôvodu materskej dovolenky. K tomu zvažujem vrátiť sa do práce aspoň na polovičný úväzok, tak aby sme sa s manželom vedeli prestriedať pri malej. Samozrejme, najradšej by som do práce ešte nešla a venovala sa čo najviac dcérke a dorobila si školu, ale treba platiť účty. Máte niektorá skúsenosti, či sa to dá zvládnuť?

ninusa221
14. sep 2022

Vela bab pisalo ze študovali popri rodine roboty lenze to závisí aka je mala ci je to dobre dieta ktore prespí napriklad, ďalej škola aky odbor študuješ, ďalej praca či je fyzicky náročná atď..

vilma7
15. sep 2022

Ak má kto pomôcť s dieťaťom, dobre spí a budeš sa vedieť učiť aspoň po večeroch, v noci, tak sa to dá zvládnuť. Ja sa v noci učiť neviem, takže pre mňa by to nebolo. Záleží aj od náročnosti štúdia a tvojej šikovnosti.

mogaa
15. sep 2022

VS a malé dieťa ano, ale popri tom aj práca - to bez pomoci rodiny nedáš....a pomoci naozaj výdatnej s ktorou vopred súhlasí aj rodina.....lebo mužovi síce povarovať dieťa ok, ale dlhodobo ak príde z práce a musí sa venovať takému drobcovi, to mu asi bude prekážať....okrem toho treba varič, upratovať, nakúpiť....