Ahojte, babatko sme veľmi chceli v tehotenstve som sa na malého veľmi tešila ale prešlo 9 mesiacov jeho života a ja som úplne stratená nebaví ma to s nim čakám len kym skončí deň a pôjdeme spať.. bývame vo Fínsku pocasie tu je väčšinou roka zle takže momentálne tu už prsi 18dni a proste nebaví ma to je uškriekany nemáme tu ku komu ísť mam pocit ze doma ho to už nudí už vymýšľam hocijaké hry ale už ma to naozaj nebaví...
A nie je moznost tam chodit na nejaky kruzok pre babatka? Bola by to super socializacia aj pre teba🤗 a nasla by si si kamosky
Keď tá to s ním nebavi, tak chod robiť na part time job a dieťa na pol dňa do jaslí
V okoli nemáte žiadne aktivity pre malé deti?
Inak si doma 3/4 roka a nespoznala si žiadne maminy ?
😢v takom počasí by som aj ja bola uskriekana,nejdú mu zúbky?
Je to normálne že máš také pocity, si proste otrávená zo stereotypu. Ako radia vyššie, skús sa pozaujímať, či neexistujú vo vašom okolí nejaké kluby mamičiek, alebo rôzne aktivity pre malé detičky.
Prípadne ozaj rozmýšľať o nejakých jasliach, v zahraničí to nie je nič nezvyčajné že matky sa vracajú skoro do práce.
@54tinka54 on plače keď zavriem dvere a ešte sa učím jazyk nerozumiem moc
Neboj, zacne chodit kupite nepremokave veci/prsiplast, cizmy a bude zabava aj vonku 🙂
Pridaj sa do nejakych finskych skupin na fcb, pozistuj, ci nemaju mamicky nejaku komunitu, kde sa stretavaju, + ktore by boli ochotne komunikovat s tebou v inom jazyku (npr Aj), alebo chodievajte na baby plavanie a tak 🙂 hned sa najdu kamosky :D
Tak nezavieraj dvere
Uprimne sa zamyslite, mali by ste zaujem stretavat cudzinku, ktora ma problem sa dohovorit? Maximalne Slovenka, popr. Ceska.
Treba hladat skupinu Slovaci v danom meste/kraji. Sanca niekoho stretnut je mensia, ale nie je to nemozne. Drzim paste.
@kornelies zamýšľam sa, áno, mala by som radosť spoznať cudzinku, hoc aj keď neovláda dobre reč, o to väčšia zábava by to bola 😅 ale to je asi od povahy človeka, verím, že nie každý to tak má 🙂
@denkabemommy Mozno zabava na zopar hodin, ale plnohodnotne priatelstvo by to nebolo. Ver mi, zila som v zahranici a cudzinky, ktore neovladali jazyk boli viacmenej outsiderky.
Skús také dva módy fungovania: jeden mód, kedy si super matka, trpezlivo znášaš škriekanie (tiež mám doma 9-mes škrekľúňa :D ), nezatváraj dvere, naplno sa venuj, keď reve tak ho nos na rukách a upokojuj, spievaj mu...
A druhý mód, kedy vypneš: ako to baby radia, dieťa v jasliach, alebo sa spoločne socializujte, alebo si nájdi opatrovateľku čo príde k tebe domov, daj dieťa na hodinku dve partnerovi... čokoľvek, kedy sa budeš cítiť slobodne.
Najhoršie je, keď sa to mieša: unavená mama, urevané dieťa, nikto nie je spokojný...
hlavne pocas skaredeho pocasia som bola vdacna za akekolvek kolektivne aktivity a moznost porozpravat sa s inymi matkami - neviem ako tam ale tu sme chodili na plavanie, detske cvicenie, ....aspon 2x do tyzdna, niekedy aj 3x inak by ma doma piclo