Tie ktoré ste sa rozhodli mať len jedno dieťa, ľutovali ste to niekedy?
nas ma aktualne tri roky ale nie nelutovali a ani raz sme sa nezamyslali nad tym, ci predsa len druhe nie, my sme sa ale rozhodli spolu, ze iba jedno
@jozeffezoj tak podobne je to aj u nás.Ja som na 100% rozhodnutá že nie, manžel by chcel..a stále si myslí že zmením názor
Syn ma cochvila 9 rokov, nelutovala som to ani jediny raz ,ani na 1% . Vzdy som chcela jedno dieta, najviac syna a mam ho
Ani raz som neoľutovala svoje rozhodnutie.
Mam jedno čoskoro 5 rocne a po ďalšom netúžim ani nechcem.
Ja verim, ze muzom sa “lahsie” rozhoduje, lebo si to vsetko odserie zena. Pokial sa necitis, tak to nerob
Ja mam zas aj taku skusenost,ze taketo rozhodnutie niekedy mrzi inych ludi,nie samotnych rodicov ktori sa naplno venuju iba jedinacikovi.
Ja som vždy chcela dve deti... Ešte som si aj nechavala oblečenie a nejaké veci po malom.. Teraz ma syn tri roky a aj keď je fakt skvele dieťa, som viac menej rozhodnutá ze už druhé nechcem. Aj keď tiež mám niekedy výčitky, ci mu predsa len nebude chýbať súrodenec časom..
mame jedneho, spolocne sme sa rozhodli, ze staci, nelutujeme. bude mat 6r. ked sme sa ho pytali, ci by on chcel, povedal, ze nie. (ma predstavu z rodiny a okolia, co by to asi prenho znamenalo - aj pozitiva, aj negativa.)
@13uzivatelka11 ja som napr oblečenie hneď dávala preč😀lebo viem že ho už potrebovať nebudem
Idem aj ja darovať tento týždeň oblečenie po malom a je mi z toho smutno 😀
Ano, olutovala - velakrat...
U nás sa rozhodol mm ze druhé nebude. Bolo mi to ľúto, aj som sa hnevala. Teraz som viac menej ok s tým aj keď má občas napadne aké by to bolo.....
Do vzťahu som prišla s dcérou ktorá nemala ani 3 roky a s postojom že už ďalšie mať nebudem a partner to plne rešpektoval a v tomto sme mali jasno. Teraz sme oslavovali dcérine šieste narodeniny už s bábätkom v brušku 🙂
S iným človekom to inak plynie a viem že chcem ešte ďalšie po tomto tehotenstve. Keď sa mi zmenila dynamika života zrazu mi aj prišlo že takto to nemá byť a zrazu som si to bez tých detičiek ani nevedela predstaviť. Partner tiež predtým od záväzkov skôr utekal ale odkedy sme si spolu prešli určité veci, tešíme sa na svadbu a ďalšie deti.
Niekedy je to rozhodnutie ovplyvnené naozaj širokým spektrom faktorov ktoré nám ani neprídu na rozum ako priama príčina
@ivetz a aký bol prvotný dôvod toho mať len 1 dieta? (Samozrejme ak sa môžem opýtať)
Mám jedno bude mať 8 rokov a stačí netuším po ďalšom a ďalší kolotoč plienky no nie vstávanie a tak.....neviem si predstaviť ten kolotoč zase už mám svoj kľud dcéra je koľko toľko samostatná
Nie, nelutujem.
A mozno porozmyslaj nad tym, ako to u vas vyzera s jednym - kolkokrat muz prebalil, nakrmil, vstal v noci, isiel k lekarovi, na zapis do skolky, riesil grcacky, teploty, zuby, naladicky, vzdor, ihrisko, kolkokrat sa vzdal svojho programu aby bol s dietatom, kolkokrat varil veceru s umrncanym krpcom zavesenym na nohe, atd… mozno mu krivdim, mozno na tebe by ozaj bolo len vynosit a porodit, ale vacsinou to je tak, ze pre chlapov sa az tolko nezmeni…
Ja mam len jedno, lebo na viac sa kvoli viacerym veciam necitim. A manzel vlastne tiez nie, takze sme s tym ok. Ale obcas mi aj luto je, ze neuvidim viac nasich spolocnych vytvorov 🙂 Ale to su len take predstavy, realne ja celkovo nemam vo zvyku nejako lutovat, skor som velmi vdacna za toto jedno, ze to vyslo.
@sissy27 muž mi práveže pomáha veľmi.A práve to ma utvrdzuje v tom že ďalšie nechcem lebo aj napriek tomu koľko mi pomáha to zvládam veľmi tažko+máme veľmi “nenáročné” dieťa a aj tak..neviem si predstaviť keby druhé bolo čo i len o trochu náročnejšie mám pocit že by som to absolutne neustála
Uprednostnila som komfort - nepatrila som k zenam, ktore si matersku uzivali. Nebavil ma stereotyp, mala som pocit, ze mentalne upadam... Syn isiel do jasli ako 15 mesacny, ja som sa vratila do prace - hoci som nemusela. A mala som "vsetko" - spokojne, prosperujuce dieta, ktore kolektiv zvladalo po vsetkych strankach, ja som sa realizovala. A toto sa mi pacilo, nechcela som sa vracat k plienkam... Ked bol mensi, casto sa pytal, preco nema surodenca... A ja som sa casto pristihla pri myslienke, ze naozaj by to bolo fajn...
@ivetz no ja som na tom úplne rovnako..akoby som o sebe čítala🙃aj keď teraz mám pocit že to ľutovať nebudem asi keď sa ma dcera začne pytat prečo nemá súrodenca tak mi to príde luto..teraz už len dúfať že bude jedno z tých detí ktoré súrodenca nechcú😀
Zatiaľ to neľutujem a myslím, že ani nebudem. Mňa rodičovstvo nejako neoslovilo, príde mi to náročnejšie ako som si myslela. Dcéru samozrejme ľúbim, ale viac detí nechcem.
Je to velmi vazne rozhodnutie. Syn je uz dospely, teraz si robi zarty, ze je univerzalny dedic 😊, ale viem, ze v detstve mu surodenec chybal. Prajem ti, aby si nemusela svoje rozhodnutie lutovat.
autorka opytaj sa muza ci rata s tym ze druhe mozu byt dvojicky alebo trojicky🤣moj si takto druhe rozmyslel a boli sme dohodnuti
Pozri, ja jej to tajné v sebe vycitam do dnes. Peniaze nám nechýbali, priestor je tiež. Vek bol len vyhovorka. Dnes keď je malá už školáčka veľmi vidím na nej ze jej chýba polovička. Niekto s kým by sa hrala, a pomohlo by to aj nám keďže je extra živá.
Na otázky prečo nemá nikoho je ťažké odpovedať ale stále to nejako zabalíme. Ma veľmi rada aj malé deti v kocikoxh a ore mňa je omto naozaj ťažké. Manželke som veľmi pomáhal počas materskej akonsa dalo. Zail druhé dieťa by asi nezvládla skôr psychicky ako..
Často sa nad tým zamýšľam a vravím dodnes to ľutujem
Ja som vzdy chcela jedno dieta. Vzdy !
A teraz ked mam jedno, chcem druhe. Ja sama som jedinacik vtedy som surodenca nechcela a nechybal mi. Ale teraz mi chyba !
Uz chapem ako moja kolegyna povedala “ to najlepsie co mozes urobit je dat surodenca svojmu dietatu “
Ale toto zavisi od mnohych faktorov (vztah manzelsky, narocnost dietata a mnoooooho inych)
Najlepsie sa dohodnut a zhodnut s muzom. Ak velmi chce druhe len tak ho to neprejde.
Zelam vsetko dobre
Ja poviem trochu iny pohlad. Ja som chcela dve. Aj ked som sa v rannom materstve vobec nenasla, extremne ma vela veci stresovalo, syn mi dava zabrat, mna ta fantazmagoria dvoch deti opantala. Aj skrz predstavu, ze dvaja sa pohraju, ze uz nebudem musiet od rana do vecera travit cas s dietatom ako animator😂 teraz som tehotna s druhym a teda si to vobec neuzivam. Chcem len aby to skoncilo, aby som mala druhe zdrave dieta a s nadejou sa upinam do dalekej buducnosti, ked budu obaja odrasteni a budeme si to vsetci uzivat. Ale ci to tak ozaj bude, ktovie? Mozno to nebolo dobre rozhodnutie. Nanestastie nikto nevidi do buducnosti, aj preto hovorim, ze nerob nic, naco sa necitits. Lebo materstvo ta prve roke proste rozflaka na cucky😂
Nemám ešte deti, plánujeme len jedno a nevidím dôvod prečo by som to mala ľutovať.
Nikdy mi nebehala predstava 2/3 detí po hlave.
Stačili mi súrodenci a povedala som si, že ja nebudem mať viac detí.
Mať iné možnosti, podmienky.Nechodiť do práce tak možno.
Ale realita je iná.
Manžel má 40 a je s tým v pohode aj ako bezdetný.
No a ja vam poviem tak...ja mam jedno, ochorela som a deti uz mat nemozem, co by som ja dala za to, aby som mala este aspon jedno dietatko...vy tu sancu stale mate, dost vam zavidim a niekedy to uplne nedavam
Ja som sa nerozhodol ale manželka.
A áno lutujem to dodnes.