Ahojte mamičky. Som v siedmom mesiaci, a hoc všetko hmotné chystáme, často premýšľame že by sme mali pripraviť aj seba. Jedna vec sú vecičky, príprava na pôrod, atď. Druhá vec je privedenie novorodenca domov, fungovanie, partner, atď. Samozrejme naše predstavy môžu byť úplne iné od reality, čo väčšinou tak aj býva - to si proste treba zažiť, nedá sa to predstaviť ani sa na to asi nejako pripraviť.. Môj partner je veľmi pozorný a rád ide v rozprávaní do hĺbky.
Bavíme sa o tom, ako ma podporiť a ako to zvládať keby ma chytá popôrodná depresia, keby mi nejde dojčenie po ktorom túžim, keď tá láska k bábätku v ten deň pôrodu nepríde, keď bude jeden z nás už naozaj vyčerpaný, atď.... rozprávame sa o našich postojoch, názoroch, atď.
Čo ešte by sme mali prebrať, respektíve ako sa ešte psychicky pripraviť ? seba, partnera, aj spolu náš vzťah na túto veľkú, krásnu ale náročnú zmenu ? 🙂
Ujasnite si spol.fungovanie a určite aj financie. Na tom často páry stroskotávajú. Spoločný účet napr. vie dosť pomôcť. Čo s materskou, rodičákom? Bude sa mínať na bežné fungovanie, alebo si časť odložíš, nech máš aj akoby vlastné peniaze bokom? Prízemné, ale treba sa o tom pobaviť. Ako budete reálne fungovať pri starostlivosti o bábo a o domácnosť, to sa vie vyvrbiť aj po pôrode, každopádne nech sa partner zapája úplne do všetkého čo môže od začiatku, aby si si vedela vytvoriť čas aj iba pre seba.
Ono sa neda pripraviť vopred, nevieš ešte ake bude babo, ak chceš kojiť na nočné vstavanie budeš sama, zas na druhy den ti to moze muž vynahradiť, aby ťa nechal oddýchnuť a on by mohol sa postarať o domácnosť, mohol navariť atď... ono sa tom casom zlepši, lebo nie vzdy bude asi po ruke, ak bude v praci budeš musiet zvládnuť veľa sama, no to neznamená, že ak pride z prace a oddychne si, nemôže vziat dieťatko do kocika na prechadzku ... cize vsetko treba riešiť za pochodu
Podľa mňa sa na to pripraviť ani nedá...realita môže byť úplne iná.Nevies aké bude bábätko,ako bude spinkať atď ..realita je veľa krát iná ako si myslíme
Namrazit si jedla, vyvar, barsco mas rada. Dohodnut si laktacnu poradkynu, ktora vas pride pozriet po porode domov, ako vam to ide. Ujasnit si navstevy. Ujasnit si, ako si muz predstavuje svoj volny cas travit po porode.
Na dieťa sa neda pripraviť, to musiš zažiť. Ale skus si prečitať knihy o vychove ☺️.
neda sa na to takto pripravit. nevies, ci sa dieta narodi v termine, pred, po nom.
ako dlho ostanete v nemocnici, nevies vobec odhadnut svoje reakcie na to obrovske mnozstvo zmien, ktore pridu zo dna na den.
podla mna je lepsie radsej nic prilis nestudovat, a radsej “ist s prudom”, nez mat nejake ocakavania a nastavenia, po precitani clankov a rad….a realita bude uplne ina
(hovori sa tomu aj sladka nevedomost) 🙂 ale zvladli to tisicky zien a parov pred tebou, zvladnes/te aj vy
Njn. Zavisi ake pride dieta. Na vsetko sa pripravit neda.
Az tak sa na to neda pripravit. Budete riesit problemy za pochodu