Reakcie na moje skoré materstvo

13. aug 2021

Ahojte, som mladá mamina a vždy keď niekomu oznámim, že už mám 4 ročné dieťa sa ma spýtajú, že kedy som to stihla. (Bola som tehotná v 17) Chápem, že to naozaj prekvapí, keďže som taká mladá ale ja už neviem čo mam odpovedať na take otázky... stale odpovedať len že som sa poponáhľala ale neľutujem mi už príde také... chápete :D chcela by som to nejako oživiť, kľudne aj vtipne, viem si zo seba utiahnuť. Viem, že sa tu nájdu nejaké mamičky, ktorých reakcie sú vždy také pohotové, trefné a zábavné (v dobrom) keď čítam komentáre na iných diskusiách, preto sa chcem spýtať ako by ste reagovali na takú otázku že kedy som stihla mať dieťa :D alebo na narážky, že som taká mladá mama

veronice
13. aug 2021

Ja by som splechla nieco v zmysle "oooo takze mali pravdu! To serum vecnej mladosti funguje!" 😁

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucka_ke
13. aug 2021

"vždy som chcela byť mladou mamičkou" a vybavené

elizabet173
13. aug 2021

prečo by si mala niečo odpovedať? Nie si povinná niekomu niečo vysvetľovať. Usmej sa a hotovo. A keď vtipne, normálne povedz - no vyspala som sa s mužom a vybodli sme sa na ochranu, ešte ste o tom nepočuli, že sa to stáva?

domkad
13. aug 2021

Ja odpovedám že preto som mala skoro lebo v 40tke už chcem mať pokoj od plienok a užívať si s mužom druhú "mladosť",predsa len budeme zrelší a teraz nemáme problém s deťmi sa naháňať,skákať, bláznit. (Prvé v 20,druhé v 25). A väčšinou to funguje lebo sa ma to pýtajú dámy ktoré už majú krátko pred 30 alebo 40 a ani mu a ani bu po mužovi nie to ešte po deťoch 🙂 tým sa samozrejme nechcem nikoho dotknúť ale chápem ťa aké je to únavné počúvať. ...a to nehovorím o netaktnosti tích keď začnú s takým ľútostivym hlasom ze co už keď sa podarilo...😒

zuzanockamt
13. aug 2021

@domkad a myslíš, že v 40-ke je problém sa naháňať s deťmi? 🙂

nafka0483
13. aug 2021

- mam 4 rocne dieta
- fiiiha a to si kedy stihla?
- v 17tich

macekovam
13. aug 2021

spytaj sa kolko ti tipuju rokov..?? a ty im daj za pavdu.. nemusis im vraviet kolko mas rokov..

dskjhfdlkdjhl
13. aug 2021

Povedz, ze na MK pisali, ze matky maju byt na stuzkovej mlade-tak si to chcela vyskusat na svojej aj na stuzkovej svojho dietata😉

littlebubble
13. aug 2021

Pred 20tkou si si pokazila život.
V 25ťke, kam si sa ponáhľala.
V 30tke, to načo ste čakali?
V 40tke, bolo ti to treba?

Ľuďom nevyhovieš.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beahaydee
13. aug 2021

Nam raz niekto chvalil, ze mame dieta mladi (tj pred 30) slovami “ved nie sme zemiaky, aby sme rodili pod zemou” 😀

mijunik
13. aug 2021

Trebárs chceš byť raz aj aktívna prababička. 😁

matejko18
13. aug 2021

@mijunik jaj 🤭 si sa trafila 🙈 moja mama je už prababicka a je teda veľmi aktívna má na to aj vek aby bola (56)😁

nika3136
13. aug 2021

To mi pripomenulo dnesnu prihodu 🤣🤣
Pozvali sme znamych na grilovacku (vsetci s detmi), kamarat si priviezol priatelku prvykrat...
A ta mi hovori, ze si myslela, ze som len nejaka 15-rocna sesternica na navsteve 🤣🤣🤣
Normalne som sa cervenala, hovorim, ze kedysi ma to urazalo, dnes som za to neskutocne vdacna, ze po tehotenstve vyzeram na 15

mijunik
14. aug 2021

@matejko18 čožeeee? 56-ročna prababička? 🤩🤩Užije si svoje potomstvo plnými dúškami, to je krása. 😍

luci_ba
15. aug 2021

@littlebubble presne tak!!! vlastne čo sa k tomu vôbec ľudia vyjadruju 😠

elementissa
15. aug 2021

@matejko18 prababička? A to mala kedy dieťa? Nepomýlil si sa? Asi babička, či? Síce, keď sa zamyslím...ona porodila v 15, jej dcéra v 15 (to mala 30),jej vnučka v 15( to mala 45) a teraz má pravnucka už 11, takže aj tá bude zachvilu rodiť :D niekto si to vie zariadiť no :D

dskjhfdlkdjhl
15. aug 2021

@elementissa ak kazda rodila v 18-tich, tak to v pohode daju😉

drahomirrra
15. aug 2021

@littlebubble A potom je samostatna kategoria Monika Benova/Erika Judinyova

matejko18
16. aug 2021

@elementissa nie nepomylila som sa 😁
Moja mama so mnou maturovala čiže mňa mala v 18 ,,,ja som mala dcéru 21 a teraz mám doma dvoj-mesacneho vnucika,,, dcéra nás tromfla je veľmi mladá ale skvelá mamička 😊....zivot píše aj také príbehy a poviem ti bol to pre mňa prvotný šok ale teraz som veľmi šťastna a spokojná a ďakujem za nášho drobceka ,, veľmi sa tešíme a robí nám obrovskú radosť ❤️. život je dar a treba byť vďační zaň...

78787878
18. aug 2021

Odpovedz, ze si mala osobny plan do 20tky stihnut povinnosti, povinna skolska dochadzka a potomstvo... po 20tke sa uz chces iba zabavat.

littlebubble
18. aug 2021

@drahomirrra Oni maju €.Bez nich by tie decka v 20tke uz nemali mozno rodicov a ani by nemali z coho zit.

drahomirrra
18. aug 2021

@littlebubble Vsak ano, ale to nic nemeni na veci, ze 50 rocna, co rodi je proti vsetkym pravidlam prirody a je to bohapuste uzurpovanie si svojho. Preto sa obe chodili konsky stimulovat do Rakuska, aby porodili z darovanych vajicok.

littlebubble
18. aug 2021

@drahomirrra Su zeny ktore su schopne otehotniet aj neskor, ale ja za seba poviem, ze by som v zivote nechcela vyzerat ako babka a uz vobec by som nechcela aby si ma mama planovala alebo nechala v 50tke.

Moj najmladsi surodenec bude mat v 20tke rodicov na dochodku.Ak vobec, uz teraz maju zdravotne problemy.

V 20tke nema co clovek riesit rodicovske starecke problemy.Aj mladi rodicia mozu byt chori, zomriet, ale vacsia pravdepodobnost problemov je v starobe.

Ja som sa dnes muza pytala ci mlade uz nemaju deti lebo co kociar, co tehula tak to vraskava zena vo vyssom veku.Vyzera to zvlastne a spolocnost sa tiez na 20tky pozera krivo pritom je to prirodzene.

littlebubble
18. aug 2021

@drahomirrra Ale je mi to jedno 🙂 ja nie som to dieta 50tnicky a som rada.Inemu dietatu to vadit nemusi.

drahomirrra
18. aug 2021

@littlebubble Ja s tebou suhlasim. Za mna je to no go. Netvrdim, ze sa nemoze stat, urcite su superplodne zeny, co sa im menopauza vyhyba 😄 ale tych je mensina. Ved dnes je skor bezne, ze 28-35 rocne zeny behaju po IVF...
A ano, neviem preco by take dieta malo niest bilag starostlivosti o starych rodicov v 20tke.

brigelka
18. aug 2021

Ak chceš byť za vtipnú, povedz že nechceš na stužkovej tancovať o paličke.

littlebubble
18. aug 2021

@drahomirrra Nebyt IVF tak by polovica zien 40/50+ deti nemala, ale nebyt v dnesnej dobe IVF tak by nemali deti ani 20 rocne 😂.Mojej znamej vtedy cerstvej 20tnicke trvalo 2 roky kym pocala.Myslim si vsak a je to len moj osobny nazor, ze nemusi mat kazdy deti aj ked sa nedari.V 40tke by som radsej bola bezdetna a zmierila sa s tym, ale to su moje pocity.

Mne to pride zvlastne v takom veku rodit aj kvoli detom.Hlavne kvoli detom.Neviem si predstavit mat teraz mamu po 60tke.
Ja mam zivot rozdeleny na uzivat si zivot bez deti, s detmi a zas bez deti.

V 70tke si toho par asi vela neuzije 🤷.

tianna
23. aug 2021

@littlebubble úplne 😆 1. v 25 - mohli ste ešte počkať, 2. v 28 - prečo tak skoro po prvom, 3. v 34 nooo, to už bol veru najvyšší čas.. Plánujeme 4. okolo 40, radšej ani nemyslím na tie blbé komentáre 😆