Ahojte, som mladá mamina a vždy keď niekomu oznámim, že už mám 4 ročné dieťa sa ma spýtajú, že kedy som to stihla. (Bola som tehotná v 17) Chápem, že to naozaj prekvapí, keďže som taká mladá ale ja už neviem čo mam odpovedať na take otázky... stale odpovedať len že som sa poponáhľala ale neľutujem mi už príde také... chápete :D chcela by som to nejako oživiť, kľudne aj vtipne, viem si zo seba utiahnuť. Viem, že sa tu nájdu nejaké mamičky, ktorých reakcie sú vždy také pohotové, trefné a zábavné (v dobrom) keď čítam komentáre na iných diskusiách, preto sa chcem spýtať ako by ste reagovali na takú otázku že kedy som stihla mať dieťa :D alebo na narážky, že som taká mladá mama
"vždy som chcela byť mladou mamičkou" a vybavené
prečo by si mala niečo odpovedať? Nie si povinná niekomu niečo vysvetľovať. Usmej sa a hotovo. A keď vtipne, normálne povedz - no vyspala som sa s mužom a vybodli sme sa na ochranu, ešte ste o tom nepočuli, že sa to stáva?
Ja odpovedám že preto som mala skoro lebo v 40tke už chcem mať pokoj od plienok a užívať si s mužom druhú "mladosť",predsa len budeme zrelší a teraz nemáme problém s deťmi sa naháňať,skákať, bláznit. (Prvé v 20,druhé v 25). A väčšinou to funguje lebo sa ma to pýtajú dámy ktoré už majú krátko pred 30 alebo 40 a ani mu a ani bu po mužovi nie to ešte po deťoch 🙂 tým sa samozrejme nechcem nikoho dotknúť ale chápem ťa aké je to únavné počúvať. ...a to nehovorím o netaktnosti tích keď začnú s takým ľútostivym hlasom ze co už keď sa podarilo...😒
@domkad a myslíš, že v 40-ke je problém sa naháňať s deťmi? 🙂
- mam 4 rocne dieta
- fiiiha a to si kedy stihla?
- v 17tich
spytaj sa kolko ti tipuju rokov..?? a ty im daj za pavdu.. nemusis im vraviet kolko mas rokov..
Povedz, ze na MK pisali, ze matky maju byt na stuzkovej mlade-tak si to chcela vyskusat na svojej aj na stuzkovej svojho dietata😉
Pred 20tkou si si pokazila život.
V 25ťke, kam si sa ponáhľala.
V 30tke, to načo ste čakali?
V 40tke, bolo ti to treba?
Ľuďom nevyhovieš.
Nam raz niekto chvalil, ze mame dieta mladi (tj pred 30) slovami “ved nie sme zemiaky, aby sme rodili pod zemou” 😀
Trebárs chceš byť raz aj aktívna prababička. 😁
To mi pripomenulo dnesnu prihodu 🤣🤣
Pozvali sme znamych na grilovacku (vsetci s detmi), kamarat si priviezol priatelku prvykrat...
A ta mi hovori, ze si myslela, ze som len nejaka 15-rocna sesternica na navsteve 🤣🤣🤣
Normalne som sa cervenala, hovorim, ze kedysi ma to urazalo, dnes som za to neskutocne vdacna, ze po tehotenstve vyzeram na 15
@littlebubble presne tak!!! vlastne čo sa k tomu vôbec ľudia vyjadruju 😠
@matejko18 prababička? A to mala kedy dieťa? Nepomýlil si sa? Asi babička, či? Síce, keď sa zamyslím...ona porodila v 15, jej dcéra v 15 (to mala 30),jej vnučka v 15( to mala 45) a teraz má pravnucka už 11, takže aj tá bude zachvilu rodiť :D niekto si to vie zariadiť no :D
@elementissa ak kazda rodila v 18-tich, tak to v pohode daju😉
@littlebubble A potom je samostatna kategoria Monika Benova/Erika Judinyova
@elementissa nie nepomylila som sa 😁
Moja mama so mnou maturovala čiže mňa mala v 18 ,,,ja som mala dcéru 21 a teraz mám doma dvoj-mesacneho vnucika,,, dcéra nás tromfla je veľmi mladá ale skvelá mamička 😊....zivot píše aj také príbehy a poviem ti bol to pre mňa prvotný šok ale teraz som veľmi šťastna a spokojná a ďakujem za nášho drobceka ,, veľmi sa tešíme a robí nám obrovskú radosť ❤️. život je dar a treba byť vďační zaň...
Odpovedz, ze si mala osobny plan do 20tky stihnut povinnosti, povinna skolska dochadzka a potomstvo... po 20tke sa uz chces iba zabavat.
@drahomirrra Oni maju €.Bez nich by tie decka v 20tke uz nemali mozno rodicov a ani by nemali z coho zit.
@littlebubble Vsak ano, ale to nic nemeni na veci, ze 50 rocna, co rodi je proti vsetkym pravidlam prirody a je to bohapuste uzurpovanie si svojho. Preto sa obe chodili konsky stimulovat do Rakuska, aby porodili z darovanych vajicok.
@drahomirrra Su zeny ktore su schopne otehotniet aj neskor, ale ja za seba poviem, ze by som v zivote nechcela vyzerat ako babka a uz vobec by som nechcela aby si ma mama planovala alebo nechala v 50tke.
Moj najmladsi surodenec bude mat v 20tke rodicov na dochodku.Ak vobec, uz teraz maju zdravotne problemy.
V 20tke nema co clovek riesit rodicovske starecke problemy.Aj mladi rodicia mozu byt chori, zomriet, ale vacsia pravdepodobnost problemov je v starobe.
Ja som sa dnes muza pytala ci mlade uz nemaju deti lebo co kociar, co tehula tak to vraskava zena vo vyssom veku.Vyzera to zvlastne a spolocnost sa tiez na 20tky pozera krivo pritom je to prirodzene.
@drahomirrra Ale je mi to jedno 🙂 ja nie som to dieta 50tnicky a som rada.Inemu dietatu to vadit nemusi.
@littlebubble Ja s tebou suhlasim. Za mna je to no go. Netvrdim, ze sa nemoze stat, urcite su superplodne zeny, co sa im menopauza vyhyba 😄 ale tych je mensina. Ved dnes je skor bezne, ze 28-35 rocne zeny behaju po IVF...
A ano, neviem preco by take dieta malo niest bilag starostlivosti o starych rodicov v 20tke.
Ak chceš byť za vtipnú, povedz že nechceš na stužkovej tancovať o paličke.
@drahomirrra Nebyt IVF tak by polovica zien 40/50+ deti nemala, ale nebyt v dnesnej dobe IVF tak by nemali deti ani 20 rocne 😂.Mojej znamej vtedy cerstvej 20tnicke trvalo 2 roky kym pocala.Myslim si vsak a je to len moj osobny nazor, ze nemusi mat kazdy deti aj ked sa nedari.V 40tke by som radsej bola bezdetna a zmierila sa s tym, ale to su moje pocity.
Mne to pride zvlastne v takom veku rodit aj kvoli detom.Hlavne kvoli detom.Neviem si predstavit mat teraz mamu po 60tke.
Ja mam zivot rozdeleny na uzivat si zivot bez deti, s detmi a zas bez deti.
V 70tke si toho par asi vela neuzije 🤷.
@littlebubble úplne 😆 1. v 25 - mohli ste ešte počkať, 2. v 28 - prečo tak skoro po prvom, 3. v 34 nooo, to už bol veru najvyšší čas.. Plánujeme 4. okolo 40, radšej ani nemyslím na tie blbé komentáre 😆
Ja by som splechla nieco v zmysle "oooo takze mali pravdu! To serum vecnej mladosti funguje!" 😁