Ahojte. Rada by som vas poziadala o rady. Prezivam nerocne obdobie (ako mnohe z nas). Mam 1rocne dieta, co uz uz chodi, 3 rocne vzdorovite, ziarlive, celkovo narocnejsie dieta (chodi do MŠ) a muza, co ma svojsku povahu, je ako tretie dieta, mama zanho doma vsetko robila a stale robi.. Ide o to, ze mam obavy ze si zbieram na nejake psychicke ochorenie. Len zjednodusene napisem - mam pomoc od blizkej rodiny, ktora v podstate supluje manzela, ale aj tak to psychicky nezvladam. Nikam nechodim, nemam kamaratky, konicky by boli ale pri detoch sa neda.Citim sa ako v pasci, na deti sa uz usmievam len na silu, stale by som plakala, som uz aj vybusna, sarkasticka, zla.. neviem ako si pomoct. Teraz ta nepekna cast- mam myslienky, ze si ublizim. Uz raz som sa chcela porezat noznickami (nie zily). Je to hrozne, viem ze to nie je normalne. Nad vodou ma drzia moje deti, ktore mam rada a nechcem aby prisli o mamu. Uz ale neviem ako dalej. Bola som 2x u psychologa, ale pomoc som nepocitila ani malicko. Psych je tu malo, ak by ste radili zmenit a aj tie 2razy som sa tam dostala akousi nahodou, lebo uz teraz cas na to jednoducho nenachadzam (stahovanie, prerabka byvania, praca..). Myslim, ze by som si vedela pomoct sportom. Poradide nieco vybusne, pri com sa clovek zadycha, precvici svaly, da sa to robit individualne- nemusi chodit niekde kde sa to cvici (tu sa aj tak nic necvici) a mozem to robit systematicky, pravidelne? Pripadne ine rady? Ale nie take, daj dieta niekomu a chod na kavu.. dakujem vam.
Tiez si myslim ze psychiater, nie je to sranda, co pises. No a mozno boxovacie vrece?
A je ochotna ti pomoct aspon ostatna rodina, ked uz muz nie? Ze by ti postrazili deti a ty by si si sla napriklad zabehat alebo na bicykel...?
Sebaposkodzovanie je ventil, ked clovek nevie inak nahromadene emocie vypustit, tak niekedy aj tym, ze si ublizi. Prosim nerob to, ak by si mala take myslienky, tak radsej si chod dat sprchu, alebo si len perom nieco na ruku nakresli, alebo fixkou, ale prosim nezancni sa nicit viac ako treba. Pretoze potom to bude este horsie, budes si to musiet a chciet skryvat pred ostatnymi, nebudes moc ani v tricku niekam vyliezt a tak... To je len fyzicka stranka, ale ta spychicka, tu treba dat do poriadku. Prosim skus si najst podcast Ludskost na SME su priamo na sme, aj na youtube, maju mnohe pekne rozhovory s psychologmi, pohladaj si temy blizke sebe samej, niekedy aj to pomoze, ked ti niekto zduse hovori a mas komu pritakat. Hladaj pre seba pomoc, nech ti poradia, ako troska na muza - je iba velke decko, aleb ti aj nejako ublizuje, psychicky, financne...?
si frustrovana, ten sport by bol super, musis sa s muzom porozpravat, nemas svoj priestor a to ta zoziera, aj ked podstatu hnevu treba riesit aj tak
Ahoj, prosím, podívej se na tento link, Koník pomáhá: https://www.modrykonik.sk/faq/zo-zivotnej-situacie-uz-nevidim-ziadne-vychodisko/
Neviem kolko veci stihas pri detoch ale urcite joga a dychove cvicenia su super na psychiku. Ten psycholog je beh na dlhu trat. To neni, ze 2x pojdem a uz mam slnieckovy zivot. Mozno skusit vytrvat? Aspon sa tam mozes postazovat, poplakat si a je to aj cas pre teba. Ak nechces psychiatra a lieky tak su aj prirodne antidepresiva - lavekan alebo nieco z lubovnika. Velmi pomaha zdrava strava - vela ovocia, zeleniny, kvalitna maso, kvaskovy chlieb. Vylucit cukor a polotovary.
A chcela si si naozaj nieco spravit? Alebo to bol len strach z toho, ze si nieco spravim?
Skus si dat nejaky ciel, napr lokalnmu bezecku sutaz a rovno sa prihlasit a zacat trenovayt.
Ak zijes v blizkosti hor, tak beh do kopcov Ti velmi moze pomoct vycerpat, ale zaroven nabrat inu energiu, slepsi kondiciu a hlavne teda potrebujes ten cas pre seba...
ak ti nepomáha psycholog tak potrebuješ rovno psychiatra... najmä kvôli sebapoškodzovaniu.
teraz to možno ešte vieš ako tak udržať, ale časom to už nemusíš ustáť.