Ahoj, prepacte ze anonymne. Potrebujem sa vyrozprávat pisem vam s revom. Som hrozna matka, mam dve deti skoro dva roky a pol roka. Obe su krasne sikovne a lubim ich. Manzel pracuje a cez vikendy pomaha na stavbe. No ja som hrozna matka nespoznavam sa, proste tie deti ma tak vytocia...a kricim na nich a mam nervy. A som taka unavena a uz pol roka vzdy sama v byte...ja mam pocit ze za uz zbláznim. Dnes mladsia v kuse place a uz s takymi nervami som ju uspavala....az mi to je luto ja uz nevladzem citim sa psychicky strasne zle neviem z coho...hanbim sa ale chcela by som sekindu neutierat deti,neumyvat zem od jedla neriesit trucovanie a rev a nebojovat s krmeniim...ja neviem nejak je toho na mna velaaa. Vecer si laham uz so stravcom co ma zas cakaa...januz som tama vycerpana psyhicky,acali tie pocity pred par tyzdnami. Prepacte
Nutne potrebuješ cas sama so sebou. Oznam muzovi ze ides cez víkend sama na wellness a ze ma šichtu s deťmi on, bookni si niekde ubytko a oddýchni si. A do budúcna lepšie rozvrhnúť čas deti medzi teba a muza nech ich berie napríklad každú nedeľu ku svokrovcom na 3-4 hodiny nech mas cas pre seba.
Chytá ťa depresia. Treba si aktívne oddýchnuť od kolotoča lebo to zle skončí.
Nájdi niekoho študentku, dochodkynu kto Ti aspoň jedno pokocikuje, postráži...potrebuješ chvíľu vypnúť chodievaj čo najviac von nebuď s nimi veľa doma
Takze po prvé si normálna unavená a nie prvá mama,ja mám skoro 3rocneho a 1rocnu ... Na pár dní si to uľahčí,kum si jedlo polotovar - to môžeš dať aj tomu staršiemu,o Tom že je to nezrave nediskutujem,kúp buchty na raňajky večeru sebe tiež,choďte veľa von,keď sa dá zo 3dni neupratuj resp nevysavajú nemáš loziace dieťa , zapni rozprávky aj na pol dňa , čo tak zájsť na hodku s deťmi napr do cukrárne s nejakou kamarátkou mamičkou mne to pomôže vždy keď som ko .... Neviem no čo ešte ale neboj každá má také dni, snaž sa pozitívne myslieť 😘
Si uplne normalna mama.
Mas pravo byt unavena.
Je niekto, kto by ti pomohlo? Aspon na chvilku? Aby si mohla but chvilku sama? A nic nerobit? Alebo robit, co chces ty.
Ja som bola takto unavena jeden rok, prvy rok po synovom narodeni, nevyspata, nonstop zapojena v nejakej cinnosti.
A tiez som kricala na deti. Kricim aj teraz, ale ooooovela menej. Niekedy mame lepsi, niekedy horsi den.
Drzim palce
Podľa mňa si úplne normálna mama. Ešte teraz keď začnú tomu menšiemu zúbky, budeš mat co robiť. Skúšala si nosič alebo šatku? Tomu staršiemu systematicky porozkladaj jedlo, vezme si aj same keď bude hladné, načo sa trápiť s krmenim. Chvíľu to prežijete aj takto a tiež by som vkuse neupratovala. Ja keď mám ťažký deň, tak upracem až večer pred spaním aby som sa aspon ráno prebudila do 'čistého' a mala hneď lepšiu náladu. Nemáš tam nejakú mladucku dievčinu, čo by sa potešila, keby chvíľu zabaví? Ja som taka bola, keď som bola malá, tešila som sa s bábätiek 😍 teraz občas ku nám dobehne suseda po skole, 13 ročná a je rada, že je s deťmi ❤️ raz za mesiac príde aj s rovnako starou sesternicou a prebavia sa s deťmi, všetky strany sú spokojné. Tiež nemám muža doma, chodí len na víkendy.
ahoj, som na tom tak ako ty. akurat ja muza nemam a dieta mam jedno. nejdem ti radit, ale ak by si chcela, napis mi 🙂 lebo tiez mam pocit, ze onedlho skoncim v Pezinku 😉)
Normalne nejaka dochodkyna nech ti pomoze so zehlenim a studentka s postrazenim.Budes ako taka panicka alebo babka s dedkom ked maju radi vnučence, trochu ich obdarovať
Zniz latku. Nesnas sa mať veci na 100 ani na 80 %. Dáj si týždeň s pizzou a polotovarmi. Takými, čo staršie zje. Buchty na pare, hranolky, rybie prsty.... Keď suchý rožok na raňajky, tak suchý rožok.... Už bude pekne,nosič/kočík a staršie nekch sa vyblázni na ihrisku. Lepšie zaspí. Na ihrisku mozno aj lepsie zje, banán, rožok, jablko, termix
a aj tebee exteriér pomôže. Mužovi jasne povedz, čo cítiš, že potrebuješ podporu.
a niekto kto by ti ich postrazil, a ty si oddychla aspon na par hodin?
manzel si tiez moze vziat dovolenku, alebo jeden den nebyt na stavbe a zobrat ich niekam aspon na par hodin. chapem ze asi staviate a chcete mat cim skor, ale par hodin ho nezabije, su to aj jeho deti.... ja by som si vyziadala...
ked si ty nervozna, aj deti to citia....