Priateľ ostal po narodení syna nervózny

vanesa1705
14. apr 2014

Ahojte , nie som tu nová , len kvôli tejto rade som si vytvorila nový nick ☹ prepáčte :( ale idem k veci ! mám priateľa z ktorým sme dva roky .... po dvoch mesiacoch spolu chodenia som zostala tehotná , narodil sa nám krásny synček , teraz ma už 18 mesiacov , len od kedy je malý na svete priateľ sa otočil o 360 stupňov , stále je nervozny , kričí po mne ked niečo nieje tak ako on chce , stále je len na notebooku ked príde z práce ( na divokých kmeňoch ) ja už neviem čo kádnuť nemu cítim už to bolo aj tak že som sa zbalila a už som bola na odchode , len on potom začal plakať , a zostala som , ja viem že on je aj z práce taký nervozny , potom aj z malého , lebo je strašne hyperaktívny a neposlúcha ... ale predsa dá sa to ovládať . Ja k nemu neviem čo cítim :( asi to už prerastá skôr do nenavisti. A druhá vec je tá ! pred viac ako mesiacom som sa zaregistrovala na jednu stránku , a potrebovala som ísť na svoj nick potvrdiť to ( na pokec ) nebola som tam viac ako pol roka cca , no ked som už potvrdila registráciu , tak som sa už išla odhlásiť ale v tom mi napísal jeden chalan ! z môjho okolia .... začali sme si písať , až sme si číslo vymenili a píšeme si cez aplikáciu jednu cez mobil . sme stále v kontakte a dokonca sme sa stretli už dva krát :( teraz niečo cítim , páči sa mi je sympaticky vie o tom že mám priateľa aj dieťa, ked sme sa po druhý krát stretli tak vtedy sa niečo vomne zmenilo a neviem či je to k nemu láska , alebo pobláznenie alebo neviem ako to mám nazvať :( tiež som mu sympatická , páčim sa mu , len on nevie že po tom našom druhom stretnutí je to z mojej strany viac intezívnejšie :( a ja neviem či mu to mám povedať :( alebo ako mu to mám povedať :( chcem vedieť na čom som .... a za druhé :( aj po tom všetkom aký je priateľ je mi ho ľúto :( on o tom nevie :( ale ja nechcem žiť z niekým ktorý je chorý nervák :( a bojím sa aj toho ak by som povedala tomuto novému kamarátovi ako je to že možno niečo viac cítim že sa to pokazí :( a nebude to také pekné ako teraz :( prosím Vás kritiku si odpustite ,:( ja len chcem pomôcť a poradiť keby ste na mojom mieste ako by ste to riešili :(

nikawero12
14. apr 2014

@vanesa1705 našťastie ja nie som na tvojom mieste, lebo ja patrím ešte ku generácii ľudí, ktorí sa snažili problémy riešiť a nie od nich utekať....A presne to by som radila aj tebe- riešiť problémy s partnerom a nie si hľadať hned niekoho iného. S partnerom si sadnite, pokojne sa porozprávajte, povedz mu čo sa ti nepáči a proste vydiskutujte si to.

levicat
14. apr 2014

@nikawero12 suhlasim s vami ,,, vo vsetkom

silvinuska6
14. apr 2014

@nikawero12 ja tiež úplne súhlasím ....
@vanesa1705 čo si myslíš že po dvoch stretnutiach si ta "nový priatel" nastahuje k sebe a budete tvorit stastnu rodinku ? a po case ti aj na nom niečo začne vadiť a najdeš si zas niekoho iného ? ... v prvom rade ste boli krátko s priatelom na to aby ste sa stali rodičmi predpokladám že stále sa dobre nepoznáte no to neznamená že sa nemôžeš snažiť vytvoriť vášmu dieťaťu stabilnu rodinu ....každý ma svoje chyby a ty ich maš očividne tiež dosť nemyslí&m to v zlom ale "novým vzťahom" nič nevyriešiš práve naopak a ten "nový chlap" to s tebou podla mna ani nemyslí vážne ...

janinah
14. apr 2014

"kritiku si odpustite"..zrejme sama cítiš,že by bolo čo kritizovať,minimálne to,že s partnerom nekomunikujete ako treba a že nemáš doriešený jeden vzťah a už sa púšťaš do druhého..rob ako myslíš,ale mysli aj na dieťa...

sisaha
14. apr 2014

@vanesa1705 komunikovat a vyriesit to... zacinat si nieco nove cez pokec je cesta do pekla...nakoniec ostanes sama..ver mi.. A btw. ak sa niekto otoci o 360 stupnov, tak je taky isty ako predtym 😉. Pride mi to, že ste obaja velmi mladí..

renca55
14. apr 2014

@vanesa1705 podla mna sama si to napísala...."ale ja nechcem žiť z niekým ktorý je chorý nervák ". Takze treba to riesit ako písu to baby, treba komunikovat a ukoncit vztah ked to chces. A potom zacat novy. Ale ja by som rozhodla podla toho co cítim a nie podla toho, ze uz na dverách niekto klope...a je tam druhy. 😉 Vela stastia.

jabadaba
14. apr 2014

no prosim, uz zas- Priatel, priatelka, dieta, rozohraty vztah dalsi...uf, skoda asi uz aj komentovat. 😝

mima4
14. apr 2014

@vanesa1705
ale ved ty so svojim sucasnym priatelom nemusis zit. chodite spolu 2 roky, pricom ste aj spolubyvajuci a mas s nim dieta... takze mate obdobie spoznavania sa..ked ti nevyhovuje, rozid sa s nim. Nie si jeho manzelka, prestahuj sa..
A co sa tyka noveho priatela, mozneho taktiez spolubyvajuce.. podla mna by si sa mala skludnit, dozriet, a radsej venovat cas svojmu dietatu...kym budes zrela na vztah, trvaly vztah... Samota dokaze cloveku neraz dat podstatne viac ako ist zo vztahu do vztahu..a riesit chlapov 😉

nasta55
14. apr 2014

@vanesa1705 je mi uz fakt zle, neni dobre vymenim? a ty vies aky je ten co si s nim pises? prepac, ale z tvojho pisania mi pride, ze si mlada neskusena baba, ktora ked vo vztahu nieco skripe hned otrci druhemu.

cerez
14. apr 2014

Problém je v tom, že ste rýchlo hupli do rodičovského vzťahu. Vôbec ste mali čas sa jeden-druhý spoznať. To je chyba! Ale dieťatko je na svete a treba riešiť problém spoločne. Partner sa neotočil o 360 stupňov, lebo by bol taký istý, aký ti vyhovoval. To len toľko. Tým že máte teraz problémy, ktoré vyplývajú z rodičovstva, to je v každej rodine. Len ich treba riešiť. Aj môj manžel chodí do práce a prichádza vyčerpaný. Má ťažkú prácu a príde domov a doma je znova v tom istom. Je nervózny, ale treba vedieť komunikovať a pomáhať si. Sadnúť za počítač až vtedy, keď to čas vydá. Rovnako aj ty. Priateľstvo cez pokec, nie je najšťastnejšie riešenie. Skôr to môže viac ublížiť ako doviesť k šťastiu. Takže ak ste čo len trocha rozumný dospelý ľudia a hlavne zodpovedný za toho malého človiečika, tak začnite fungovať ako rodičia, ako pár.

sense
14. apr 2014

jaaaj dievca, neviem ci sa mi dve aj nepozname 😉 mam kamaratku 21rocna mlada dievcina, bola strasne zalubena po polroku chodenia strasne chcela s chlapom dieta lebo si myslela ze s nou ostane naveky (co sama priznala prednedavnom ze ho do dietata dotlacila a ze si myslela ze si ho priputa)....zial dieta sa podarilo, narodilo, zacali spolu byvat a hups zrazu zistila ze priatel s kt. sa predtym stretavala len cez vikend si lubi viac vypit, do prace sa moc nehrnie, v noci vstavala k malej len ona ako aj cela starostlivost, ...zrazu zacala riesit ako od neho odist, nepresiel ani mesiac od rozchodu a hups zacala si na pokeci pisat s dalsim strasne zalubena a po mesiaci dvoch plany na dalsie dieta, a svadbu lebo on je strasne dokonaly....mlady muz kupil byt na hypo, ona v nom len byva....strasne zalubena a teraz mesiac po tom co spolu ziju, zacala sa stazovat co ma robit lebo on si lubi vypit, zakazuje jej vsade chodit, vycita jej malu ,dokonca ju nazval Skur..nou, a ona este rozmysla ci s nim odist a ked odide co povedia rodicia, ked ich pred nedavnom neposluchla ked jej mama hovorila ze nech sa nehrnie do dalsieho vztahu a do zitia s dalsim ked sa poznaju len tak kratko....
tak som jej ako vzdy uprimne povedala komu niet rady tomu niet pomoci, ked zrejme rozmysla bohviecim len nie hlavou....

lyzzy
14. apr 2014

ked sa niekto otoci o 360 stupnov tak sa dostane tam,kde zacal.....lebo 360 stupnov JE KRUH.Ja len tolko.
Ostatne nepotrebuje komentar 😀

lenbea
14. apr 2014

@vanesa1705 je to preňho zaťaž - narodenie dieťaťa, možno sa boji aj zodpovednosti, vela sa zmenilo (samozrejme, že pre Teba je to ťažšie, ale to muži nepochopia). skus si prečitať http://chcemviac.com/index.php/component/conten...
ak sa donutiš chvaliť ho, zapajať, pekne mu povedať, prečo Ti len vyčita, možno sa niečo zmeni. druhy chlap nikdy nebude mať rad cudzie dieťa tak ako jeho otec, malokedy, na to sa nespoliehaj.
ja sa s mojim nehadam, lebo byvame so svokrou, takže nechcem aby vedela, čo mi vadi... vy ste asi sami, vytvorte si peknu rodinu. postupne sa to da. ja sa za mojho aj vela modlim.

mima4
14. apr 2014

@sense no nech to kamaratka vyskusa este do tretice 😉

sense
14. apr 2014

@mima4 vies co dufam ze taka blba nebude.....uz som je povedala ze mala by mysliet viac na malu a rozumom...

klincek
15. apr 2014

@vanesa1705 obaja robite blbosti..novu znamost ukonci, momentalne ti moze viac ublizit ako pomoct. potom zacni riesit vztah s otcom dietata-treba sa porozpravat o tom, preco to nefunguje a ako by mohlo..resp. ak uz to nepojde, rozidte sa, a ty v prvom rade ries starostlivost o dieta a vase zabezpecenie..vsetko ostatne pocka. treba si najprv v zivote upratat 😉