Preverujú deti manželstvo/vzťah?

30. sep 2022

čauteee...Aký máte na toto názor? Zaujímaju ma postoje iných rodičov.
Za mňa jednoznačne áno, máme tri deti v priebehu 2 a pol roka, už su trošku staršie, ale stále to vidím na našom každodennom živote, že to je náročné na oboch stranách, celkom sa vieme aj nezhodnúť , aj pohádať, aj to je celé ťažké - zvládať nekonečné choroby, štýl výchovy, udržiavať financie atd atd... Teším sa na vaše postrehy.

cyberk
30. sep 2022

No ja sa smejem, ked si nejaka naivna zienka mysli, ze ked sa necha nabuchat tak to posilni vztah (ktory nefunguje) 🤣 tu preziju len tie najpevnejsie vztahy 😅

felycity
30. sep 2022

jasné, že preverujú, až vtedy zistíme, že byť rodičom, je síce krásne, ale aj nesmierne náročné , naučiť sa spolu preskakovať či už bežné a banálne prekážky alebo náročnejšie momenty života a udržať súlad a funkčnosť rodiny a manželstva dá fakt občas zabrať

autor
30. sep 2022

@cyberk v tomto súhlasím.. podľa môjho názoru su to jednoduchší ľudia, ktorí konajú skôr pudovo ako rozumne.. teda dúfam že to nebolo myslené na mňa 🤣 mám tri deti dvoma pôrodmi, s manželom máme krásny úprimný vzťah ale stále nás vie prekvapiť nejaká situácia s ktorou sa vyrovnávame po svojom , ale snažíme sa poučiť z chýb minulosti.. preto ma zaujímajú pohlady iných ľudí..

cyberk
30. sep 2022

Niee nebolo :D to tak vseobecne, ked vidim niektore pariky… 🙂 ti jednoduchsi ludia pri tychto situaciach/problemoch od seba zdupkaju hned prec, tie pevne vztahy ostanu a vyriesia problem

barumienka
30. sep 2022

My vravíme, že ak by sa zadarilo tretie, je to na rozvod 😅 že to už by sme nedali - v zmysle, že už by sme sa fakt nevedeli starať o nás vzťah. Už teraz je to viac než náročné a občas to nezvládame a padame "na hubu".

gladys_07
30. sep 2022

Ja si myslim, ze dieta dobry vztah posilni a zly polozi

zmrzlinka2021
30. sep 2022

Zo skusenosti - je to narocne, ale ak maju manzelia spolocny ciel, a ten najhlavnejsi - mat zdrave a spokojne manzelstvo, tak tomu podriaduju vsetko, cize musia sa ucit aj prekonavat narocne obdobia, situacie.

maranta_leuconeura
30. sep 2022

Myslim si, ze deti mozu byt taky spolocny projekt 🙂 Ale suhlasim s tym, ze nefungujuci vztah to polozi a aj s dobrym to zamava, kym sa vsetko utrasie-castokrat asi kym uz konecne deti odidu z domu... 🤣

maranta_leuconeura
30. sep 2022

Najvacsiu chybu inak vidim u zien, ktore sa strasne upnu na dieta a tym muza uplne vyradia na druhu kolaj. Samozrejme, lahko sa mi hovori, ked nemam deti 😂 A velakrat si hovorim, ako budeme travit dni s detmi, ked by sme najradsej cely den lezali v posteli a nic nemuseli.

ankare
30. sep 2022

Deti sú najväčšia skúška vzťahu, si myslím.

majlo1234
30. sep 2022

@maranta_leuconeura presne😀 A ani to nemusi byt ta cista laska k dietatu, ale ked sa po tebe cely den sape maly clovek, vecer uz mam chut si zaliezt do tichej ťavej izby a nech sa ma nikto nechyta!!!😀
Samozrejme, ze jw to mega zataz pre vztah, ale na druhej strane pridava uplne inu rovinu. Ja sa idem roztopit, ked vidim manzela, ako lubi to dieta. Proste uz to neni len muz, ale aj tatino😍

sandra19860
30. sep 2022

Áno, preverujú ...

svetlonos
30. sep 2022

@maranta_leuconeura
bud nebudes mat na vyber a zvyknete si fungovat aj s detmi - lezat cely den v posteli ostane dllllhe roky len peknou spomienkou. V tom lepsom pripade budete mat pomoc, ktora sa obcas rada o deti postara a vtedy je cely den v posteli realny 😁 Drzim palce do buducna.

lucinka1988
30. sep 2022

ano jednoznačne, ja by som ale povedala, že čo je pred deťmi super, s nimi ešte oveľa oveľa lepšie a čo je na či, pri ničoho ešte horšie..Vrátane vlastností partnera, vecí, ktoré na ňom máme/ nemáme radi atd..Pri deťoch sa to všetko znásobí..Našťastie u nás pozitívnym smerom, ale to sa dalo predpokladať aj pred deťmi, keďže sme sa veľmi doho poznali, kým sa narodilo prvé

thoughtfulweirdo
30. sep 2022

U nás prvé dieťa naopak, všetko zlepšilo. Neboli sme spolu až tak dlho, aj som sa počas tehotenstva bála, či to nebol krok vedľa, ale po pár týždňoch života aj s bábätkom som pochopila, že som ako slepé kura k zrnu prišla k veľkému pokladu a zamilovala som sa do neho nanovo 🙂 dcéra má 4,5 a často rozmýšľam, aké som to ja mala šťastie, že tento muž je môj manžel. No, potom prišlo druhé dieťa a riadny zahul. O takom bábätku som predtým ani nepočula, čo naozaj prerevalo 20 hodín do dňa 😬 to bolo naozaj, naozaj náročné, do toho ma trápilo aj nechcené odsuvanie staršej dcéry, na vzťah s manželom nebol čas, bola som rada, keď som stihla sama 2 minútovú sprchu. Teraz má syn 1,5 roka a až posledné cca 2 mesiace sa dostávame do starých koľají, aj to len pomaly.

ewka9
30. sep 2022

Budem stručná:
- pred deťmi - takmer dokonalý vzťah
- s deťmi - poriadny prievan, riadna skúška
Ak vzťah nemá pevné základy, nemusí to ustáť...a to si inak žijeme pekne a ľúbime sa ako kone, ale je to zaberak niekedy

simonkasim
30. sep 2022

U nás narodenie malej ukázalo akí sme . Podskrtlo to naše vlastnosti . U nás ale máva vzťahom dosť partnerov odchod do zahraničia teda to je bonus k tomu dieťaťu . A teda je to poriadne divoké . Keď je preč tak si voláme píšeme všetko je v poriadku a aj keď príde prvý deň a potom keď už sa zaraďuje do nášho režimu s malou tak už to je také . Nechápeme sa , obaja sme nervóznejší a ťažšie sa rozprávame o všetkom . Ale priznali sme si obaja že toto musíme ustať a že časom bude lepšie a že to podržíme a dáme dokopy . S keď vidím keď je s malou a ako ho tá zbožňuje tak skôr ma mrzí že sú neni spolu ako to čo ja vnímam ako “problém “ . Za mňa dieťa zahrá poriadne karty vo vzťahu a teda ustoja to ozaj len vzťahy ,ktoré sú skutočne . Ja dúfam že ten náš to ustoji ale verím tomu že áno 🤞🏻

julka828
1. okt 2022

Urcite ano 🙂