Prejavy lásky k deťom

moni73
21. jún 2021

Hovorili vam rodicia, ze vas lubia/maju radi? Vravite to svojim detom?
Ja som to doma pocula velmi vynimocne, mozno aj vobec (napriek tomu som mala pocit, ze som lubena).
Dcere som hovorila od malicka, aj som si to vymyslela tak "posunkovo" - to obcas ukazem aj teraz... Dcera ma 15 a nestiham to hovorit, vzdy ma predbehne🥰. Bud sa spyta, ci ju lubim a ja "len" odpovedam, alebo mi povie "ja ta tak lubim", prip. "si najlesia", "som taka rada, ze si moja mama".
Inak som pozrela tie jazyky lasky a som jednoznačne obdarovavaci typ. Zboznujem davat darceky.

chiarinka
21. jún 2021

mám dvoch synov a vždy večer keď sú už v posteli im poviem vetu : Mám Vás veľmi rada .Myslím, že im to dobre padne a ja mám tiež dobrý pocit, bez toho by sme asi ani nemohli ísť spať 🙂

petamich
21. jún 2021

ja som to ako dieta uplne nemala taketo prejavy od maminy, takze o to viac ich teraz rozdavam resp. davam najavo, ze mam niekoho rada, lubim, cenim si, atd. - takze ano zatial minimalne manzelovi casto a drobca mame na ceste, takze tam planujem isto tiez 🙂 je to pre mna dolezite

kkovacovak
21. jún 2021

@moni73 ja som také veci v detstve nepočúvala ale vedela som že ma rodičia ľúbili (teda dúfam že stále ľúbia 😄). Som ale vďaka tomu chladnejšia v medziľudských vzťahoch. Ale aj pre dieťa to môžu byť prázdne slová pokiaľ sa mu ten rodič nevenuje. Ja to hovorím a aj budem hovoriť aj keď osobne mi to nie je úplne prirodzené. Ale učím sa a ide mi to 🙂

tenerifka
21. jún 2021

mojim detom davam to, co som nemala ako dieta, aj ked mi je jasne, ze ma rodicia mali radi, vtedy ta vychova bola doslova studeny odchov vo vela rodinach. Moju takmer 19-rocnu mam teraz na prazdniny doma a kazde rano ju postiskam, urobim rañajky, dam pusinky na hlavicku....alebo sa jej spytam, ako moje dietatko spinkalo...je strasne citliva, ale nepovie mi priamo, ze ma lubi, len ked bola mimo ostrov, velakrat mi pisala, ze uz chce byt doma, a mne je jasne, ze chce byt so mnou. Kazdopadne bude so mou stale menej, v septembri znova odide, ale to je proste zivot, kolobeh, som rada, ze sa vo svete nestrati a nema problem fungovat sama

buberova
21. jún 2021

@moni73 od mami som takéto prejavy nemala.. nijak extra sme neboli kontaktné ani takéto slová aj keď sme sa mali a máme sa veľmi radi..proste v tej rodine to nie je zaužívané

amelie2017
21. jún 2021

Ako mala si nepamatam, ze by nam mamina otvorene povedala, lubim ta/vas. Ale ano, velakrat nas objala a povedala, co by som bez vas robila, ste moje vsetko, moje zlate dievcatka,... teraz ako dospele si uz otvorene povieme, lubim ta.
Ja mam este dcerku malu, 3 a pol rocnu, ale casto jej vravime, ze ju lubime a aj ona nam, stale nas objima, hovori, ze nas lubi, pusinkuje. Take nase lizatko. A ked nas objime oboch naraz a povie, moja rodina a potom da pusu obom, tak nam s muzom vybehnu slzy ako dvom blbcom 😂🙈

elizabet173
21. jún 2021

@moni73 áno, počúvala som to od mojich rodičov a aj ja som to hovorila a hovorím svojmu synovi, tiež ho objímem, tak ako mňa kedysi moji rodičia

rooberta
21. jún 2021

Ja som otca nemala, ale zato mamina mi vzdy, vzdy, vzdy hovorila ako velmi ma lubi a ze som jej vsetko na svete. A ked som sa jej opytala, mami lubis ma? Odpovedala nie nelubim, ja ta zboznujem. Takze ja som sa vzdy citila velmi lubena a aj to teraz viem davat dalej. Ked niekoho lubim, tak je to do zblaznenia a davam mu to pekne najavo.

sasitimi17
21. jún 2021

Oco mi to nepovedal nikdy v živote ani žiadne prejavy lásky som od neho necítila nikdy 🙂 mama iba málokedy, ale vedela som že ona ma lubi aj keď mi to nevravela často
A s mojou dcérkou (3r) si to vravíme často aj bozteky a objatia niekoľkokrát za deň 🥰

mariejenka
21. jún 2021

@moni73 od rodicov,teda od mamky casto slovne,aj objatie,take tulkanie, uu sme deti 36,35,28,26 ročne a vzdy ked sa da sa privinieme k mamke, oco na obcas povedal ked sme boli esze doma,a uz sme ležali v posteliach ,ze nas ma rad...prisiel nacvendzany,😂kukol do izby a "špice? Habžiny moje" ( poz. habžina, mladý vyhonok vŕby) dedo aj oco plietli kosiky ,tak asi odtiaľ to má.