Ahojte. Chcem sa opýtať či ste sa stretli so situáciou, že manžel má 8 ročné dieťa z prvého vzťahu, spolu máme 6 mesačné dieťa a manžel preferuje len svoje prvorodené dieťa. Keď sa pohádame, nášho malého si nevšíma, vezma sa aj so svojim a ide ku svokrovcom, cez deň si ho ledva všimne, keď potrebujem variť tak mi vynadá, že mu ho hádžem do rúk, nespáva s nami v posteli lebo jeho malý ruší, kočíkovať sám od seba nejde, v živote mu nič nekúpil kdežto prvorodenému stále …..
tiez suhlasim s prispevkom vyssie, so starsim synom su uz partaci a chlapi casto nevedia co maju robit s malymi detmi..takze asi tam bude problem
Podľa mňa, normálny človek ľubi obe svoje deti, a nerobí rozdiel. Chápem, že 8 ročný je momentálne lepší parťák, nereve, spi celu noc, rozpráva, nemá plienku… ale nenájsť si žiadnu obľúbenú činnosti (ani cez víkend) so svojim druhým dieťaťom, je divné. A obdivujem ženy, čo takto vydržia roky, kým si ich muži zvyknú na vlastné dieťa a skamošia sa…
tak ľahšie je zobrať za ruku 8 ročného ako 6 mesačné trepať v kočíku ...😉
@daniela1911 ja mam pocit, ze niektori muzi maju modru knizku aj na rodicovstvo a niekedy, ked pocujem/citam, ze muz sa s malym dietatom nevie zahrat, nevie toto, nevie tamto a ze pre nich su zaujimavejsie deti, ked uz rozpravaju, vedia pochopit, asi najlepsie je, ked uz ich netreba krmit a podobne.
Rodicia su podla mna dvaja a teda dvaja sa maju podielat na vychove a starostlivosti vramci moznosti.
@konvalinka146 mozno by stalo za to skusit ho zapajat, pripadne nevies, aky bol pri prvom dietati ked bolo male? Aby ti vyslovene vycital, ze mu ho “hadzes do ruk” ked varis to je trocha moc, ale tiez ist na neho vycitkami, co mozno robia ini muzi nema zmysel. Sadnite si a porozpravajte sa.
A preco sa hadate? Nabuduce mu pichni aj babo nech zoberie k svokrovcom. 😀budes mat klud aj na varenie.
Este by ma zaujimalo ako sa ty chovas k jeho 8r . ? Kazda minca mà 2strany. Novy surodenec je velka zmena pre prvorodene dieta aj v pripade ked su obaja jeho rodicia. Je mozne .. 6m babo je dost fyzicky na mame ( ak kojis o to viac) je mozne ze nemas moc cas ci chut sa venovat vasmu 8rocnemu? ( ci ho beries len ako jeho dieta?) je mozne ze otec mu to kompezuje? Aby sa vsetko netocilo okolo babatka? Ze 6m nic nekupil ? A co mu mal kupit ? Oblecko hrkalky? Zivy vas? Mate spolocne financie ? ( ak ano tak to berie ze zo spolocnych $ kupis ty a to staci) nic nie je cierno Biele nikto nie je dokonaly vztahy su obcas komplikovane Hlavne ked pribudne dieta. Zrazu vidis muza v uplne inom svetle hoci on sa vobec nezmenil no zmenila si sa ty. Si mama uz nie len jeho zena. A tiez sa ucis ako sklbit materstvo s manzelstvom. Dala si velmi malo info a situaciu vytrhnutu z kontextu kde vyzera ako “zly” otec Lebo nechcel podrzat dieta ked si potrebovala. Nieco je velmi zle vo vasom vztahu ked sa hadate a on uteka prec k rodicom s prvorodenym. A chyby pravdepodobne robite obaja. Treba si to vykomunikovat bez hadok . Hladat spolu riesenie. Inak sa vam moze rozpadnut vztah.
Ja mám zase opačný názor. Matka/otec bude mať vždy favorita medzi svojimi deťmi. A nikto mi to nevyvráti, aj tu je dosť tém ako matka/otec preferuje jedného súrodenca pred druhým. Aj v mojej rodine to tak bolo. Takže áno, môže mať radšej prvé dieťa a ty s tým nič nespravíš.
@acrobaleno tvoje kategorizovanie je rovnaky blud ako ked Niekto povie -vsetci muzi su rovnakj. Ty urcite nemas deti a nemas vlastnu skusenost o materskej laske ( deti plural)
@miadi To je pravda, že nemám deti, ale zato mám oči a vnímam správanie ľudí. U nás v rodine to bolo bežné, môj otec bol ten najmenej obľúbený a toto správanie sa prenieslo aj na mňa. A nebolo by toľko príbehov, nielen tu ale aj na iných sieťach ak by to nebola pravda.
A ten jeho ma mamu? A preco ide k svokrovcom? Akoby chcel chranit toho starsieho pred traumou z hadky ci aby necitil, ze ho zanedbava kvoli malemu...
prvorodeny je starsi evidentne ma problem s maly dietatom estenema vybudovant vztah nenasilne by som ich "spajala" nech si na dieta zvyka