Prečo túžim po treťom dieťatku?

23. sep 2023

Vie mi niekto vysvetlit preco tuzim po 3. dietatku? Aj ked mam dve male, vooobec to nedavam, nie je dna, kedy by som minimalne 2x neplakala zo zufalstva a unavy…a ja aj tak tuzim po 3. Mozog mi hovori, ze tbjb ale srdce ze ty kks, este jedneho chlapca si tu viem predstavit🥰
Preco sa mi toto deje?

tehulka2011
23. sep 2023

ako to mame vediet?

kukulda1234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marianarem
23. sep 2023

Priroda. Mne sa to tiez stalo po prvom, ked mal maly asi rok. Mala som uz 42 rokov, zdravotne problemy, aj to jedno dieta mi davalo velmi zabrat a na dalsie som sa necitila ani ja, ani muz. A napriek tomu sa dostavila silna tuzba po druhom, snivalo sa mi o tom, velmi casto som na to myslela a predstavovala som si, ake by to bolo mile. Muz mi tiez pripadal mimoriadne pritazlivy 🙂 Ale jednoducho ked som zvazila realitu, tak som sa uz na to nedala. Kazdopadne som ale videla, co dokaze priroda, ten rodicovsky pud vie byt dost silny a ide uplne iracionalne. Sama som bola tym sokovana.

svetlonos
23. sep 2023

Vsimla som si, ze tu je kazdu ch ili tato diskusia. Hlavne aj ked je to proti logike a iracionalne, to tretie chyba 🙂
Akoby niekto hodil na podaktorych nejake zvlastne "kúzlo" 😂
Vzdy som chcela dve deti, maly maju 3 roky, druhy mesiace a mne chodi po rozume este tretie. Je to nepochopitelne pre mna ale to tretie akoby chybalo. Rozum je proti, zvysok za 🙈

fineta
23. sep 2023

Preco? Hm, pretože to raz príde...aj keď možno nie hneď teraz, ale tretie bude. 😊

miadi
24. sep 2023

Tiez si viem predstavit este tretie dieta ale neplacem ani 1x denne. No nemam rada take preference ze si vies predstavit este jedneho chlapca- Ved to si nevyberies. Dievca si vies predstavit? Nebolo by to dobre ked pri 2 places 2x denne pri 3 budes 3x denne ? Najprv sa Daj do pohody potom uvažuj nad dalsim dietatom.

martyzpp
24. sep 2023

Je to jednoducho pud. Tiez mam dve male deti (4r a 2r) a je to pre mna riadny zahul. Este donedavna som bola aj sama vnutorne presvedcena, ze staci. Viac deti ozaj nechcem, chcem sa dat po narodeni druheho syna psychicky poriadne dokopy a venovat sa naplno obom synom…ale posledne dni, ked sme boli u rodicov alebo svokrovcov a ja som si kusok aj oddychla, zacala u mna opat ta tuzba po malom babatku. Az ma to nastvalo, lebo som bola spokojna, citila som ze nasa rodina je uz kompletna a zrazu takato zrada. Ale ked sa vratime domov, do reality, prejde ma to 😆. Ale mam to trochu jednoduchsie, manzel je striktne proti.

autor
24. sep 2023

@miadi jasne ze si viem predstavit aj dievca, nie som fixovana na pohlavie😊 to len take, ze mam dvoch chalanov a este jedneho partaka si viem predstavit😁
Tak ja som asi precitlivena, ja nekricim, nebijem nikoho, takze nahromadene emocie vypustim placom a idem dalej. Ale ano, musim sa dat do poriadku, tesim sa, ze znova sa zacinam davat dokopy (cvicit, trosku mam viac casu na psychohygienu a tak) a presne, ako pises
@martyzpp pride taka zrada😂
A rozmyslam nad tym, lebo uz chcem popredavat veci po babatkach a zamyslam sa, chcem ich uz predat?🙈

Jaj som rada, ze nie som sama takato schyzofrenicka😂😂

beata_k
24. sep 2023

Si pokecaj s odbornikom, bo toto ma dakeko od normalu.

hipuska
24. sep 2023

A aké si mala tehotenstva? Nemôžes podvedome skôr túžiť po tom pocite, kedy si bola tehotná? A možno trochu "obskakovana"? Tvoja túžba po dieťati pramení z niečoho iného, čo to chýba.

autor
24. sep 2023

@beata_k preco?

@hipuska Take normalne, pohodove. Nikto ma neobskakoval, praveze mi bolo luto, ze napr manzel mi obcas nohy nepomasiroval alebo chrbat, ked som to potrebovala.

beata_k
24. sep 2023

Preco? Lebo to nezvladas. Je ok tuzit po dalsom dietati. Ale nie je ok sposob ako ta ta tuzba zoziera.

miadi
24. sep 2023

Mne to pride zvlastne ze places kazdy den. Nebijem deti nekricim na ne jedno je hyperaktivne tazky pripad od narodenia. Mozno su tvoje deti este moc male alebo si na ne moc sama? Vzdy si bola taka ze si sa ventilovala placom 2x denne? Mozno places od unavy a je toho na teba moc ? Mat dve deti je dost lahke mat viac uz je makacka. Ale teda kludne maj dalsie ak to chce aj tvoj muz.

autor
24. sep 2023

@miadi pred detmi nie. Ja neviem co mi je, som unavena a mam uzkosti, cas na seba ziadny, neviem vypnut aj ked idem kadernicke, proste pridem po 2 hodinach a citim sa ako keby som nikde nebola. Chcem sa uz vyspat, preto nechapem tie pocity a tuzbu po dalsom dietati, ked si to s nimi zjavne neuzivam.