Ahojte. Zaujíma ma aké ste mali dôvody nato, že ste už nechceli viac detí a rozhodli ste sa ze jedno Vám stačí.
@hederamonstera kto ich bude chcieť napísať, tak napíše... Ďakujem
Lebo ex s nami nezije, dieta v striedavke. Hoc som chcela 2 deti, ale vo fungujucej rodine. Takze nedajboze stretnem raz uz toho praveho, dalsie dieta uz neplanujem. Pretoze uz nebudem verit muzovi, ze si nezbali veci a necha ma slen co porodim dieta, budem na neho sama a potom dalsia striedavka.... nemiem nicit zivot striedavkou dalsiemu dietatu.
Kombinacia veku a zdravotnych problemov.
Lebo ja som v sebe maká hranicu,Max do 35 ,stará som už deti nechcela.A dohoda s manželom bolo,že jedno 😉
Ja preto, že to obdobie keď som bola doma bolo strašne… stále to iste bez zneny( muž mi pomáhal) ale deptalo ma to. Teraz mala bude mat 5 a super, chodí do škôlky ja do prace, užívame si výlety, dovolenky…nechcem byt opäť v tom kolotoči. Vyskúšala som si tehotenstvo, pôrod, bola som s ňou 2,5 roka doma … teraz si užívam toto obdobie a je fajn… áno mám aj vyšší vek ale to by som nebrala ako prekážku proste už nechcem
Pôvodne - do 5tich rokov som mala pocit, že moju dcérku len udržiavam pri živote, stále niečo, najprv bábätkovské obdobie, potom choroby, škôlka, potom začala byť parťáčka. A začalo skvelé obdobie. Užívali sme si, že ju máme, že máme len ju. Žiadneho súrodenca nechcela prvých 8 rokov svojho života. Plánovali sme, ako ju vystrojíme do života, dáme jej všetko. Potom prišla domov s tým, že zostala posledným jedináčikom v triede, to bol pre ňu zlom. A tým pádom aj pre nás ako rodičov. Začala chápať inú perspektívu toho, že je jedináčik. Zrazu jej bolo smutno. Tak sme to prehodnotili, my sme s manželom pôvodne chceli dve deti. A tak teraz čakáme Matúška a nemôžeme sa ho dočkať 😍 Ale pragmatické dôvody na jedináčika boli. Keby s tým dcérka nepríde, že chce súrodenca, tak by sme to asi už ani neriešili.
Lebo sme sa tak s manzelom dohodli, ze jedno dieta je pre nas optimalne, lebo vek, lebo som tym padom nechcela byt na retazovej materskej dlho doma (lebo by ma tlacil vek), lebo s jednym dietatom sa relativne dobre cestuje, rozdelia sa povinnost, postrazi babka :D a kopa inych vyvratitelnych alebo aj pre niekoho absurdnych dovodov dovodov a este navyse som mala problem udrzat tehotenstvo, cely cas som si pichala injekcie a porod des (hoc ten zrovna by ma nezastavil, ak by sme chceli druhe), tak mame to jedno, uzasne, narocne a sme za neho vdacni
Neviem vždy som chcela jedno a prvých 8,9 r mi ani druhé nechýbalo.S prvým som bola dlhšie doma zdr problémy a vždy sme si vystačili my 3.Potom prišlo zaváhanie či nie ešte jedno, ale vek, aj som mala zdr problémy v tehotenstve neprospievanie plodu ku koncu aj sa narodila menšia, problém s placentou, pupocnikom ja som to nechcela znova zažiť ten stres či bude zdrave atď .. neľutujem, ak by dcéra chcela súrodenca asi by som nad tým viac premýšľala, ale nikdy nechcela a ja som tiež jedináčik neviem aké to je mať súrodenca a sme spokojní.
Z mojich skusenosti co poznam tak aj z financneho hladiska. Hlavne ak uz jedno vyrastie ze je to zvladnutelne uz pre natku lepsie, zvykne si na nejaky financny standart, zvykne si na pracu na fungovanie domacnosti, tak uz sa jej do toho znova nechce
Financie,pohodlie a pohlad na zivot ako to vsetko funguje.
Ked mam 1 dieto vsetko je jednoduche. Staci si precitat ine temy. Dieta bije surodenca a tak podobne. Ideme na dovolenku staci 1 izba napr. Ja zas nechapem ludi 3-4-5 deti. Ako sa im venujete rovnako napr? Rozvoj deti kruzky.
Vsetko je strasne drahe ak chcete dat dietatu do zivota solidny zaklad.
@misana84 tiez na to cakam. Milujem svoje dieta, ale uz mi z toho sibe. Som rada, ze to niekto napisal 🙏🏼
Off topic, ale je pre mna nepochopiteľne, mat (alebo nemať, to je v podstate jedno) ďalšie dieťa lebo to to prvé chce/nechce 🙈 v prvom rade mám chcieť ja ako rodič nie? Svet je tusim hore nohami 🙃
Máme dve. Ale s kľudom by som ti napísala, že jedno by som chcela vtedy mať z pohodlnosti.
Lebo som "leniva" a "sebecka".
Ja jednoducho z toho dôvodu, že som pohodlná. Vždy som chcela mať jedno dieťa. Chcem mať čas na seba, čas na manžela, čas na prácu, byť finančne zabezpečená a môcť si dovoliť aj nejaké potešenie. Dve deti sú dva krát väčšia starosť, dva krát viac pozornosti potrebujú a samozrejme aj dva krát väčšie výdavky a necítim sa na to. Predstava, že by som si mala ešte raz zopakovať materskú ma vôbec neláka. Pre niekoho som asi sebecké, lenivé, materialistické hovado 😂 asi som, neviem… je mi to jedno, my sme takto spokojní
Chcem mat svoj klud, pohodlie a komfort. Robit karieru, mat viac zdrojov. Nie som ta zenuska co ju zavru doma vo fertuske a kvaskuje. Som pohodlna. Stacilo raz. 😄
@lavender94 a dvakrát viac lásky dostávaš...to si zabudla dopísať..
@lavender94 asi tak….
@janinah dcera mi dáva toľko lásky že až .., všetku moju, ktorú mám mi vráti
Bohužiaľ mám jedno, lebo partner druhé nechcel. A veľmi ľutujem.
@kosicanka2018 podľa mna je to úplne normálne… a každý kto sa tvári, že doma je im výborne kecajú alebo sa im nechce ísť do práce a už teraz uvažujú ako by mohli predĺžiť rodicak…
lebo vek a sebeckosť. Prvé som mala v dosť vysokom veku. Nechcela by som, aby si dieťa myslelo, že som jeho starká. 🙂 A čiastočne aj sebeckosť a pohodlnosť. Ale doma som bola 3 roky a 3mesiace. Materskú som si maximálne užila a svoje dieťa milujem nadovšetko.
Financie.
Vždy sme chceli 2-3, ale zároveň sme im chceli dopriať kvalitný život, možnosti študovať, cestovať, neísť od výplaty k výplate a preratávať každé euro. Takže síce nás to ničí, ale pre šťastie nášho syna, sme sa rozhodli, že bude jedináčik.
Ale smejeme sa, že ak vyhráme športku, tak hneď ideme robiť ďalšie ako nejaké zajace, lebo nemusíme riešiť druhú hypotéku 😂
Nechcela som priviesť viac detí na tento svet aj keď prvé plány boli aspoň štyri a som rada , že je len jedno
- pretoze ja sama som jedinacik,
- pretoze nemam taky vrucny vztah k detom,
- pretoze som vzdy hovorila, ze moj limit je 0-1 dieta,
- pretoze €, cas, "pomoc", vek a dalsich milion pretoze som mala uz pred prvym dietatom.. prvym a poslednym, pretoze sa ten pocit po prvom porode este znasobil..
jedno a bodka 🤷♀️😁
Od troch mesiacov malého s ním chodíme len po doktoroch :-/.. neodvážim sa mať druhé… aby si muselo nedaj Bože prechádzať tým istým.. nielen z hľadiska zdravia, ale aj financií. Byť zdravotne znevýhodneným je dosť finančne náročné.
Lebo som mala "krásny pôrod" ktorý nemám ešte stále spracovaný, a nie je stále isté či to dieťa bude v poriadku
Tychto tem je tu milion. Takisto je na to milion dovodov