Ahojte. Nikdy by mi nenapadlo, že mo bude únava chybat. Skúsim opísať môj “problém”
Mám 2 ročného syna, o pár dni mám termín pôrodu s druhym synom. Vstávam o 7-7:30 chodím spávať okolo
pol1-1. Syn sa stále budi, takze mám prerušovaný spánok do toho kvôli tehotenstvu xkrat na wc a podobne. Odkedy som porodila prvého syna nepociťujem únavu, neciem si to vysvetlit. Pritom po nej tuzim, viem že to znie zvalstne ale chcem si na obed lahnut s pocitom. Že má od únavy vypne alebo večer, keď si dočítam kníhu, dopozeral film nikdy nejdem lahnut od únavy, kľudne by som vedela fungovat aj do druhého dňa a nebola by som unavená.. už vyše roka nepijem kavu a nejem sladke. Nechápem… začalo má to trápiť, lebo v tvári vyzeram unavená, strhana. Nečudo. Proste telo potrebuje oddych, ale mne sa spánok nežiada. Nemáte niektorá niečo osobne? Mám to riešiť s lekárom?
Preventivka v pohode? Hladala by som preco necitis unavu, ja som prve 2 roky zivota oboch deti zila ako zombie…nevyspata permanentne unavena, mozno mas nejaku kontrolku v tele vypnutu🤷♀️
Tiez necitim unavu, telo si zvykne na prerusovany nedostatocny spanok, nejako mi nenapadlo to riesit, ja sa tesim. Mam energiu, zvladam deti, domacnost, robit aj nieco pre seba. Nechcem sediet na gauci a hladiet do blba ☝️ ale je pravda, ze tiez miesto spanku vecer robim milion inych veci... A to by som tiez chcela zmenit. A ist spat, bolo by to rozumnejsie. Len ja mam energiu 🙈
Neporadim,len ticho závidím....ja sice tiež nespím veľa,ale nie preto,že nie som unavená,ale preto,že nemôžem spať.O svojom výzore vďaka tomu radšej pomlcim
No, nech Ti to vydrží ešte 2-3 roky aj s druhým dieťaťom a potom by si to mohla riešiť. 🙂 Asi ti telo preplo na perpetum mobile. A buď rada, že nemáš väčšie problémy, ako to, že nie si unavená. Obávam sa, že aj na to dôjde.
@danieli preventivka úplne v pohode, už som premýšľala, či nemám nejakú poruchu 🙈😁 akože je to aj vyhoda nebyť unavená. Mne keď muž zoberie syna na celé popoludnie prec, aby som oddychovala pred pôrodom ani oddychovat neviem, sedím a kukam do prázdna a ani za svet zaspat. Potrebujem sa vyspať tak kvalitne aj keď necítim únavu, neviem či má chápete
@doriiis mozme sa vymeniť na pár dni 😁 ale ten výzor to je naizaj tak, tam sa odzrkadľuje všetko doslova🥲
@marzuz89 Vieš co, ani ja som to nejak nevnímala nikdy aj napriek kamoskam, ako stále ochkaju, aké sú unavene z dieťaťa. Ale teraz keď som v druhom tehotenstve a čítam v terminovke ako kazda nevládze a nestíhajú nič doma proste nechápem, ja sa koľko krat o 5 prebudim a ani za boha zaspat tak idem do kuchyne a začnem deň po 4hidinach spanku. Možno to je aj vekom, že po 30tke sa to celé otoči.
@loliki Presne to mi veta v hlave, nwmohem takto fungovat. Preto má zaujimalo či sa niektorá zena nad tým začala zamýšľať a nejak to reálne rieisla. Únavu rieši každý ale neunavu som ešte nikoho nepočula riešiť. Nechcem byt za blbu pred doktorkou…
Nemyslim, ze to je vekom. Mam x rokov po 30tke a dve deti a nasadenie rovnake. Skor je to o tom, aka si. Kolko zien presedi pred Netflixom a ma doma bordel, deti zapnutu telku pol dna, ked treba, mobil v ruke. A i tak nestihaju, unavene su 😳
Na jednej strane by som sa z toho tesila velmi, ze mam tolko energie, ze nie som unavena, ale ked pises, ze to na tebe vidiet skus nejake masky alebo nieco na tvar, nejake tie pod oci, na osviezenie 🙂
Život predtým som mal doslova “prespany” b soboru a nedeľu som skôr ako o 10:30-11:00 nevstala. Vždy slm bola unavená z prace som sa tešila na sprchu a posteľ. Teraz vôbec.