ahojte mamicky mam synceka ma uz 2 roky a v poslednej dobe s manzelom uvazujeme nad druhym chcela by som velmi dievcatko ale ked uz ideme nato tak prosto sa zlaknem a poviem nie .Prečo velmi ma to trapi naposledy po milovani som plakala ze prečo aky mam blok čo mam robit prosim poradte mi aj vy ste mali podobny pocit?
tak zrejme este nie si pripravena na dalsie dieta a preco? na to si musis odpovedat sama 😉
Daj si pauzu, takto to nema zmysel. Nie si stotoznena s myslienkou mat ruhe dieta. Mozno manzel chce viac ako ty...mozno sa bojis, ze to bude opat chalan, ak chces velmi dievcatko....a mozno sa zatial na to celkovo este necitis, ze by si to zvladla. Ja som sa tiez na to zacala citit, az ked mala dcerka 5 rokov...dovtedy ani pocut.
Ja som sa zacala na druhe citit hned 😀 a mam rocne a som v 4tom mesiaci 8mesiacov som kojila potom sme na to vhupli a hned sa zadarilo tak som stastna ale ja mam prve velmi dobre tak asi aj preto som si hned vedela predstavit aj druhe
ahoj, sama nie si presvedcena o tom ze chces druhe mimi, na otazku preco poznas odpoved iba ty len ju treba najst. mala si tazke tehotenstvo? mala si zly porod? nejake komplikacie? poporodna depresia? narocne babatko, ktoré plakalo a nedalo ti vydychnut? potrebujes vypnut, byt chvilu sama, oddychnut si? mas strach z priberania? mas strach ze druhe babo bude znamenat este viac obmedzení? je toho na teba prilis vela? manzel ti nepomaha? vies, z tych par viet co si napisala ti tu nikto nemoze vediet odpovedat a ani poradit, takze pokial ta to trapi, psycholog to isti. drzim palce. ak sa potrebujes o tom porozprávať kludne napis IP. 😉
Ja sa na druhe necitim a ani sa onho nepokusame, neviem kedy sa budem citit ale ani to neriesim, nikde nie je napisane kolko mas mat deti a kedy ich musis splodit
Ahoj ja som na tom podobne az na to ze manzel respektuje ze aj ked velmi chcem druhe no necitim sa na to ze to zvladnem,povedala som si ze mozno o rok ked sa daju nase rodinne veci do poriadku a budem sa citit na to pripravena.tiez k kazdej strany pocujem urobte si uz druhe sak maly ma 2r budes plynule pokracovat matersku ale nik akoby nerozmyslal nad tym ze urobit si druhe je jedna vec a zvladnut starostivost potom uz druha vec.Nas maly bol skvele babo aj ked porod bol velmi narocny a hojenie tiez dlhsie trvalo no svokrovci mi robili psychic.peklo ale sak im sa to vrati tiez maju dceru ....mozno mam z toho aj blok ze sa to zopakuje neviem...a dalsia vec maly je dost zive dieta a aj velmi na mna naviazany vdaka dlhemu kojeniu cez den ok no v noci striedam lavy pravy lavy pravy je to psycho chcem uz davno prestat no nechcem to robit nasilim vyrevanim sa tak skusam co zaberie.takze u mna aj to je dovod preco este sa necitim na dalsie aj ked ho chcem som strasne vycerpana z nocneho dudlovania a spych vydierania nasho stupla.snad som ti trosku pomohla.hlavne to nerob ak sa na to necitis nestoji to za to ze po porode skoncis s depkou na psych.a ddeti budu bez teba zena sa na babo musi tesit a nie len ho chciet,drzim palce☺
Preco nechces druhe dieta ? to ma byt nejaky kviz? tato Freudovska otazka je urcena na psychoterapeuta, skus ju polozit jemu a opisat svoj problem
Nas malý má len mesiac ale už teraz vieme že druhé tak skoro nebude. Pôrod som mala ťažký . Možno aj ty si niečo mala horšie nemusel to byť pôrod samotný ale aj ľudia okolo. Alebo po pôrode . Alebo ako píšu vyššie chceš babu A podvedome ani O tom nevieš tvoj mozog rozmýšľa A zas to bude chlapec A potom to nejde. Neboj príde to vtedy kedy má. Nie vždy musia byť deti po 2-3 rokoch .niekedy aj keď sú deti staršie berú to lepšie.
Netlač na pílu. Nechaj tomu voľný priebeh... Ja som (na tretie) tiež musela dozrieť.. Nič sa nedeje, nestresuj sa 🙂
Ja ta úplne chápem.ja čakám prvé a viem,že druhé nebude.a ani to neriešim...jednoducho to tak necítim,nechcem a neviem si to predstaviť. Našťastie v tom sme s mužom za jedno. Podľa mňa by si to mala prestať riešiť,užívať si syna,muza a život. Ak sa to stane,prisposobis sa,ak nie,načo si kaziť život depkovanim nad hypotetickymi otázkami...
Yak tomu daj cas asi nie si este dostatocne pripravena 🙂
Škoda že si to dala ako otázku a nie ako diskusiu. Určite by to bola zaujímavá debata. Ja som na tom bola úplne rovnako. Náš syn má 2 roky a 2 mesiace. A teraz som v 30 tt. Mamžel už chcel druhé dieťatko skôr. Ja som sa bránila tomu. Dokonca som mu aj zaklamala a povedala že mi primár povedal že ešte po sekcii nemôžem otehotnieť. Ja som mala des z toho mať ďalšie dieťa napriek tomu že prvé bolo neskutočne vytúžené a dlho sme sa snažili. Dokonca sme od začiatku chceli obaja mať obe deti po sebe lebo som mala v pláne a stále mám ísť na PhD.štúdium. Ja ale úplne presne viem prečo som dostala strach mať druhé dieťa. Starší syn je od narodenia veľmi náročné dieťa. Sotva spal pár minút, celé dni a noci plakával. Slúšala som všetko aby som ho upokojila. Plakal doma i vonku. Potom do toho reflux. Kým sa tento nekonečný horor zmenil na aspoň trošku znesiteľné obdobie trvalo to vyše roka. Syn si stále vyžaduje veľku pozornosť. Stále je uplakaný a zle spáva. Celé tehotenstvo bolo komplikované a zo sekcie som sa ledva pozviechala lebo nastali komplikácie. Proste celé zle. Lenže manželovú túžbu po druhom dieťatku poforovali aj iné okolnosti. Napr.detská psychologička pri ktorej sme boli zo synom. Povedala že by mu pomohlo keby mal súrodenca aby sa čo najskôr naučil deliť o moju pozornosť. Potom do toho ešte aj môj šéf z práce. Povedal keď bol u nás aby som zostala na druhej materskej ak chcem druhé dieťa, lebo za mňa na zastupovanie dlho hľadal náhradu a že to bude komplikované keď sa vrátim a po 2 rokoch pôjdem zase na MD. Do toho ešte aj môj doktor podpichol manžela že ak chcem rodiť aj druhé dieťa pri ňom máme sa poponáhľať lebo ide pomaly na dôchodok. Takže všetko hralo "proti" mne 😉 . Mala som zdravotné ťažkosti ktoré znamenali opäť dlhú cestu k bábätku. Tak sme sa nakoniec pustili do snsženia. Ale aké veľké prekvapenie (prvé dni skôr zdesenie) keď som si hneď našla na prvý pokus na teste // čiarky. Manžel plakal od šťadtia a ja od zúfalstva. Trvalo mi pár týždňov kým sa to zmenilo ns radosť. Myslím že to práve takto má byť. Aj doktor bol v šoku keď mi potvrdil tehotenstvo. Samozrejme že strach ako to zvládnem stále mám a to je jediné čo mi bránilo mať druhé dieťa. Myslela som že kým sa nám pošťastí prejde nejaký ten mesiac. Pokojne počkaj keď máš z toho zmiešané pocity a porozprávaj sa o tom s manželom. A je dôležité vypátrať z čoho pramení ten strach mať druhé dieťa a pracovať na tom. Držím palce 😉
Pravdepodobne to chce čas. Súhlasím s názorom, že si mala dať diskusiu, určite by si našla svoju odpoveď.
Ahoj, nic si z toho nerob, necitis sa v najblizssich mesiacoch na dalsie babo, podla mna sa nic nedeje.moj syncek ma 19mesiacov a kazdy sa pyta, kedy bude dalsie...ale ja v najblizssich 3-4rokoch neplanujem.mala som tazke tehotenstvo, velmi tazky 24hodinovy porod, ktory skoncil akutnou sekciou, tazke zotavovanie a ako ceresnicka na torte😀mam veeeelmi narocne dieta, ktore je neunavne, nechce papat, nechce spinkat, takzevtieto vsetky veci ma odradzaju od druheho babatka.podla mna si musis este minimalne rok-dva oddychnut☺
Za mna? nerob nic. Podla mna si neni pripravena na dalsie dieta. a skor mam pocit, ze tvoje rozhodnutie mat dieta ide z tvojej hlavy a nie zo srdca. takze na tvojom mieste by som zacala "robit" dieta az vtedy, ked ho budes velmi, velmi chciet.