Práca a rodičovstvo

29. jún 2021

Zacinam byt mierne zufala. Neviem si najst pracu. Nie je to to kvoli nedostatocnej kvalifikacii, ale preto, lebo nedokazem sklbit pracovny cas, deti a manzelovu pracu. Nemam ziadnu pomoc. Ako to mate zeny poriesene, kde pracujete?

21oktober
29. jún 2021

tak že sa manžel podieľa + dievčina na vybratie . Prečo manžel nevie priložiť ruku k dielu ?

autor
29. jún 2021

@21oktober manzel ma pracu, ktora vyzaduje neustale cestovanie a vyjazdy. Ma nestabilny pracovny cas, na ktory sa vobec neda spolahnut.

vilma7
29. jún 2021

Tak my to máme našťastie tak, že sa pri deťoch striedame. Ja mám ranné, poobedne a víkendy, manžel plus nočné. Mne sa v práci službami prispôsobujú.

21oktober
29. jún 2021

tak asi tá práca je aj dobré ohodnotená , tak si zabezpečte opatrovateľku ktorá tie deti vyberie z zariadení a počká na teba. Ak tam nezarobí dosť nech hľadá niečo stabilnejšie alebo niečo kde zarobí viac aby ste si mohli dovoliť platiť niekoho. Alebo ešte ty skrátený pracovný úvazok.

autor
29. jún 2021

@21oktober ja neriesim jeho pracu, riesim svoju. skrateny ano, to som hladala, ale kde nic, tu nic :(

lenka2710
29. jún 2021

Viem o com hovoríš, ja som to mala rovnako, teraz som na RD s mladším, ale keď som staršiu dala do školky, tak som bola na par pohovoroch, bolo mi jedno co, ALE muž pracuje od 6 do 18 každý deň, niekedy aj dlhšie, svokra už má svoje roky a choroby a moja mama to isté! Raz hľadali predavačku do textilu, tak ze idem sa opýtať a keďže ma poznajú, hneď prvá otázka, že ako to vyriešim, keď škôlka je len do 16.30 a obchod do 17 🤷‍♀️ no a bola som hotová vybavená! Koľkokrát závidím babám, čo majú hneď vedľa maminu alebo muž nerobí celými dňami ako môj, že sa prestriedajú

21oktober
29. jún 2021

no ale to sa nepohneš bez jeho spolupráce , minimálna finančnej . Nech zaplatí opatrovateľku ak nevieš nájsť nič na skrátený . Alebo štátna sféra, kde o pol tretej často už nie je ani noha.

nafka0483
29. jún 2021

A svoju pracu riesis v akej oblasti? Ake zameranie, ake pozicie? Pripadne aku mas kvalifikacu aby s mohla zameranie aj zmenit na take, kde sa bude dat praca sklbit s detmi?

ivangeline
29. jún 2021

Opatrovatelka alebo nejake dievca na vypomoc. ;)

natalala
29. jún 2021

Ja nastupujem do prace, mala ma 17 mesiacov a manzel bude nosit malu rano do jasliciek a ja pre nu budem chodit poobede. Proste aj manzel sa musi so svojou pracou prisposobit, nie ze ja si hladam pracu, aby muz nemusel byt do toho vobec zahrnuty a ja budem ako spinave pradlo behat rano aj poobede 🤦🏼‍♀️ Ja chcem tiez mat pracu kt ma bavi, byt schopna ak sa nieco stane postarat sa o malu a seba financne a nejaky pocit sebarealizacie plus kariera. Dieta mate obidvaja spolu, cize je to kompromis na obidvoch stranach 🤷🏼‍♀️ Sukromne skolky/jasle maju aj moznost, ze dietatko dovezu domov alebo ostanu za priplatok dlhsie. Ja mam v rovnakom meste aj mamu, takze mame pomoc, bez nej by to musim uznat bolo este tazsie. Na tvojom moeste by som si teda hldala pracu, kde je variabilny pracovny cas+ homeoffice, cize odides skor aby si stihla skolku a pripadne sa potom budes pracovat, ked dieta vecer zaspi.

vikusjk
29. jún 2021

Fuh, ked ma manzel takto nestabilny pracovny cas, mas to ozaj dost tazke. Neviem, z akeho si mesta, ani aku mas kvalifikaciu, ale ak by sa ti podarilo zamestnat sa v korporatoch typu Dell, IBM, Swiss Re, tam dost prihliadaju na tieto rodicovske povinnosti a mas viac flexibilny cas. Pripadne potom opatrovatelku, nejaku dievcinu, alebo cipernu dochodkynu z okolia na vyberanie zo skolky a postrazenie, kym prides domov. Ine ma zial nenapada, ak su babky a dedkovia daleko, alebo nemozu pomoct.

bellovag
29. jún 2021

Nastúpila som po 2. materskej späť do práce na 1/2 úväzok, keď mal malý 10 mesiacov....chodila k nemu opatrovateľka a od 16 mes. šiel do jaslí...

sapetka
29. jún 2021

Ja som si nasla skrateny uvazok. 20hod/tyzd. Inak by sme to asi nedali. Pomoct nema kto lebo sme v zahranici. Takze ja odnasam dieta do skolky aj ho vyberam. Mne to tak aj vyhovuje skrateny uvazok. Stiham vsetko.

h2
29. jún 2021

A muž chodieva aj ráno rôzne do práce? Ak nemá stabilný pracovný čas, tak by som to práveže využila: jednoducho ráno má deti na starosti muž. Ty si tým pádom vieš nájsť prácu, kde začneš skoro a aj skoro skončíš. Výjazdy a nadčasy nech si muž rieši potom. Toto ja vidím veľmi často, že muž nedokáže ustúpiť ani o piaď a žana sa môže aj zblázniť. 🙄

katulienkax
29. jún 2021

Presne chlap neustúpi pracuje ako keby deti nemal ženám si nevie preto nájsť prácu a potom ju kopne kade ľahšie a nájde si mladšiu frajerku a žena bez pracovných skúsenosti je nahrata

siska53
29. jún 2021

No.. ja som zo zaxiatku, asi 2 roky ,mala.pracu 7 minut od bydliska a skolky, ale..kedze som robila.i do 17 ci 18, po deti chodili moji rodicia, kedze muz nestihal..
To iste, aj ked sme sa v praci prestahovali dalej, casom slindo skoly, druzina do 18, ale opat chodili rodiica, muz len obcas.. teraz je ca shomofficov, mzunrobi len z domu a ja som robila dost tie, lebo sme.museli, teraz chodim tak 1-3x do prace. Deti vyzdvihujeme rozne, ja, ak musim ist, si nadrobim chybajuci cas..

nevenka
29. jún 2021

@sapetka no len na SK je s tymi skratenymi uvazkami problem..☹

zuzanaete
29. jún 2021

Bud treba zaplatit niekoho na pomoc s dietatom. Skrateny uvazok. Alebo pracu na home office, kde je velka flexibilita, ze mozes ist po dieta do skolky ako potrebujes a ak treba, tak nieco este odpracujes vecer. Ja tak robim z domu a maximalne mi to vyhovuje kvoli detom. Zalezi, v akom obore hladas pracu.

sapetka
29. jún 2021

@nevenka je to skoda. Dost by to podla mna pomohlo keby slovensko bolo viac flexibile vo vsetkom

luccija
29. jún 2021

@sapetka to je obrovský problém, že nie sú, alebo málo pracovných príležitostí na pol úväzok.
@siska53 to kde je družina do 18?u nás škôlka 16:30 a škola do 17 zostávajú tam 2,3 deti

luccija
29. jún 2021

Dokonca na Orave neviem aké dedinky škôlka do 15:30 Max 16

siska53
29. jún 2021

@luccija skolka do 17, druzinu sme mali do 18 - pred kovidom.. teraz je asi do 17..ale to ma nezaujima, lebo deti vyzdvihujeme hned po vyucovani.

ofzuza
29. jún 2021

Ked som bola bez chlapa, tak sukromna skolka, kde bolo dieta do 18tej. Teraz mam 6hod/den uvazok, aby som stihala aj rano aj poobede zaviest deti ja.

autor
29. jún 2021

@h2 manzel ma pracu typu zavolaju ho, ide. Robi ktorukolvek hodinu, nemozem sa v tomto na neho absolutne obratit. Na druhej strane ani nechcem, nie je to preto, ze nechce ustupit, ani ze ho nezaujima ako sa zderiem. Prave naopak, je to uzasny muz a velmi napomocny, jeho praca je dolezita a krasna, nikdy by som od neho ani nechcela, aby ju kvoli mne nechal.