Zacinam byt mierne zufala. Neviem si najst pracu. Nie je to to kvoli nedostatocnej kvalifikacii, ale preto, lebo nedokazem sklbit pracovny cas, deti a manzelovu pracu. Nemam ziadnu pomoc. Ako to mate zeny poriesene, kde pracujete?
@21oktober manzel ma pracu, ktora vyzaduje neustale cestovanie a vyjazdy. Ma nestabilny pracovny cas, na ktory sa vobec neda spolahnut.
Tak my to máme našťastie tak, že sa pri deťoch striedame. Ja mám ranné, poobedne a víkendy, manžel plus nočné. Mne sa v práci službami prispôsobujú.
tak asi tá práca je aj dobré ohodnotená , tak si zabezpečte opatrovateľku ktorá tie deti vyberie z zariadení a počká na teba. Ak tam nezarobí dosť nech hľadá niečo stabilnejšie alebo niečo kde zarobí viac aby ste si mohli dovoliť platiť niekoho. Alebo ešte ty skrátený pracovný úvazok.
@21oktober ja neriesim jeho pracu, riesim svoju. skrateny ano, to som hladala, ale kde nic, tu nic :(
Viem o com hovoríš, ja som to mala rovnako, teraz som na RD s mladším, ale keď som staršiu dala do školky, tak som bola na par pohovoroch, bolo mi jedno co, ALE muž pracuje od 6 do 18 každý deň, niekedy aj dlhšie, svokra už má svoje roky a choroby a moja mama to isté! Raz hľadali predavačku do textilu, tak ze idem sa opýtať a keďže ma poznajú, hneď prvá otázka, že ako to vyriešim, keď škôlka je len do 16.30 a obchod do 17 🤷♀️ no a bola som hotová vybavená! Koľkokrát závidím babám, čo majú hneď vedľa maminu alebo muž nerobí celými dňami ako môj, že sa prestriedajú
no ale to sa nepohneš bez jeho spolupráce , minimálna finančnej . Nech zaplatí opatrovateľku ak nevieš nájsť nič na skrátený . Alebo štátna sféra, kde o pol tretej často už nie je ani noha.
A svoju pracu riesis v akej oblasti? Ake zameranie, ake pozicie? Pripadne aku mas kvalifikacu aby s mohla zameranie aj zmenit na take, kde sa bude dat praca sklbit s detmi?
Opatrovatelka alebo nejake dievca na vypomoc. ;)
Ja nastupujem do prace, mala ma 17 mesiacov a manzel bude nosit malu rano do jasliciek a ja pre nu budem chodit poobede. Proste aj manzel sa musi so svojou pracou prisposobit, nie ze ja si hladam pracu, aby muz nemusel byt do toho vobec zahrnuty a ja budem ako spinave pradlo behat rano aj poobede 🤦🏼♀️ Ja chcem tiez mat pracu kt ma bavi, byt schopna ak sa nieco stane postarat sa o malu a seba financne a nejaky pocit sebarealizacie plus kariera. Dieta mate obidvaja spolu, cize je to kompromis na obidvoch stranach 🤷🏼♀️ Sukromne skolky/jasle maju aj moznost, ze dietatko dovezu domov alebo ostanu za priplatok dlhsie. Ja mam v rovnakom meste aj mamu, takze mame pomoc, bez nej by to musim uznat bolo este tazsie. Na tvojom moeste by som si teda hldala pracu, kde je variabilny pracovny cas+ homeoffice, cize odides skor aby si stihla skolku a pripadne sa potom budes pracovat, ked dieta vecer zaspi.
Fuh, ked ma manzel takto nestabilny pracovny cas, mas to ozaj dost tazke. Neviem, z akeho si mesta, ani aku mas kvalifikaciu, ale ak by sa ti podarilo zamestnat sa v korporatoch typu Dell, IBM, Swiss Re, tam dost prihliadaju na tieto rodicovske povinnosti a mas viac flexibilny cas. Pripadne potom opatrovatelku, nejaku dievcinu, alebo cipernu dochodkynu z okolia na vyberanie zo skolky a postrazenie, kym prides domov. Ine ma zial nenapada, ak su babky a dedkovia daleko, alebo nemozu pomoct.
Nastúpila som po 2. materskej späť do práce na 1/2 úväzok, keď mal malý 10 mesiacov....chodila k nemu opatrovateľka a od 16 mes. šiel do jaslí...
Ja som si nasla skrateny uvazok. 20hod/tyzd. Inak by sme to asi nedali. Pomoct nema kto lebo sme v zahranici. Takze ja odnasam dieta do skolky aj ho vyberam. Mne to tak aj vyhovuje skrateny uvazok. Stiham vsetko.
A muž chodieva aj ráno rôzne do práce? Ak nemá stabilný pracovný čas, tak by som to práveže využila: jednoducho ráno má deti na starosti muž. Ty si tým pádom vieš nájsť prácu, kde začneš skoro a aj skoro skončíš. Výjazdy a nadčasy nech si muž rieši potom. Toto ja vidím veľmi často, že muž nedokáže ustúpiť ani o piaď a žana sa môže aj zblázniť. 🙄
Presne chlap neustúpi pracuje ako keby deti nemal ženám si nevie preto nájsť prácu a potom ju kopne kade ľahšie a nájde si mladšiu frajerku a žena bez pracovných skúsenosti je nahrata
No.. ja som zo zaxiatku, asi 2 roky ,mala.pracu 7 minut od bydliska a skolky, ale..kedze som robila.i do 17 ci 18, po deti chodili moji rodicia, kedze muz nestihal..
To iste, aj ked sme sa v praci prestahovali dalej, casom slindo skoly, druzina do 18, ale opat chodili rodiica, muz len obcas.. teraz je ca shomofficov, mzunrobi len z domu a ja som robila dost tie, lebo sme.museli, teraz chodim tak 1-3x do prace. Deti vyzdvihujeme rozne, ja, ak musim ist, si nadrobim chybajuci cas..
Bud treba zaplatit niekoho na pomoc s dietatom. Skrateny uvazok. Alebo pracu na home office, kde je velka flexibilita, ze mozes ist po dieta do skolky ako potrebujes a ak treba, tak nieco este odpracujes vecer. Ja tak robim z domu a maximalne mi to vyhovuje kvoli detom. Zalezi, v akom obore hladas pracu.
Dokonca na Orave neviem aké dedinky škôlka do 15:30 Max 16
Ked som bola bez chlapa, tak sukromna skolka, kde bolo dieta do 18tej. Teraz mam 6hod/den uvazok, aby som stihala aj rano aj poobede zaviest deti ja.
@h2 manzel ma pracu typu zavolaju ho, ide. Robi ktorukolvek hodinu, nemozem sa v tomto na neho absolutne obratit. Na druhej strane ani nechcem, nie je to preto, ze nechce ustupit, ani ze ho nezaujima ako sa zderiem. Prave naopak, je to uzasny muz a velmi napomocny, jeho praca je dolezita a krasna, nikdy by som od neho ani nechcela, aby ju kvoli mne nechal.
tak že sa manžel podieľa + dievčina na vybratie . Prečo manžel nevie priložiť ruku k dielu ?