Ahojte ako by ste riešili takú situáciu? Máte malé děti 4 a 6 ročný chlapci, starší je předškolnak,často bývá chorý, týždeň v škôlke potom už zase nebol tento týždeň celý v škôlke,ja som sama na deti , manžel mi zomrel pred časom, rodičov nemám známych, rodinu, pracovat som začala ,dostala som výpoveď, peniaze chýbajú, ako postupovať? Ďakujem
Autorka: tak moznosti nie je vela, ale su. Mozes najst k detom opatrovatelku (studentka, ktora sa vie casovo prisposobit, susedka na dochodku a podobne). Dalsia moznost je najst pracu, ktora sa da robit z domu resp. ciastocne z domu, pripadne kratsi uväzok, dohoda so zamestnavatelom, ze v case choroby budes robit z domu a podobne. Kedze nepises svoju profesiu, takzko radit, predavacka tazko bude robit z domu, ale kadernicka uz by ciastocne mohla, rovnako ako napriklad administrativne pozicie.
Ako riešiš zdravotný stav chlapca? Orl? Alergiolog? Imunológ?
No nič, treba si nájsť ďalšiu prácu a skúšať ďalej. Skolkarskymi chorobami si prešla každá mama.
A ako píšu baby, treba nájsť nejakú cipernu dôchodkyňu čo bude s dieťaťom
@zuzanockamt ja píšem čiperna dôchodkyňa, u nás v paneláku pani postrážila deti za pár eur. Nehovorím že sa hľadá ľahko, ale treba hľadať.
@zuzanockamt presne tak. Z coho akoze zaplati opatrovatelku? To su rady ako... Akoze ta studenta pride zadarmo alebo ta dochodkyna?
@pribinak Neriskla by som nechať dieťa cudzej dôchodkyni. Už aj pri babke mám vždy stres, že sa čosi udeje a čo potom dieťa.
Žiaľ ja na opatrovateľky nemám peniaze,som iba na úrade práce,a sirotské a vdovské je v štádiu riešenia, pravdepodobne nám zamietnu
@zuzanockamt to si ty, mnohe ženy, ktoré nemajú inú možnosť takto situáciu riešia.
Koniec koncov aj ucitelka v jasliach či škôlke je cudzia žena
Deti u nás na ulici ju poznali. To nie tak, že dnes dieťa ochorelo a večer som si našla cudziu pani. Jasne že dieťa ju musí aspoň trosku poznať
Ale takéto veci si riešim už vopred pred nástupom do prace a MS
Práca z domu u mňa ťažko nemám vzdelanie na to...a s malým chodím po Dr,sú to najčastejšie zubkyy alebo niečo z trávením, hnačka,zváracia...
Ako ti mozu sirotske zamietnut?
@pribinak To áno, ale opatrovateľky sú veľmi drahé, tiež som to riešila nedávno, keď som zvažovala všetky možnosti. Neviem, akú čerstvú skúsenosť máš ty
Áno, učiteľka je cudzia, no nemá 70 rokov a zdravotné ťažkosti.
@zuzanockamt ciperna dôchodkyňa môže mat menej ako 70 a predstav si niektoré sedemdesiatnicky majú skvelý zdravotný stav a ešte aj pracujú (moja mama)
Nie všetky v 68 rokoch majú rucnik na hlave a motajú sa z kúta do kúta a maximálne v nedeľu do kostola
@pribinak odpracované roky mal, len ako živnostník si odvody všetky neodchádzal,ale pravdepodobne sirotské deti dostanú,
Tak aspoň sirotské. To je fajn. Aspoň niečo deti dostanú. Časť opravy zúbkov ti preplatí poisťovňa. Musíš o to požiadať v poisťovni
Žiaľ neplatením odvodov vlastne okradol svoju rodinu.
@pribinak Máš šťastie, že máš vitálnu matku. Moja maminka a svokra také šťastie nemali. A to nemajú ani "ručník" na hlave, nemotajú sa a nechodia do kostola. Len ich poznačili ťažké životné situácie a náročná psychická práca.
@zuzanockamt ja nikde nepíšem, že všetky dôchodkyne to majú takto. Niekto má vážny zdravotný stav už v 30tke
@pribinak Jednoducho si asi nikdy nezažila danú situáciu, tak ťažko budeš rozdávať rady, že nájdi si opatrovateľku - no žiaľ, opatrovateľky sú veľmi drahé, je to náročné bez rodiny a jediné šťastie je mať trvalú prácu a vykrývať to s očr.
@pribinak to veru áno ako keby deti za to mohli, poisťovňa nepreplatí lebo on by mal ísť na kompletnú operaciu celého chrupu,a to robia iba v nezazmluvnenych klinikách
@zuzanockamt ty má poznáš? Vieš čo som zazila? Čím som si v živote prešla? Lebo ja netuším kto si….
Niekto bojuje, hľadá riešenia a cesty a niekto fnuka a reční o tom ako sa to nedá
Deti za to nemôžu, ale žiaľ doplatili na nečestne konanie otca
Ak nemáš peniažky na operáciu, čo je v tvojej situácii pochopiteľne, tak skús portál ludialudom.sk a daj výzvu že potrebuješ a zbieras peniaze na synovu operáciu
@pribinak Píšem svoju čerstvú skúsenosť, keďže si aktuálne prechádzam situáciou často chorý škôlkar. A to sme dvaja na to a je to brutal. Inak to bolo pred 10 rokmi, keď som to riešila tiež, tam bolo na pomoc viac ľudí.
@vlado818 Presne a ešte aj pani čiperná susedka dôchodkyňa mu bude dávať čípky, atb, sirupy proti kašľu, riskovať nákazu atď
Táto istá žena písala v minulej téme, že žije v dome s otcom. Zbytočne radíte, zas klame, očakáva ľútosť a nejaké príspevky. Píše tu už hádam 20tykrát.
@heleninamama Možno ich otcovi nechať nemôže, ja aj keby som bývala s rodičmi, deti by som im na 8-9 hodín nemohla nechať, už vôbec nie choré. Sami potrebujú pomoc.
Zamestnala by som sa a vydržala skúšobnú dobu bez chybania.pri chorobe opatrovateľka.