Poznáte prípad, keď dieťa do jedného roka bolo viac naviazané na otca?

21. okt 2024

Poznate pripad, ak dieta (do 1 roka) bolo viac naviazane na otca? Ak ano, kedy sa to stava?

zojazoja
21. okt 2024

Áno. Ja.ked som bola malá. Ani na záchod bezomna nemohol. Kŕmiť mohol len on. Nič nezvyčajné. Normálna vec u malých detí.

paulinoocka
21. okt 2024

A deje sa to aj v prípade, že je veľa v práci? Alebo je s dieťaťom doma otec?
Každopádne, myslím si, že je to len otázka času a je to proste len obdobie, ktoré prejde a potom bude zase maminka na prvom mieste. Tak to bežne chodí.

magic08
21. okt 2024

všetky moje deti boli take, otca mali častejsie mimo dom, ako doma, tak im bol vzacny. A to vsetky deti som kojila do samoodstavenia, ale ani jedno nebolo za mnou zvlečené, za to za otcom, ked mal odisť z domu revali aj pol hodinu. Do dvoch rokov boli vsetky take. Potom to preslo. Najviac naviazana bola najstarsia dcera a teraz v puberte chodi iba za mnou. Takze ono sa to zmeni, nemaj obavy 🙂

cookie29
21. okt 2024

Ano...

simona20201309
21. okt 2024

Stáva sa to keď otec trávi viac času s dieťaťom ako mama. Alebo ak trávi viac času s dieťaťom AKTÍVNE. Ak matka je frustrovaná, nešťastná a prenáša svoje nervy na dieťa- otec príde z prace síce unavený, ale psychicky oddýchnuty.
Ak otec nevychovava, len sa hrá a mazna a matka je ta ktorá musí nastavovať pravidlá- takže matka je ta zla a prísna a ocino je ten super zlatý dobry

simona20201309
21. okt 2024

Poznám 2 takéto prípady a v oboch prípadoch si niesli ženy traumy z potratu, a smrti prvého dieťaťa. Nevedeli si vybudovať vzťah k tým deťom a tie deti to z nich vycitili. Od narodenia zaspavali samé, neboli kojene. Puto sa tam nejak extra nemalo kedy vyvinúť. V jednom prípade sa ten vzťah upravil časom (cca od 3r), v druhom je chlapec stále naviazany na otca a matka stále rieši nesrpacovane traumy ktoré odmieta riešiť s odborníkmi

tibor79
21. okt 2024

U nás to bolo myslím tiež tak. Paradoxne netravil s ním otec viac času cez deň, v noci áno. Podľa mňa dieťa vie vycítiť pokoj, kľud. A to z otca priam vyžarovalo, proste pokoj.

vladi4444
21. okt 2024

Jasné, ja som bola klbko nervov, muž veľmi pokojný. A bol s nami doma, na podpore. A to som dojčila, ale okolo toho roku skrátka preferovala ocinka. Vtedy mi to bolo ľúto ale na druhu stranu som rada, že majú spolu skvelý vzťah. Teraz už má 2 roky a vyberá si rodiča, ktorý hej v danej chvíli viac vyhovuje :D

kiki68
21. okt 2024

Nas je uviazany na otca od prveho dna, nechcel ho ani z porodnice pustit, hned o 3 dni a nim musel vydrzat par hodin denne, ja som dochadzala do nemocky na terapiu a stacionarne ma uz s dietatom odmietli vziat. Doteraz je to jeho privesok, uz ma vyse 4 rokov.

basska_b
21. okt 2024

Nie, ja o takych detoch sem tam pocujem, ale sama ich nemam 😃

ronie338
21. okt 2024

Môj malý ma radšej ocka ako mňa. Ak je doma on musí uspavat, skôr od neho zje ako odomna. Ale čím je starší tým je to lepšie. Mal už aj mama obdobie, to sa odomna nepohol na 2 metre všetko mama ale zase sme sa vrátili k ockovi. Teraz ma rok a pol a ideme tak asi rovnako, nie co ja niečo on. Keď nedovolí jeden skúša u druhého. Ale keď príde ocko domov beží co mu nohy stačia za ním a rozpráva co zažil