Pomoc psychológa - sterotyp na rodičovskej a obdobie vzdoru

8. dec 2023

Ste tu take mamičky ? Čo už nezvládali ten kolotoč okolo dietata , jeho certoviny a obdobie vzdoru ? Vyhľadali ste psychológa ? Alebo vydržali 🥺 ja neviem či ja som slabá povaha . Ale ako skončilo leto a niesu toľko možnosti a sme poväčšine doma tak som už som taká vybita a psychicky vhoreta . Maly od rana už robí vilomeniny skace po gauci , po stole , ste stále daco vylievať . Za vsetko sa zlosti . Skrieka . Od všetkého ho len ťahať aby si neublížil . A bojovať pri obliekaní ale tak akoby som krotila krokodíla naozaj som z toho vyčerpaná a už aj casto plačem od zúfalstva . Zahrať dá na dlhu dobu nevie . Hračky ho nezaujímajú . Doma nic nestiham lebo cely deň lietam za nim a robím mu airbag . Tak ja už neviem ako toto ženy zvládajú .

mogaa
8. dec 2023

Ako staré je dieťa? Lebo ak už má cca 2roky tak mu treba dať aj voľnosť a priestor aby "padlo na hubu"....dieťa sa veľa vecí naučí len na vlastných prežitých chybách, ty mu môžeš rozprávať čo chceš ak danú vec nezažilo....že padne? nuž naučí sa, že treba byť opatrný....všetko ale záleží od veku a toho čomu hovoríš vylomeniny....tam treba stanoviť pravidlá a byť dôsledný v ich dodržiavaní....milujúca matka ktorá dá dieťaťu na zadok ak urobí niečo zlé je vždy lepšie riešenie ako matka čo dovolí svojmu dieťaťu všetko a behá mu za zadkom aby si neublížilo a dovolí mu všetko čo si dieťa zamanie...

petamich
8. dec 2023

psychologa som sice nevyhladala ale sla som do prace a manzel na matersku 🙂 otazka znie, ci toto je na psychologa alebo "len" potrebujes viac casu pre seba, mentalny oddych atd. aby si nebola v jednom kole

mimi3008
8. dec 2023

Kolko ma tvoj maly? Ja mam 2 zivych chlapcov - 4 a 2 rocni, starsi zacal teraz v sptembri chodit do skolky, s prichodom novembra je kvoli chorobe viac doma ako v skolke, naozaj, v novembri tam bol 5 dni, teraz isiel v utorok po 2,5 tyzdnoch choroby a dnes je uz zas doma. Dnes je extremne neposlusny a vzajomne si robia dnes od rana zle. V lete bolo super, byve v dome, rano kolo 9 som ich vypustila na dvor a cely den sme boli az do tmy na dvore s vynimkou, ze maly spal cez obed dnu, bolo to super. Som na RD doma uz 5.rok. Manzel vela pracuje, cez den, po veceroch, obcas aj cez vikendy a sviatky. Ked nepracuje do roboty, na dome a dvore je prace dost. Nasa posledna dovolenka bola pred rokom a pol, 2/3 z nej pracoval (je programator, cize moze robit zo vsadial, kde je dobry internet). Dovolenku planujeme uz dlho, zakazdym prekladame a odkladame ci uz zo zdravotnych alebo casovych dovodov (manzelove terminy v praci). Chyba mi nejaka zmena. Ak chces, kludne mi napis spravu.

autor
8. dec 2023

Má 2 roky . Uvedomujem si ze má vlastný rozum a potebuje cely deň skusat a objavovať . Len ja sa z toho rucam 🙈 sú lepšie dni a horšie .

pehavcek
8. dec 2023

Ak mas pocit, ze sa rucas a napadlo ti vyhladat psychologa tak preco nie? Psycholog nie je lekar ale pomaha hladat zdroje zvladania.Moze ti pomoct so stanovenim hranic dietatu, objasnenim jeho spravania a pomoct najst vhodnu reakciu pre teba. Niektore deticky su narocnejsie a daju maminkam zabrat viac ako ine.

beata_k
8. dec 2023

Poriadne oblec seba i jeho a nechaj ho vyblaznit sa vonku. Este X mesiacov bude zima, nemozete byt stale doma.

alexis617
5. jan 2024

Moja rada postaviť decku ohradku dať mu tam hračky a tebe si najsť pracu máš len 1 dieťa nevidím dôvod prečo by si nemohla pracovať doma aspoň brigádne a v pohode stihnes domácnosť navariť, oprať, upratať a budeš sa aj ty po psychickej stránke lepšie cítiť a zlepšíš si aj financie a hlavne sa neľutuj