Pomoc psychológa na materskej

7. máj 2023

Ahojte, vyhladali ste niektora mamina psychologa, ked ste si uz nevedeli rady na materskej? Som uz z celej situacie smutna a rozvija sa u mna depresia. mam pocit,ze ma nic netesi a nebavi, nemam silu uz snazit sa k detom pristupovat respektujuco a vnimavo, ako som si kedysi zaumienila a ako sa mi spočiatku aj darilo. maly ma 4 roky, mala rok a 4 mesiace, v jednom kuse sa dohadujeme, dotahujeme, nejde s nimi skoro nic po dobrom. skusala som aj Nevychovu, mozno to poznate, velmi sa s tym stotoznujem, ale teda nedari sa mi podla toho riadit. a potom som zo seba nesmierne sklamana, mam pocit ze som uplne neschopna. ☹ nemam trpezlivost, mam uz vsetkeho dost a vela na deti kricim. pritom nechcem kricat, chcem tu byt pre nich, laskava a usmiata. ale to teda nie som. Mam v sebe obrovsky pocit viny a uz ho nevladzem nosit. o spolocnom case s manzelom ani nehovorim, nemame na seba cas a ked aj cas je, ja proste nemam naladu. som skoro stale smutna. tak mi napadlo sa poradit tu, ci ste sa ktosi obratili na odbornu pomoc a ci to malo nejaky zmysel. dakujem za "vypocutie". ja tu nemam ani komu sa zverit, byvam v cudzom meste, kamosky tu mam len take z videnia, z ihrísk atd...

luccija
7. máj 2023

Keď sa necítis dobre určite sa porad.Mozes skúsiť aj Ipecko zatiaľ, kým sa niekam dostaneš
Byť v strehu s 2 deťmi vychovávať, starať sa je nápor na psychiku.Aj z rodiny môžeš vyhoriet.Musis aj prijímať nie len dávať🙂aj čas pre seba chvíľu ticha..robiť niečo čo máš rada.Zeny sa často vinia aj zbytocne

liliana8
7. máj 2023

Mozno skus nejake materske centra alebo napis tu,ci na FB,ze hladas mamicku na spolocne travenie casu s detmi.Zislo by sa ti najst niekoho,s kym sa budete moct navzajom vyrozpravat.Mozno napis aspon odkial si.

divokykonik
7. máj 2023

Ja som mala síce iný problém, ale áno, vyhľadala som psychologičku na materskej. Dosť mi pomohla, ale tú správnu som našla až na druhý pokus.

minilla
7. máj 2023

Dobry den, pracujem ako terapeut a venujem sa aj temam, ktore spominate. Ak by ste chceli prebrat to, co vas trapi na online sedeni, kludne mi napiste.

marianarem
7. máj 2023

Kamoska vyhladala a ciastocne jej to pomohlo, ale este viac jej pomohla opatrovatelka pre dieta. Chodila raz alebo dvakrat do tyzdna len na par hodin, ale bol to cas pre nu, ked nemusela riesit dieta a to ju strasne vzpruzilo. Ty nejaky cas pre seba mas?
Inac to je caste, ze zena si dopredu predstavuje, aka bude mama a potom je zo seba sklamana. Neexistuje ziadny univerzalny navod na deti a vacsina ludi aj tak musi ist na rodicovstvo stylom pokus-omyl, lebo jedboducho musia spoznat to svoje konkretne dieta (ktore sa navyse niekedy aj rychlo meni) a casto musia spoznavat este aj svoje vlastne netusene stranky. Takze je prirodzene, ze su aj v rodicovstve obdobia, ked to akosi nevychadza, nedari sa podla predstav.