Pomoc manžela s dieťatkom - na zamyslenie

barborieta
15. nov 2013

Mám potrebu napísať k tejto téme...Včera som sa rozprávala s kámoškou, s ktorou som ležala v pôrodnici...máme 4mesačných chlapčekov. Medzi rečou sa ma opýtala, či mi manžel pri malom pomáha a v zápätí z nej vyletelo, že ona je na všetko sama, že manžel maximálne raz za čas pokočíkuje malého a viac nič...Tak mi prišlo včera hrozne ľúto a zároveň obdivujem všetky ženy, čo zvládajú starostlivosť a detičky úplne sami. Zároveň chcem vyjadriť, aká som vďačná, že mám takého úúúžasného manžela, ktorý okolo malého urobí úplne všetko...od prebalenia až po kúpanie. Vždy keď príde z práce tak sa malému venuje a mňa necháva oddychovať, dokonca aj v noci vstáva, keď som moc unavená... 🙂

jul11
15. nov 2013

@barborieta suhlasim s tebou,moj manzel je super.ale mo by to tak byt,rodicia su obaja

maribell
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimake
15. nov 2013

@maribell fuuuha som v soku ze takyto muzi existuju, ja nastastie v okoli ziadneho takeho nemam lebo by som mu rychlo vysvetlila 😠 Moj muz je uplne uzasny a pomaha vo vsetkom ako s malou tak aj v domacnosti. Neviem ci si chlapi neuvedomuju ze rodicmi su obaja a nie len matka, ale hlavne ze nerobia to pre tu matku (my zeny to zvladneme aj same 😝 ) ale robia to pre dieta a pre budovanie si vztahu s nim. Je to smutne ze takyto debili, lebo inak ich nazvat neviem maju deti. Naco ich vobec robili?

maribell
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaja018
16. nov 2013

Môj manžel je od 7 do 19 a niekedy aj dlhšie v prácu aj cez sviatky a víkendy. A ak je náhodou doma tak kuka tv alebo sa hrá pc lebo ze je unavený a musí oddychovať. Na všetko som sama. Ešte aj keď nás s malou doniesol z pôrodnice len nás vyložil a išiel do práce. Som zvedavá ako to bude teraz po druhom porode lebo si neviem predstaviť byť sama ubolena s novorodencom a rok a pol starou dcérkou. Hnevá ma ze sa nevenuje malej aspoň ked je doma ale nič s tým nespravím

mima4
16. nov 2013

@jaja018 ty si myslis, ze druhym porodom sa to zmeni? Ze on zmeni svoj pristup k tymto veciam?

mima4
16. nov 2013

@maribell

hrozneee!! cize clovek ktory sa stara o vlastne dieta je K...t - toto je uvazovanie tych muzov... na tvojom mieste by som kamoske rovno povedala, ze nech ani neuvazuje o druhom dietati s takymto hovadom!! Pokial nema v hlave nasrane aj ona, nebude ho mat...

maribell
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kokorunecka
16. nov 2013

@jaja018 Prepáč, čisto pre zaujímavosť.. Na čo s ním máš druhé dieťa?

maribell
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mima4
16. nov 2013

@maribell nerozumiem ludom ako je tvoja kamaratka, ale nesudim. Kazdy ma pravo si vybrat cestu... jedine co mi je luto, je toho dietata. Nikdy nebude mat v rodine muzsky vzor a uz vobec nie vybudovany vztah s ockom.

maribell
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelicek26
16. nov 2013

@barborieta - jedna vec je, ze muzi vela pracuju a cez tyzden su po praci fakt unaveni - moj manzel veru je po 13h mimo domu ze ano... druha vec je nezaujimat sa vobec... Vikendy sa nam venuje kolko moze, necha ma dospat, berie deti vsade zo sebou, pomaha upratovat, navarit nenavari - radsej - ale berie nas do restiky, nech ja nemusim varit 7x v tyzdni. A hlavne si to, co robim VAZI a vie, co to obnasa behat trom detom za zadkom. Pravdu casto mi vravi, ze on by to nezvladol, ze ja to mam tazsie. Hovori, ze nas miluje, ze co by on bez nas robil. Prebalit, mojkat, tulkat, kocikovat... to je predsa samozrejmost, ved je to aj jeho dietatko. Mne to niekedy prijde ako z inej planety, ked tu zeny pisu, co to maju doma za hulvatov 😖 Ved to ani pravda byt nemoze, ze im take spravanie toleruju 😖

Uz teraz rano bol u pekara, v Baumarkte mi po farbu, teraz zobral Maxa s mackou k veterinarovi a sli na skladku odniest odpad, co som spravila pri prerabke Saskinej izby... proste lieta len kvoli nam... ja som este v pyzame s mokrou hlavou ;)

jaja018
16. nov 2013

@mima4 necakam ze sa to zmení. Ja len dúfam ze aspoň po porode na pár dni pomôže s malou. Viem že zmeniť sa to nastalo nezmení. A už som si v podstate zvykla takže od neho nič neočakávam.
@kokorunecka babetko som chcela hlavne ja aj keď viem že to nebude ľahké. Prečo? Lebo je môj manžel a berem ho takého aký je.
@maribell podnikateľ nie je. Ale jeho zamestnávateľ je sukromnik a jaksik uňho žiadne zákony neplatia.

mima4
16. nov 2013

@jaja018 pokial si vyrovnana s tym, aku povahu a pristup ma manzel, tak nie je o com 😉
Nech sa malinka narodi v poriadku a je zdravučka 🙂

zuzanockamt
16. nov 2013

@barborieta da sa to zvladnut 🙂 ... ale jasne, ze je potom clovek unaveny ... moj muz bol v obdobi, ked mal syn 4 mesiace na 3-mesacnej sluzobnej ceste v zahranici, domov chodil kazde dva tyzdne na vikend a zvladla som 🙂) ... pracoval na smeny - denna, poobedna, dost casu travil cestovanim do prace, potom robil 12-ky a tak podobne ... pomohol mi, ked som ho o nieco poziadala, krpcovi sa venoval,ale starostlivost o dieta a domacnost bola vzdy v mojej rezii 🙂 😉 ... som pedant a nikto to neurobi tak dobre ako ja 😀 🙂 😀 ... a teraz uz samozrejme viac ako rok pracujem a zvladam vsetko, i ked som unavena

jaja018
16. nov 2013

@mima4 tak úplne vyrovnana som s tým neni a už sme sa koli tomu hádali milión krát ale zmena nastala vždy tak na dva dni. Takže je to už len o zvyku 🙂 Ďakujem 🙂

jahodka8
16. nov 2013

@jaja018 Môj manžel sa synovi odmalička venoval veľmi, ale dcére až tak od 3 rokov viac, mal také ťažké obdobie v práci, dosť unavený fyzicky a psychicky, tak je to možno aj tým, keď sa muž málo venuje. A niektorí sa venujú deťom až od 3 rokov, viem, že kedysi to tak bolo zaužívané v období našich babiek a dedkov, že do 3 rokov a hlavne k novorodencovi mužovi ani nedovolili sa priblížiť. Bolo to hlavne zo zdravotných dôvodov, keď ešte neboli lieky a muži pracovali často v špinavom prostredí. No o to viac sa deťom venovali, keď boli väčšie, to sa už žena ani moc nestarala aj čo sa školy týka, sa často muži viac venovali a aj sa s deťmi učievali.

kokorunecka
16. nov 2013

@jaja018 Ja ti to neberiem, mňa to len zaujímalo.. Ale zas na druhej strane, prečo teda riešiš či sa ostatní oteckovia starajú, keď vieš, že svojho muža aj tak neprevychováš? Prepáč, ale fakt to nechápem...

jaja018
16. nov 2013

@kokorunecka ja som iba napísala ako je to u nás. Bola by som rada keby sa zmenil ale už si nerobím nádeje. Nie každý chlap je ideálny

sharlotta
16. nov 2013

Ja si myslim, ze za vsetko si mozu zeny same.Osobne by som v takom pripade zbalila seba aj deti a takemu chlapovi oznamila, ze ho nepotrebujem a dovi dopo...

kokorunecka
16. nov 2013

@jaja018 Ja nemám tiež ideálneho chlapa, ja som sa len tak pozastavila.. Dobre už končím pekný deň a pohodový pôrod 🙂

maca_p
16. nov 2013

@sharlotta ked mas kam ist, je jednoduche sa zbalit a odist. prevazna väcsina zien ani nema kam ist ad1 a ad2, krizove centrum je riesenie len na dobu urcitu 😎

sharlotta
16. nov 2013

@maca_p v tom pripade by som zbalila jeho 😝

maca_p
16. nov 2013

@sharlotta tak to uz je ina rec 😀
chlapi mozno nie su ani taki lenivi, len im to treba polopatisticky vysvetlit a zdoraznit. aj krikom. 😝

jamabe
16. nov 2013

Aj ja mám takého zlatého manžela, že sa maličkej venuje od začiatku ako len najviac môže. Dokonca nejaký čas, keď sa malá narodila, so mnou v noci vstával a kým som sa ja pripravovala na kojenie (mala som problémy), tak ju zobral, prebalil a potom zase uspával (a ja som odsávala, aby ste si nemysleli, že som taká lenivá 🙂 ). A to chodil do roboty. Aj teraz, príde z roboty a vezme malú von. Hovorí,že to má relax, zmenu oproti tomu čo robí v práci ...
Ale je kopec takých chlapov, čo okolo dieťaťa ani prstom nepohne. Máme takého v rodine. Žena musí okolo neho ešte behať, urobí mu raňajky, ktoré on ošomre a o dieťa (mimochodom vytúžené) ani nezavadí.. Súhlasím,že je to aj "vina" tej ženy. Ja by som to od začiatku riešila, a hoci aj "násilím" ho nechala nejaký čas samého s dieťaťom, nech si to skúsi!

anjelicek26
16. nov 2013

@maca_p - väcsina chlapov ani nevie, ze nieco robia zle. Poznaju to tak z domu a pokial zena neotvori usta a polopatisticky mu nepovie, co od neho caka, im to ani nenapadne. To, ze si za to zeny obcas mozu same je asi fakt pravda. Cakat, ze muza osvieti je veru ako cakanie na zazrak.

mima4
16. nov 2013

@anjelicek26 ale to polopatisticke povedanie by malo byt aplikovane este ked dvaja chodia, lebo v manzelstve je uz neraz neskoro

maca_p
16. nov 2013

@anjelicek26 hlavne ked sa do vztahu dohrnie mamanek. kym nie je dieta, taksi ho zenicka pedinuje a ked zrazu pride dieta, pohroma na svete...

ejuska79
16. nov 2013

@anjelicek26 ja mozem aj hrach na stenu hadzat, mozem mu hovorit, dohovarat, nepohnem s nim..len sa rozculujem, potom ma boli zaludok..tak som na vstko sama..ved on chudacik chodi do prace...potom musi do vcera lezkat na gauci a kukat sport..