Pomáhali vám vaši muži s bábätkami?

4. jún 2023

Pomahali vam starat sa o ne? Prebalit, nakrmit (z flase), odgrgnut, uspat, obliect?

Moj sa furt vyhovara, ze ini chlapi nepomahaju.

teleskop
4. jún 2023

nadmieru,makal viac ako ja...

ildiko36
4. jún 2023

Na zaciatku ano potom už nie.Chlapy su zvlaštny

lucijalucy
4. jún 2023

To nie je o tom, že by pomáhal. Je to rovnako jeho dieťa tak, ako je aj moje. On nie je opatrovateľka, ale rodič. Takže áno, stará sa v rámci jeho možností maximálne.

katica06
4. jún 2023

Áno, uspával, kúpal, kŕmil, aj v noci k nej vstával

lenusa20
4. jún 2023

Pomáhal ex. Terajší sa tiež chystá pomáhať. Ale stotožňujem sa s názorom vyššie. Nieje to pomoc, on je rodič.

galganka
4. jún 2023

Nepomáhal. O všetky tri sa staral, je to predsa otec. Druhá polovica ich rodičov. Druhý človek, čo sa o ne stará. Takže prebaľoval, kŕmil, vstával, kočikoval, nebol problém, aby všetkých troch malých vzal na výlet a ja som doma doháňala spankový deficit... 🤷‍♀️

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
54tinka54
4. jún 2023

Pomáhal? Však je to aj jeho dieťa. Áno staral sa o bábätko aj môj manžel. Vedel ma zastúpiť vo všetkých činnostiach, okrem kojenia samozrejme 😁

zuzanockamt
4. jún 2023

Áno, v rámci možností a času. Dokonca bol s mladším aj na MD ( a nielen papierovo). Jedine necvičil Vojtovku, na tom sa odmietol zúčastňovať. Volal to týranie detí.

mima172
4. jún 2023

Nie, nepomáhal. Staral sa, keďže je rodič rovnako ako ja.

janinah
4. jún 2023

Nie,nepomáhal,občas okúpal..ale nezastavil sa ako makal,aby nás zabezpečil.Ked vyrastli z babetkovského veku,tak to už bolo iné..a stará sa o deti aj dnes,ked sú už dospelé.

dzulli1980
4. jún 2023

Môj muž sa bál dcéru chytiť, kým bola maličká ... on má 2 metre, 110 kg ... ale pomáhal mi vo všetkom okolo nej, podal, pripravil, v noci ma zobudil, keď som malú nepočula plakať atď. ... už keď bola väčšia, bez problémov sa postaral.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
princess59
4. jún 2023

Áno, je to aj jeho dieťa.... Keď bol/je doma z práce nemá najmenší problém dcéru obriadiť....dokonca kúpe od bábätka prevažne on lebo sa v nejakej knižke pre otcov dotical že si ma s malou vytvoriť nejaký rituál tak u nich je to kúpanie, obriadenie po kúpaní a následne jej dá večeru.....

arasidka123
4. jún 2023

😃 keď ho vedel pomôcť spraviť, prečo by sa nemal zapojiť aj do starostlivosti...ale napr ex...ten vôbec..v noci mu mohol synator revat vedľa hlavy a nič..ešte sa aj na druhy bok otočil..

listy456
4. jún 2023

vzdy sa o nasu dcerku staral nebral to ako pomahanie to je chory pristup..... krmil aj prebaloval, kupal a ked sme mali problem so spankom vzdy po robote sa s nou prehral kym som si pospala kolkokrat som sa zobudila a druhu varku pradla mi opral a v noci som bola pri nej aj ju bral sam na vylety kym ja som si mohla dat dokop domacnost a trochu si odychnut lebo vzdy mi hovoril ze on sa v robote dako aspon socializuje ja som zavreta doma alebo ne detskom ihrisku a bral na to ohlad a to ani jeden uz nemame rodico na vsetko sme boli sami a som sa nikdy necitila ze som na daco sama lebo viem ze aj take su..... nenavidi chlapov co si myslia ze dieta splodit staci a nosit domov eura kym ty si na materskej .... ale on sa vyclenoval vzdy od takychto smradov no vzdy sme na to boli dvaja on chcel dietatko a vedel ze prve roky bude on financ rodinu.... ale pozor keby mam muza co ma tazku fyz pracu a pride po 12 ci nocnej utahany tak tam by som to inak brala ale s tymto by som uz sla do tehotenstva a pripravila sa na to ale tam by moj cez vikendy aj tak robil co moze a ne ze ty sa spolahnes a on ta po porode necha sa starat o vsetko daj mu precitat tuto temu ze jak sa sprava vzorny otec a muz.... to on ma jakoze nohy vylozene kym ty prosis nech ti pomoze?? fuj by mi ochladli city rychlejsie jak jemu dojde ze ho uz nevnimam jak muza

klip0
4. jún 2023

Nie nepomáha mi s dieťaťom, pomáhať mi môže babka, teta, suseda.. 🤷🏻‍♀️ rodičia sú dvaja a starajú sa rovnako, našťastie tento názor zdieľa aj môj muž. Samozrejme kým je v práci, tak sa starám o dcéru len ja, ale keď je doma snaží sa jej venovať ešte viac a starať sa ešte viac ako ja, aby si vynahradili čas kým bol v práci

mikitilik29
4. jún 2023

Môj partner musím povedať že pomáhal a aj pomáha do teraz nad mieru. Pri staršej dcére aj vstaval v noci až na koniec mi s tým robil nervy tak som povedala nech nevstava zbytočne😃 kočíkoval, prebaloval....a aj teraz pri mladšej všetky denne spanky keď bol doma kočíkoval iba on
A čo sa týka kúpania tak kúpe obidve dcéry iba partner, je to ich rituál

ankare
4. jún 2023

Chlap nemá pomáhať. Chlap sa má spolupodieľať aj na výchove a starostlivosti o dieťa. Je tiež rodič.

nikpa
4. jún 2023

Áno, v rámci jeho možnosti pomáhal. Okrem kúpania, na čo si netrúfal, robil myslím všetko. Takže nie že iní to nerobia ale hnilí to nerobia, oprav ho keď sa zas bude vyhovárat.

amelie2017
4. jún 2023

Ked sa narodila prva dcera, muz bol s nami 3 mesiace doma- mimo sezony, a ano, robil vsetko, co ja, mozno aj viac. Ja som sa ju bala kupat, on kupal, ja som osusila, ponatierala, strihala nechty,..ja som nadojcila, on dokrmil z flase, prebalovanie, kto s nou zrovna bol. Uspavanie bola hroza, to sme sa striedali. Pri druhom mal len tyzden volno, ale krmenie, prebalovanie, kupanie - starostlivost o maleho, vzdy ked bol doma nechybala. V noci som ho nebudila, kedze rano do prace. Uz maju 5 a 2 roky a stale sa stara. Viac menej sa kvoli praci pri detoch striedame, takze ano, aj vlasy dcere umyje, aj rozpravky na dobru noc..len nechty su stale na mne 🤣 to sa boji

rachel36a
4. jún 2023

Samozrejme...ved me to aj jeho dieta...aj v noci k nemu na striedacku vstaval..,

mabose
4. jún 2023

Vôbec

deti95060810
4. jún 2023

sa pamätám ako veľmi chcel prvú dcéru kúpať. Moja mama to nechcela dovoliť. A tak stál za dverami kúpeľky a čakal kedy bude môcť....
v noci ku de´tom nestával - kojila som, tak som to nepovažovala za potrebné.

gaborka28
4. jún 2023

Nie, vôbec. Prebaľoval raz, kočíkoval sám raz 20 minút. Pri starostlivosti o deti do cca troch rokov úplne chýbal, doslova sa tomu všetkému vyhýbal, napriek tomu, že obe deti sme plánovali. Bolo to pre mňa extrémne náročné obdobie, ktoré mi veľmi vo vzťahu k nemu nepomohlo. Spamätal sa, až keď nám buchli všetky problémy vo vzťahu a uvedomil si, že ich môže pri rozvode do určitej miery stratiť (také to každodenné “tatiiii”). Teraz je ako otec úplne skvelý - nieže pomáha, ale on sa dokáže o nich naozaj plnohodnotne postarať a nie je len “víkendový animátor”. Akurát že ako partneri spolu nežijeme. Podstatné je, že ako rodičia sme (konečne) na jednej vlnovej dĺžke.

petamich
4. jún 2023

nie nepomaha, pomahat mi moze tak svokra, moj manzel je predsa rodic ako ja a nie darca spermii 🤷‍♀️ takze ano podiela sa v miere akej to je mozne na starostlivosti a vychove svojho dietata (kupe dnes iba on, prebaluje, krmi, berie ho von...a robi to od narodenia maleho - bude mat aktualne dva roky

jazula
4. jún 2023

Nepomáha, stará sa ako plnohodnotný rodič a hovorí, že to je samozrejmé. Okrem uspávania na noc teda…ale keby mohol dojčiť, určite by dal aj to 😁. Na druhej strane, niektoré činnosti (napríklad strihanie nechtov) boli do 2 rokov malej len jeho doménou.

kukulienka999
4. jún 2023

Kým to bol echt novorodenec videla som v jeho očiach strach… netlačila som na pílu, ani prebaľovanie mu nešlo, síce prebalil ale maly sa zakazdym precikal, prekakal…samozrejme, že som mu to nehovorila, aby som ho neodradila, skôr naopak chválila do nevies, aký je šikovný tatko a že mu ti ide lepšie ako mne a on nadobudol sebavedomie… keď mám maly cca 3-4 mesiace prebaloval, kupal, odgrgaval ako profík. Niekomu to trva dlhšie nabrat zručnosť. Ale chvál ho, on to potom bude robiť aj sám od seba 😊 a keď bude babatlo dávať spatnu väzbu, úsmev gagotanie bude ho to baviť ešte viac! Aspoň u nás to tak bolo.

rk123
4. jún 2023

ano, je taky isty rodic ako ja. robil/robi vsetko okrem dojcenia 😀

jesenzima
4. jún 2023

Samozrejme ...