Pokojné tehotenstvo, bezproblémový pôrod a náročné bábätko

30. jún 2023

Ahojte, kdesi som čítala,že stres v tehotenstve, prípadne ťažký pôrod môžu zapríčiniť, že bábätko bude náročné a uplakané.
Chcela by som sa ale opýtať, či sú tu aj také mamičky, ktoré mali všetko pohodové a ukážkové a aj napriek tomu majú takéto detičky.
Zároveň taká pod-otázka : kedy sa to zlepšilo? (Myslím náročnosť bábätka)

Ďakujem 🙂

simona92101
30. jún 2023

Prve tehotenstvo bezproblemove,porod super a dcerka velmi narocna,casto chora.teraz uz ma 4r,ale stale je ako duracelka.
Druhe tehu narocne,porod lahky,dcerka este narocnejsia ako ta prva...

rk123
30. jún 2023

ja 😀
zlepsilo sa to po roku, do roka preplakala 80% bdeleho casu. stale je velmi “intenzivna”, neexistuje stredna cesta, vsetko je bud 0 alebo 100 😀

athena27
30. jún 2023

Haha presne vsetko sedí a ešte sa nezmenilo čakám na to 😁

petamich
30. jún 2023

mala som stresove tehotenstvo, narocny porod a nemyslim si, ze som mala nejako extra narocne dieta, teda v porovnani s inymi 🙂 je to maly duracell, nezastavi sa a dava nam zabrat ale co sa tyka jedenia, spania, pripadne plakania, zachvatov zlosti az na par kratsich regresii je ukazkovy a jednoznacne rezimovy

thoughtfulweirdo
30. jún 2023

Ja som mala krásne tehotenstvo, žiadne problémy, zdravé staršie dieťatko, milujúceho manžela, pôrod ako z rozprávky, ale skutočne 😅 a bábätko neskutočne uplakané, preplakal niekoľko mnoho hodín denne a trvalo to takmer do roka. Potom sa to trocha ukľudnilo, ale do 2r bol prakticky stále uplakaný a večne nespokojný. Nič nechcel, nič mu nebolo dobré. Po 2r sa to zas o kus zlepšilo, ale háklivý proste je na všeličo 😅

cecilia29
30. jún 2023

Neplatí to . Teda u mňa pohotové tehotenstvo znamenalo náročné dieťa a náročné tehotenstvo zase dieťa ako za odmenu

eliska13
30. jún 2023

Zle tehotenstvo sťahovanie, stresy v práci pri druhej ešte horsie a obe deti ako za odmenu.Spali, jedli, smiali sa.
Čo je náročné pre jednu ženu pre druhú nie😏

deti95060810
30. jún 2023

pohodové tehotenstvo, pohodový pôrod a hlavne rýchly a decko urevané do puberty....
už má 15 r. tak zvolila inú taktiku.... 🙄

majla87
30. jún 2023

@cecilia29 ja presne tiez tak 🙂

rebrambora
30. jún 2023

Tehotenstvo bolo zle, porod fajn, babatko fajn, deti narocnejsie. Po tatkovi 🤷🏽‍♀️

Cely cas som bola pokojna.

simsalabim
30. jún 2023

No u mna to bolo takto: 1.tehotenstvo vsetko fajn, porod nic moc a dieta extremne narocne. 2.tehotenstvo stale nejaky problem, par dni pred porodom nahle zavazne ochorenie mojej mamy, JISka - sok, starosti… porod relativne ok a dieta kludne a dobrucke.

dota6
30. jún 2023

Ahoj, tehotenstvo bolo náročné. Najprv boli extrémne nevoľnosti, že som nemohla ani len vstúpiť do obchodu lebo od pachu pečiva a zeleniny ma naplo ako strunu. Neskôr nastúpilo silné tvrdnutie bruška, hospitalizácia, kľudový režim. Napriek všetkým opatreniam sa na svet vypýtala predčasne. Pôrod bol prirodzený ale naozaj krásny. A dieťatko? Moje dieťatko je náročné, bude mať 8 mesiacov. Stále čakám, že sa to zlepší. Hľadám príčinu tej nespokojnosti, ale neviem ju nájsť:D takže je zrejmé taká povaha. Kočiar 0bodov, nosič 0bodov až teraz im pomaly, ale ozaj pomaly dáva šancu. :D inak je vreskot na široko ďaleko. Okrem toho cvičíme vojtovou metódou. Má potvrdený reflux. Nič ju nebaví dlho. Keď a jej niečo nepáči vie o tom každý v okolí :D

euka210
6. júl 2023

Nemyslim si, ze je to tehu a porodom, ale nervovou sustavou dietata...tam moze byt aj vplyv tehu, ale viac robi genetika...u nas vidno ktory syn je povahovo viac po manzelovi a ktory po mne. Druhy bol pokojne babo, ale je pohybovy typ. Starsi bol narocnejsi, potom bola pohoda a je viac introvert.

mary174
7. júl 2023

Ahoj, nemyslim si ze to tak funguje aj ked na mna by to sedelo. No kamoska ma 2 deti, prve tehu super pracovala 7 mesiacov aj nocne, porod super a narocne dieta. Druhe tehu pregrcala cele, porod super a kludne dieta