Ahojte. Som 5 týždňov po porode.. mala som cisarsky. Citim sa dobre. Ale... Mam pocit,ze som v jednom kolotoci. 2 deti, jedno 8rocne, velmi sikovne a samostatne na niektore veci 😝 ale mama musi byt vsade. Druhe teda 5 tyzdnov. Rano vstat, ranajky, desiata, nachystat do skoly, obcas zavies a ist po nu. Variť, upratovať, prebalovat,... Atď poznate. Muz do vecera v robote. Cez vikend okolo domu. Vecer unavena lahnem do postele k detom a spim. Jednoducho psychicky ale aj fyzicky unavena. Muz pomaha, venuje sa starsej, hra sa s ňou, ulohy... Nestazujem sa. Ale obcas ma chyti taky pocit, ze sme spolu malo, teda skoro vobec. Hovorila som mu to, ze chcem aby sme spolu travili viacej casu. Myslela som,ze si nastavíme nejaky rezim, vecer dame deti spať a budeme spolu. Ale nakoniec keď deti zaspia, po celom dni a noci som jednoducho unavena. Starsia dcera naučená chodit spat neskor. Aj po 9, aj cez tyzden. Lenze ked vidi,ze som unavena, ani sa o nic nepokusa.. ja by som uz aj chcela pokusit sa milovanie - obcas mam pocit este vnutornej bolesti. Ale chyba mi ten náš spoločný večer, rozprávanie, milovanie, tulenie. Ale mam pocit,ze teraz je vsetko take ničom a ze sa venujeme len deťom a my nic .. neviem čo zmenit alebo ako...
Si 5t po porode. Na rezim je skoro a celkovo este ani ty nie si po 6sto nedeli. Mas nerealne ocakavania. To vsetko casom bude. ;)
@ajaxik123 Urcite si treba najst aj nejaky cas, ktory budete travit iba dvaja spolu. Chapem, ze pri 5 tyzdnovom babatku to nebude vobec jednoduche resp. priam nemozne, ale co tak aspon skusit vacsie dieta na nejaky vikend "posunut" starym rodicom, inym rodinnym prislusnikom? Alebo ide leto, tak mozno nejaky letny tabor? 😊 Predsa to bude jednoduchsie s jednym malym babatkom a nejaky cas aspon na spolocny film s dobrym jedlom pri TV si snad najdete. Urcite sa to da, nie nadarmo sa hovori: Kto chce ten si cas najde 👍😊.
Tak ja som presne 4 tyzdne a 4 dni po porode a mam este nie 2rocne dieta 😂 To je este vacsi extrem.
No jasne ze nemame momentalne na nic cas, ale to proste prejde - este to mam v cerstvej pamati so synom, kym sa mu vytvoril ako taky rezim a aspon vecer sme v kludne pozreli telku. To este potrvá, a s dvoma detmi toho casu bude omnoho menej, ale riesit to teraz nema ziadny zmysel, este je strasne skoro a vsetci si na to zvykaju.
Neboj sa dobre bude ☺️
Ja som 12t po porode, mame 3deti, tak si predstav kedy sa s muzom stretneme len dvaja. Tiez mi to chyba, ze sa nemame kedy len tak pritulit k sebe, ale aj to bude casom.
@ajaxik123 tak 5tyzdnov ako bolo spomenuté je naozaj skoro na intímnosti- pockaj to sestonedelie nebud nedockava, porod je velka vec a sekcia je velka brusna operácia, hoji sa to pekne rychlo telo je zazaracne ale nie tak zo srandy priroda zariadila sestonedelie-patri tvojmu telu a aj duši na zotavenie😉.. Ja mam 3sekcie za sebou za 4roky... "tak nieco o tom viem" 🙂 cas pride-hlavne ta chut prekona aj tu unavu 🙂... Mas 8rocne dieta - samostatné - to je veľká vyhoda a aj pomoc, manzel je skvelý, ked pomáha 👌... Nastavit režim je najmenej ale do roka sa rezim este meni, treba ohranicit hlavne rano a vecer 😉.. Ja som vsetky svoje babatka ukladala spinkat o 19:00... To ze starsia ide o 21:00 nevidim ako problem... Ved do tej 21:00 sa da aspon vsetko do poriadku doma a casom si vyhradite čas, ved k TV si sadnut mozte aj po 21:00 niekedy od unavy odkvecnete, ale inokedy to bude zas naopak - navnadite sa na pekny večer vo dvojici 😉 hore hlavu 🙂
5 tyzdnov je neskutocne kratko... keby toto napises po pol roku nepoviem, ale takto? Ved si este v sest nedeli s novorodencom na rukach... po cisarskom duplom no, vsetko sa musi poriadne zahojit. To, ze je jazva zahojena hore neznamena, ze je vsetko zahojene vnutri... oddychuj, pospi si, ked si unavena... mas stastie, ze to 8 rocne dieta toto vsetko chape a toleruje... a muz prevzal tvoju ulohu pri nej. Je to len docasne a nie trvale. Takze hlavu hore. Podoplnaj zelezo, vitaminy by si mala brat prve tri mesiace po porode dalej...vela zien na to zabuda, ze tam ma deficit...