Ahojte, som na druhej materskej (retazova) a ja mam hrozny pocit prazdna, pocit ze som neuzitocna...mam pocit, ze cele dni iba kojim a prebalujem....obcas ma zastihne pocit ci sme mali ist do toho mat druhe dieta...starsia mala vyse roka ked sme si povedali ze chceme pre nu surodenca ale ja to akosi nedavam...
Mali ste aj vy take pocity?
Rutina a jednotvárnosť dní - musíš sa s tým vysporiadať. Nájdi si pomoc k sebe, partnera viac zapoj do rodinného života, choď medzi ľudí - s deťmi aj bez nich. Deti porastú a bude to lepšie, neboj.
Nie si neužitočná ... kojíš, prebaľuješ ... a čo je najdôležitejšie, dávaš svojmu dieťaťu pocit bezpečia ... taký, ktorý dokáže dať len mama 😉
Moj muz mi castokrat povie ze nech si hovori kto chce co chce ale ze chodit do prace vs starat sa o 2 uplne male deti je absolutne neporovnatelne a ze nech uz nikdy viac nehovorim ze som neuzitocna lebo ze nikdy nic viac potrebnejsie nevidel, a ze vyrabam z malych zemiakov realnych ludi 🤣 ❤️ to trochu pomoze pocut 🙂
Si uzitocna 🙂 Najdi si ale aj cas pre seba, zaujmy, stretavanie s kamoskami, urobte si vylet obcas, proste zmena zo stereotypu. Zapoj do starostlivosti kludne viac partnera alebo rodinu, ak sa da.
Uzitocna si, pre dieta si absolutne klucova a uzitocnejsia uz ani byt nemozes. Mozno skor citis, ze na materskej nevyuzivas svoje schopnosti, intelekt alebo talenty. Ak uz citis prazdnotu, tak by bolo dobre si zariadit nejaky cas pre seba a venovat sa trebars nejakemu hobby. Ak ti to nevie/nemoze umoznit manzel alebo niekto z rodiny, tak by som hladala nejaku opatrovatelku.
Si nauzitocnejsia. Nik nevie dat zivot len zena. Staras sa o zive bytosti. Urcite tym,ze si doma odlahcujes zivot i partnerovi. Nezabudaj vsak na casy (i ked kratke a nepravidelne) pre seba a svoje aktivity. ;)
Vsetkym vam dakujem za mile a povzbudive slova. Velmi ste mi pomohli, uz len tym ze ste napisali 💗
Každý jeden človek v akejkoľvek práci je nahraditelny, ale mama je pre svoje deti nenahraditeľna. Pre nich si celý svet ty. Mne sa to nezdá málo.
Ahoj, áno mala som ten pocit. Po materskej som bola ešte rok na PN, tak sa mi ten pocit predĺžil... Dosť mi pomohlo, keď som sa občas stretla s kamoškami len tak bez detí a čosi sme vyrábali, aj keď len blbosti zo servítok, tak som sa cítila trochu užitočná.. 😄