Pochybnosti o druhom dieťati

13. jún 2021

Ahojte. Po prvom porode som dlho tvrdila, ze dalsie dieta nechcem. Necitila som sa na to, dcera bola naozaj narocna, mala som velky strach. Doma sme sa casto hadali, pretoze do vztahu sme vstupovali s tym, ze obaja chceme viac deti, aspon 2-3. Naozaj som to razne odmietala. Nakolko je uz nasa jedina dcera skolkarka, nieco sa vo mne pohlo a zacala som nad tym uvazovat, chcem malej dopriat surodenca, mam odlozene vsetky veci, byvame v dome, mame priestor, dari sa nam v praci.......jednoducho nie su vacsie prekazky. Po vzajomnej diskusii a dohode sme sa o babatko zacali snazit, ale od vtedy mam zase strach. Ked si predstavim, ze sa v mojom tele mozno zacina tvorit zivot, citim opat tie velke zavazky, zodpovednost....uz to nie je jedno dieta, uz budu dve (ak sa podari...samozrejme teoreticky). Myslela som si, ze to bude len pri prvom, aj ked bola planovana, aj tak to bol sok...a je tu znova 😔 mam chut povedat, ze uz to dalej skusat nechcem a nech este pockame...mali ste aj vy nieco podobne? Je to normalne aj pri dalsich tehotenstvach?

annamalaga
13. jún 2021

Neboj zvládneš to. Keď sa Vám aj druhé podarí . Deti sú radosť. Vo vašom prípade ani financie niesu problém. Chod do toho.

chrumka120
13. jún 2021

Keď máš chut povedať že to nechceš tak to nerob

tncka
13. jún 2021

Uz teraz necuvni lebo len hadka z toho bude. Toto sa nestretne s pochopenim.

mia78111
14. jún 2021

Rob, ako TY cítiš. Nie ako to po tebe niekto požaduje. Lebo s miminom budeš ty doma 3 roky... Ak to tak cítiš zatiaľ by som počkala ... Dieťa nie je sranda

marseillefan
14. jún 2021

Ja si myslím, že najlepšie, čo môžeš urobiť je že to, čo si tu napísala, povieš doslova aj svojmu mužovi.

miadi
14. jún 2021

Obavy su vzdy normalne ale tuzba po dietati by mala byt vacsia. Clovek ked mà jedno dieta Nevie si to uplne predstavit milovat niekoho tak ako to prve. Ale laska sa nedeli laska sa nasobi. A kazde dieta je ine. Moja mala bola je narocne tornado. Nekonecny porod vzdor atd .ale aj tak uzasna . A maly uplne opak kludnucke babo aj porod bol rychlo a ok. A najlepsie je ze sa miluju 🥰kazdu hodinu sa objimaju mojkaju. Vela sa spolu hraju. A to som si prvy rok dva myslela ze bude jedinacik a ze to tak bude ok. Ak mas traumu z porodu zozen si lepsieho zdravotnika. No ak citis uzkost vacsiu ako tuzbu Po dietati daj si pauzu. Nic by sa nemalo robit nasilu Lebo mas 5rocnicu plan. A Hlavne nie dieta.

misickaa4
14. jún 2021

Hlavne sa riad svojim pocitom a nerob nieco nasilu...

jana_eyre_2
14. jún 2021

Mám tri deti, chcela som 4ri.. vždy som šla do tehotenstva s velkymi obavami, či to bolo dobré rozhodnutie.. a vždy sa ukázalo, že to bolo veľmi dobré rozhodnutie 😉

Každý zodpovedný človek máva obavy, ale ja si myslím že mať viac deti je úžasné, aj keď obcas náročné..

Držím palce

ajka0207
14. jún 2021

Myslím že to sú také normálne zdravé obavy, ja teraz čakám tretie, plánované, a každý deň ma napadne či to ozaj bol dobrý nápad.

nevenka
14. jún 2021

@ajka0207 aj mna toto napadlo, presne pri tretom. Uz bude mat 6 mesiacov a niekedy si poviem, ze fuuu...Ale sli sme sa zblaznit radostou, hoci som mala zdravotne problemy, tak porod rychly, hoci trosku skor. To dietatko prve mesiace len spalo a jedlo. Teraz ho trosku bolieva brusko, neviem, dufam, ze je to prechodne, ale taky problem, ako s druhym babom, nemame. Je to dieta "za odmenu", ako sa hovori. A to zo zaciatku sa tiez nevedel prisat na prsnik, ale skusenosti ma naucili, ako mu pomoct a po 6 tyzdnoch, parada. Ked su dvaja starsi, da sa to. Strasne ho lubia, mojkaju sa s nim, nosia mi plienky, zabavaju ho s hrackami, povzbudzuju k pretacaniu, podaju cumlik. Ked ideme von, sami sa oblecu. Narocny bol rozdiel 21 mesiacov pri prvych dvoch, ale aj to sme zvladli. Ta laska sa naozaj nasobi a hlavne, ked ich clovek vidi pokope, ako sa lubia. Keby zdravie a vek dovolilo, tak tretiemu doprajeme tiez partaka.