Po rodičovskej sa cítim úplne hlúpa

kikk
25. jan 2022

Maminy, žienky, aj Vám sa stalo, že ste sa po materskej v práci cítili úplne mimo? Dnes som absolvovala pracovný pohovor a súčasťou bol aj vedomostný test a tiež ústny pohovor. Katastrofa jedno i druhé, (aspoň z môjho pohľadu), väčšinu otázok som nechala nevyplnených, lebo som si nimi nebola istá, moje vyjadrovanie ako vytrhaný slovník. Mám také zlé pocity z toho. Najmä keď v istom čase a na jednom mieste musíte svoju osobu prezentovať úplne top:-/Akoby mi za tri roky na materskej úplne vyšumeli všetky vedomosti, nielen nejaký aktuálny prehľad, z hlavy.
Naordinovala som si každý deň aspoň nejaké zaujímavé podcasty, trochu aktuálneho diania a nejaké správy, ale tv veľmi nepozerám. Máte nejaké tipy na zaujímavé relácie, podcasty a podobne? Vďaka za každé milé slovo a povzbudenie🙂

buberova
25. jan 2022

Mňa zaujal ten vedomostný test... Aké otázky a na akú pozíciu tam boli?

kikk
autor
25. jan 2022

@buberova ide o mediálnu oblasť a otázky boli zo všeobecného rozhľadu, napr.: americký, ruský, čínsky prezident, koľko stojí barel ropy, členovia NATO, prvý človek vo vesmíre...a pod.

buberova
25. jan 2022

Neviem či ťa to poteší ale na materskej som síce nebola ale netuším koľko stojí barel ropy ani kto je čínsky prezident, a toho nemeckého už vôbec neviem :$

bolarazjedna
25. jan 2022

ja ťa úplne chápem, ja som na PN ešte len 3. mesiac kvôli rizikovému tehotenstvu, ale mám pocit, že značnú časť mojich vedomostí som zabudla už teraz...tak si neviem predstaviť, keď sa vrátim po 2 deťoch do práce...ale určite nie si jediná, a časom prídeš do toho, možno skôr, ako si myslíš 🙂 skús každý deň pozrieť zahraničné správy na nete, nemusíš v telke 🙂

mamamasama
25. jan 2022

Ja som doma s malym necele 2 roky a mam problem vobec komunikovat. Uz chcem ist do prace 😂

marifu
25. jan 2022

@kikk mali sa ťa opýtať na básničky, riekanky a rozprávky, určite by si uspela 🙂 Ale ber to v pohode, myslím, že viaceré sme počas materskej vedomostne upadli. A tie otázky by som ani ja nevedela a to som sa už davno po materskej.

kikk
autor
25. jan 2022

@marifu hohooo, to by som im tam doteraz spievala🙂))))

petronellla87
25. jan 2022

@kikk Ahoj zo spravodajskych podcastov pocuvam denne dobre rano, vinohradska 12, ceske nko, na zahranicnu politiku odporucam daily ak vies po anglicky. Toto vseko ked dam nepotrebujem ani spravy pozerat. Jaj a este vyborne su zkh rozhovory a odsudeni na neuspech. Z takych oddychovejsich mam rada ludskost, piatocek a potom rozne true krime podcasty i ked to je niekedy masaker celkom😃 Drzim palce v hladani prace🤗

diewcatqoo
25. jan 2022

Ja som sa po rodicaku vracala k povodnemu zamestnavatelovi, ale na uplne inu poziciu, kde som tiez musela absolvovat vedomostny test + pytali sa ma vela odbornych veci. Na jednu otazku som odpovedala nieco v tom zmysle, ze bohuzial, neviem odpoved, ale ak by nahodou mali zaujem, viem im vymenovat, ako sa volaju vsetci siedmi trpaslici 🙂
Potom som sa dozvedela, ze na zaklade tejto odpovede ma prijali 🙂

7lenka11
25. jan 2022

nič si z toho nerob.. ja mám niekoľko kolegýň po materskej a každá s tým bojuje.. jedna sa dokonca vrátila po 10 rokov, mala 4 deti a povedala, že sa musí učiť všetko odznova.. je to prirodzené, no zároveň preto sú ženy často na pohovoroch diskriminované.. treba na sebe zamakať, každý deň si prečítať prehľad správ, zaujímať sa o oblasť, v ktorej chceš pracovať.. aspoň pol hodinku denne by som venovala informáciám z vonkajšieho sveta.. inak to, že ti dali robiť vedomostný test, je zaujímavé.. robila som v mediálnej oblasti, no nikdy som sa s niečím takým nestretla.. zvyčajne sme sa len na pohovore pýtali pár "chytákov" a sledovali, či daný človek vie pohotovo reagovať, resp. či vie, o čom vôbec hovoríme
inak veľa podcastov má denník SME, ja príležitostne počúvam tie od Denníka N
a na sociálnych sieťach sledujem zaujímavé osobnosti a médiá, kde prelustrujem pár postov a zachytím aspoň základné info

slavussik1
25. jan 2022

Nejde ani tak o vedomosti ale o sebavedomie. To treba zlepšiť. Kamoška vedie skupinu Pohovor bez stresu a tam sa venuje aj mamičkám po materskej. Skus fb popozerať. Myslím, že my žienky na MDd mame vždy pocit zakrpateneho mozgu ale to sa zmení návratom medzi ludi. Teda dúfam 😀

luccija
25. jan 2022

@kikk nie sú hlúpa iba si presmerovala svoju pozornosť tam kde bolo treba🙂pozrela som sa čo si vyrábala si šikovná.

marianarem
25. jan 2022

@kikk Ja sa tiez citim, ze som preradena na inu kolaj. Niekedy si neviem spomenut na zakladne veci z prace, tento rok sa do nej vraciam. A celkovo najviac citim problemy s pamatou, aj kratkodobou. Takmer vzdy, kym pridem do chladnicky, tak zabudnem, po co som tam isla 🙈
Na druhej strane mam pocit, ze to nie je tym, ze by mozog zlenivel. Naopak mam pocit, ze fici na plne obratky. Len je strasne sustredeny na maleho. Permanentne periferne sledovat, co robi, odpovedat na milion otazok a poziadaviek, na kolene rozmyslat, ako riesit tu alebo tamtu situaciu, ako mu zrozumitelne vysvetlit veci, lovit z hlavy stale nove pesnicky, vymyslat aj vlastne pesnicky a basnicky, zapajat vsetku kreativitu, aby zjedol pestru stravu....atd. atd....🙂 Ja mam pocit, ze v robote si ten mozog oddychne, a to mam povolanie dost narocne na hlavu.

vanda323
25. jan 2022

@kikk Ja som tehotná , doma má. 3 detí a áno mám pocit že som hlúpa...teda ohlupla

dada0902
25. jan 2022

Ja som na tom rovnako som totálne mimo tiež som ostala vypatlana keď sa ma niekto niečo pýta úplne okno aj rýchlo zabúdam neviem niekedy co bolo včera sama som zvedavá na návrat do roboty

lulu0123
25. jan 2022

Ja sa budem do prace vracat po 3 detoch,skoro 9 rokoch.Ale nastastie pracu mam,.Ale urcite sa chystam par mesiacov predtym nieco si nastudovat,pripravit sa.Aby som nebola uplne vymetena.

krisbar
27. jan 2022

Ja sa sice nebudem vracat do prace, som podnikatelka a obchod dalej fici ale mne na materakej prave to bezne " vzdelavanie " zostanie v obraze chyba. Aj preto neustale ked mam prilezitost drzim knihu, pri kocikovani, behani zase podcasty, pocuvame newsfiltre. Zatial neviem ani vela pesniciek a basniciek. Proste som asi iny typ mamy.

evka258
27. jan 2022

@kikk no tak to by som ani ja nevedela 🙂

greywolf
30. jan 2022

@kikk to su vseobecne informacie to by mal priemerne vzdelany clovek vediet. Nehnevaj sa ale ty nevnimas svet okolo?

kikk
autor
30. jan 2022

@greywolf uviedla som priklady otazok, nie moje odpovede, ale vdaka za nazor😉

kikk
autor
30. jan 2022

Vdaka vsetkym za tipy na podcasty a zaujimave relacie🙂

marifu
31. jan 2022

@greywolf prepáč, ale poznáš Fíha tralala, Spievanku, Zahrajka, dokážeš porozprávať Červenú čiapočku v polospánku? Ak nie, znamená, že nevnímas detský svet 😉

zuzanka.zuzu
31. jan 2022

@marifu ale ona sa predpokladam nehlasila na pohovor do skolky...v banke, poistovni ci na poste (len priklady) netreba vnimat detsky svet, tam praveze treba vnimat "dospelacky" svet, nikoho tam Spievanka nezaujima (a za hranicami ani netusia kto to je cize nejakeho obchodnika v korporate to vobec nezaujima)

marifu
31. jan 2022

@zuzanka.zuzu samozrejme, že to nezaujíma nikoho a určite sa autorka pripravovala, ale dobre vieme ako to chodí na materskej, to neznamená, že sa svet točí len okolo plienok, ale priznajme si, čo budeš sa rozprávať s dieťaťom o politike?

11iva11
1. feb 2022

@greywolf
@evka258
Okrem toho prvého človeka vo vesmíre sú ostatné otázky podľa mňa úplne mimo všeobecného rozhľadu...barel ropy? Nestací mi vedieť aktuálnu cenu pohonných hmôt tu na Slovensku??? 😀

greywolf
1. feb 2022

@marifu Ano mame syna. Poznam. Aj duhalku , paci pac, bohuzial aj Jarosa. 😀 spievat si Myslim ze neviem, ale slova poznam. Spieva manzelka.

zoeeoz
15. feb 2022

Ja som na rodicaku 1,5 roka a teda...už teraz som proste citeľne "osprostela".. neviem co bude po 4 rokoch🤣