Po pôrode som príliš úzka, mali ste podobný problém?

visna6
30. aug 2019

Prosím, ak má/mal niekto rovnaký problém, budem vďačná za radu.Som 9 týždňov po pôrode. Nečakala som intimny život bude hneď v pohode, či rovnaký ako predtým. Ale včera (čo myslím,že sme sa nejak neponáhľali a 9 týždňov je pohode) sme to s manželom išli skúsiť prvýkrát od pôrodu. Lenže ostalo to len pri pokuse. Pri pôrode má lekár nastrihol, teda som mala aj šitie. Neviem či je to tým, no úplne to bolelo a mala som pocit že mi tam ostal priestor akurát tak pre ihlu. Mali ste niektorá rovnaký problém? Skôr som očakávala že vagína ostane širšia ...ale nie toto. Ako tomu pomôcť? Som z toho trochu dosť frustrovaná :/

bee_99
30. aug 2019

Aj my sme skusali 6t po porode a nedostal sa dnu.. Mala som pocit ze ma roztrha.. Cele zle.. Ale svagrina mi hovorila ze si z toho nemam nic robiť ze to chce cas.. Ale neviem ako budeme trenovat 😂 idem kupit lubrigant aby sa aspon dostal dnu.. Vraj sa to postupne povoli

marseillefan
30. aug 2019

@visna6 hej, mali sme... po prvom pôrode som po 6 týždňoch samozrejme nabehol, že ide sa na to a bolo to tragické... postupne sa to síce pomaly zlepšovalo, ale pobolievalo dobré 3 mesiace, možno aj viac (neodradilo ma to).. a už nepamätám presne, ale myslím, že po pol roku sme už boli v normále.

henka123123
30. aug 2019

Musis dat tomu cas a iba skusat..zalezi aky velky bol nastrih a sitie..my sme prvy nebolestivy sex mali po 9 mesiacoch 🙂 a aj teraz to uz je to 20 m to je niekedy citlive 🙂

1gabriela13
30. aug 2019

@visna6 aj bude ešte nejaký čas, myslím tým nejakých 4-5 mesiacov určite, samozrejme vždy to bude lepšie, ale pokiaľ ta bolesť vymizne, môže kľudne prejsť aj pol rok.

visna6
autor
30. aug 2019

@bee_99 no presne. Zlepšilo sa to neskôr?

bee_99
30. aug 2019

@visna6 teraz som 7 t po porode.. A do toho kramy.. Tak uvidime o tyzden ideme na to som zvedava lebo som bola hovota z toho

visna6
autor
30. aug 2019

@1gabriela13 no aj som rátala s tým že to bude trvať dlhšie, len ma prekvapili že ostala fakt fest stiahnutá alebo neviem no, čím to je. Ja som si aj v hlave vravela že len sa uvoľniť lebo viem že napätie tomu nepomáha ale žiaden efekt to nemalo

visna6
autor
30. aug 2019

@bee_99 mňa to včera veľmi prekvapilo,že čo to má byť...tak držím prsty aj tebe nech sa to dá čo najskôr do starých koľají

1gabriela13
30. aug 2019

@visna6 áno to teraz tak cítiš ako keby si bola stiahnutá, ale to tak nie je. Len cítiš miesto šitia. Potrebuje to čas a o pol roka nič ani nebudeš cítiť.

matuskova003
30. aug 2019

Dajte si pohár vínka, uvolni sa... použite aj lubrigacny gel 🙂 je to normálne, ale neboj sa. Dostane sa do Teba len musís byť uvolnená. Ja som dlho po prvom pôrode mala presne toto isté. V hlave mi išli rôzne scenáre keď sme na to išli tak som bola celá pototo 😀 neboj sa 🙂 asi všetky sme toto zažili

zania
30. aug 2019

@visna6 ja som mojej gynde po prvom pokuse povedala,ze ma asi zle zasili a ta skoro odpadla 😅😂😂 skoro polroka sme to "rozchadzali",potom akoby utlo a zrazu to islo lepsie ako predtym. Po druhom porode som sa pripravovala,ze to bude zase skoro rok trvat a nabehli sme skoro hned uplne v pohode. Takze za mna radim,treba vydrzat,skusat,vela gelu a trpezlivosti. Ono to raz pojde,len sa nehadajte a muz musi byt trpezlivy

ukulela
30. aug 2019

@visna6 lubrikant, pripadne su vaginalne kremy s kyselinou mliecnou (ja mam problem po druhom porode, paradoxne po prvom s velkym sitim to az tak nebolelo, pri druhom mam pocit, ze vobec "nemaze" - preto skusam ten vaginalny krem, malo by to pomoct. inac ani raz som na to nesla sok, ako o tri mesiace 🙂

sapetka
30. aug 2019

Ja som to mala v pohode(chvalabohu) bola som tiez mastrhnuta a sita ale moja porodnicka ma carovne ruky. Ja som bola do tyzdna bez bolesti, sex bez bolesti vsetko super. Dost zalezi od toho ako ta prodnik “da dokopy” drzim prsty

lula313
30. aug 2019

@visna6 ak kojis, mozes byt suchsia. Ja som rodila v AT, kde sa nastrih nerobi a ani má nesili.. nemali sme problemy a obaja sme zhodnotili, že ziadna zmena

fopka
30. aug 2019

@visna6 ja som mala hned po porode kvoli komplikaciam zakrok, teda okrem porodneho zasivania som bola hned na to opat 2-krat presivana. Na sex som sa zmohla po 4 mesiacoch, no mesiacoch, som myslela,ze skapem od bolesti a po pol roku sme skusili zase, ale tiez hruza, cez bolest ...potom postupne do roka sa to upravilo. Doktor mi vravel,ze je to normalne,chce to cas. Myslim ze aj u teba. Teda nie az rok 😂 ( ja som bola iny pripad)

ludmilka2407
30. aug 2019

Casom sa to zlepsi neboj, u mna to trvalo asi mesiac.

janapeterjana
30. aug 2019

@visna6 My sme skusali zhruba 8 tyzdnov po porode, ale ostalo len pri pokuse. Nevedel vojst dnu, akoby sa to tam cele zuzilo. Bola som frustrovana viac ako on. Tak som povedala, ze si to najskor musim skusit sama v sukromi s nejakou hrackou a az ked to 'rozchodim', mozeme skusit naostro. Ale ani s hrackou a lubrikantom nic moc, mala som pocit, ze to tam roztrham. Cele zle. Ale potom po milimetroch som tam nejako dostala vibrator a neskor aj manzela. Odvtedy sme skusali uz iba raz, s malym mame tolko roboty, ze sex nejako davame na druhu kolaj.

evitka83
30. aug 2019

@visna6 ja som sa odvazila po 5 mesiacoch, cista katastrofa, nam sa vratil sex zivot do normalnych kolaji, aby som si to aj ja uzila po 18tich mesiacoch. Kazdemu to trva inak, hlavne babu strihali

annamivo
30. aug 2019

@visna6 určite používajte lubrikant a ono to pôjde pomaličky k lepšiemu 😉 mali sme podobný problém, mala som aj vonkajšie aj vnútorné stehy cca 10 tak si vieš predstaviť 😏 ale už sa to zlepšilo, som 3 mesiace po pôrode.

monikatopolcany
30. aug 2019

@visna6 tak mňa to teda prekvapilo tiež.. sestra bola tehu dávno toto si už nepamätala a ja som nevedela či nie je niečo zle.. skúšali sme viackrát, prvýkrát celé zle tak ako aj ty. Nemohol sa dostať navyše to bolelo ale zakaždým to bolo lepšie a lepšie.. takže sa nestresuj a pomaly skúšajte. Bude len lepšie 😉