Ahojte, trápi ma moje chovanie voči chlapovi. Neviem či existuje nejaká popôrodná depresia iba na muža alebo čo mi je no od porodu neviem vystáť svojho muža. Nech urobí alebo povie hocičo vadí mi to celkovo mi extrémne vadí jeho prítomnosť, jeho bytie. Najkludnejšia som keď sme s s dieťatkom osamote…bez neho… on si to všíma a teda po robote sa zoberie a ide preč aby sme mali klud no aj to mi vadí lebo v tedy mám pocit že sa nezaujíma o naše dieťa. Ale keď chce malého zobrať niekam tak mu to nedovolím. Sama zo seba som na nervy a neviem čo s tým mám robiť. Nechcem sa k nemu tak chovať a je mi to velmi lúto ale ako kolvek sa premáham nedokážem byť k nemu normalna proste mo vadí.. asi som sa zbláznila alebo ja neviem😔
Tak si predstav ze za par mesiacov ho to prestane bavit a odide nastalo. Najlepsie k inej. Potom budes spokojna? A ako to ze nedovolis aby vlastne dieta zobral niekam? On je nesvojpravny, alebo sa ta boji alebo si myslis ze mu ublizi osamote?
Hlavne mu vysvetli, ze toto s tebou robia hormony, ze realne to tak nie je a onedlho sa to zmeni. Len nech bude trpezlivy. Tie hormony su sialene po porode....chapem ta.
Možno by vám pomohol nejaký čas len vybdvaj osamote, ze keď dieťa spí robiť to čo ste robili bez dieťaťa,buď hrať hru,kuknúť film, alebo spolu navariť ,rozprávať sa. A ak vám ho má kto priziriet,tak na hodinku -dve vypadnúť niekde von.
Ale asi máš ešte len malé bábätko,si unavená zo všetkého a možno ešte nevieš čo a ako a musíš sa s bábätkom zžiť. Ale aby si si neodohrala muža od seba, normálne mu dovoľ nech je s vami,vtedy si radšej kusni do jazyka a nech si vás užíva aj on. Prípadne ho poslať kocikovat a nechať nech je s nim sam, nech sa postará, ty oddychni. Ono sa to časom zlepší určite.
Ale určite ten čas pre vás dvoch,aby si sa doňho opäť zamilovala
Nedokončila som pardon. Mám to riešiť nejakou terapiou alebo psychológom alebo? Ak to niekto mal podobne bola by som rada za nejakú radu. Som stále v šestonedelí s prvým dieťaťom tieto pocity sú premňa uplná novinka nokdy som sa takto nechovala preto ma to trápi voči nemu.
@zooeynka bojim sa ich nechať samých pretože nemá taký cit pre to malé. Absolutne s nim nevie narábať opatrne aj ked som sa snažila niekolko tisíc krát mu ukázať ako to má. Keď ho má na rukách tak ho stále musím upozorňovať aby maličkému držal hlavičku lebo mu potom padá, aj pri ňom stále plačie a ja sa proste bojim ich nechať samých
Urcite skus vyhľadať odbornú pomoc, skôr ako znicis vzťah. Ono sa to ľahko povie tým co nezazili, že sa máš ovládnuť lebo ho vystves, ale niekedy človek nevie ako sa ovladnut
Nema cit lebo je to asi jeho prve. Ako sa to ma naucit ked mu nedovolis? Len ho nechaj, nech si buduju spolu vztah, narobis kopec zleho ak ho budes len komandovat a vraviet mu co robi zle. To je strasne frustrujuce to pocuvat.
rozhodne a bezodkladne vyhladaj odbornika psychologa. bez srandy a idealne hned zajtra. znicis si vztah. neviem ci to zvladnes sama. skor nie. toto je mimo teba.
chlap realne svojmu dietatu neublizi. ty to vidis teraz inak.
ono sa to cele bez pomoci moze este zhorsovat. niekomu to prejde same ale aj nemusi. moze to skoncit naozaj zle. malo sa o tom hovori, zeny sa potom citia zle a nechcu pomoc. ale potrebujes ju.
môže to byť hormónmi, kadečo sa stáva, každá sme iná a proste to má na nás vplyv, ale neodkladala by som to a vyhľadala pomoc, aby to nezašlo ešte ďalej a nebol z toho problém jak svet :/
Kamoske takto zase vadil starsi syn po porode mladsieho. Preslo to po sestonedeli. Urcite sa s tym muzovi zdover a aj ze ta to trapi. Nech vie, co sa deje. Ak by to po tom sestonedeli neprechadzalo (alebo dajme tomu max. po 3 mesiacoch), tak uz urcite psycholog.
@sergejj tak toto môže napísať iba muž. Brala som hormonálne injekcie a nie, človek sa vtedy nevie ovládať ani keby chcel. Jento prosto biologia. Ako keby ste niekomu povedal, že aj si aplikuje neuroblokator do ruky tak ju predsa musí cítiť ako predtým. Nie je možné aby ju neovládal. Okrem toho muži majú cítenie ako žena po 5 novalginoch.Proto porovnávať cítenie viac menej čisto racionálnej bytosti s emocionálnou je choré. Ak chlap povie žene že sa má ovládať tak vôbec nechápe čo znamená byť ženou a aká je jej úloha v živote.
@sergejj nemas pravdu, mozes si to predstavit aj ako ked opitemu cloveku niekto povie ze "spravaj sa normalne". Nebude to fungovat lebo ho ovplyvnuje alkohol...zenu tak ovplyvnuju hormony, celkom by som ti to priala si vyskusat. Nie v zlom. Len aby si mal predstavu ake to je ked ta rozreve obycajna poznamka(ktora by s tebou za normalnych okolnosti ani nehla)
Ahoj. Mala som po prvom porode to iste. Presne.. Trvalo to dost dlho, cca pol roka. Muz bol trpezlivy, ked sa ustalila hladina hormonov (bolo to vidno napr na vlasoch, ze prestali padat ale zacali rast nove) tak to preslo..
Hlavne komunikuj, nie ze si rozvratis manzelstvo preto. Povedz mu, ze to je hormonmi, nech je trpezlivy.
@sergejj ved aj podvadzaju lebo testosteron, nie? Keby ho nemali tak amen tma. Ale maju aj mozog aby si ten testosteron"vybili"doma s manzelkou a nie kade tade....Zenam sa hormony po porode upravia, sice kazdy mesiac kolisu ale to ze v nervoch nahukaju na muza snad nechces porovnavat s neverou?
Muž sa nenaučí robiť s dieťaťom, kým mu to nedovolis
. Nádych, výdych a nechaj muža nech sa stará a buduje si vzťah s dieťaťom, tiež niesi dokonalá a cesty života sú nevyspytateľné, nikdy nevieš kedy ťa bude musieť 100 percentné zastúpiť.
@fiafia ...a potom sa zeny casom stazuju ze muz nic nerobi s dietatom, ze je nemozny a nevie ani co dietatu obliect, resp.kde ma veci. To ze ich nepustia k decku, lebo vsetko vedia lepsie si uz nepripustia. Radsej nech chlap smatlavo prebali ako ho nepustit k dietatu osamote...lebo JA to viem lepsie :/
Ja som bola tiež na muža protivna po prvom pôrode. Vsetko ma vytacalo. Asi nie tak extremne ako teba, ale predsa. Ale to sú fakt len hormóny, treba mu to vysvetliť ako to citis, a hlavne nech si to neberie osobne. Utrasie sa to určite. Až ked by to nepreslo napr po 2-3 mesiacoch treba radsej s psychologom sa porozprávať, aby si si neznicila vzťah. Napr po druhom som to už vôbec nemala. Celkovo so mnou uz tie hormóny vôbec tak nehadzali ako po prvom
Obcas sa to stava. Nie je to nic zvlastne. Hormony po porode su este divoke. Ono sa to utrasie. Len si treba davat pozor a nenicit si vztah. 😉