Po narodení dieťaťa som prišla o všetky kamarátky

15. sep 2022

Ahojte, je tu niektorá čo ste zažili tiež to že sa vám po narodení dieťaťa všetky kamarátky otočili chrbtom? Ako ste sa s tým vysporiadali? Mňa to veľmi trápi, mám ročného syna a celý čas odkedy som na materskej a odkedy sa malý narodil trávim čas len s ním, s mužom a mojimi rodičmi. Muž ma aj doslova vyháňa z domu aby som niekam išla že on pri malom ostane lebo vidí že táto situácia mi vôbec neprospieva ja by som aj rada len nemám s kým :( mala som 4 kamarátky vždy som si myslela že je to kamarátstvo na život a na smrť ale asi som sa mýlila. sú to všetko bezdetné baby okrem jednej ale tá už má deti veľké čo chodia do školy. Všetky sme vo veku že nemáme ani 30, vyrastali sme spolu, prežili sme spolu celú základnú školu.. Ako sa malý narodil videla som sa s nimi asi 3 krát (za celý jeden rok!!). Malého prišli prvý krát navštíviť keď mal pol roka!! A to sa ešte pri oznámení že som tehotná tešili ako somnou budú chodiť kocikovat. Dopadlo to tak že malý už za chvíľu ani kočík potrebovať nebude a nič z toho.
Ešte jedna dôležitá vec, všetky 4 odomna bývajú na 15 minút!!!
Takže nieje to tak že by bola každá z iného mesta. Ja viem že každá z nich má okrem mňa ešte milión iných kamarátok lenže ja som vždy mala len ich a oni to veľmi dobre vedia.
Jediné moje ,,kamaratsva,, teraz sú len také že si občas s niekým napíšem ale to mi nestačí.
Muž mi hovorí že však nájdi si iné kamarátky, prihovor sa nejakej mamičke na ihrisku ale keď na toto ja fakt nie som.. mala by som iba pocit že otravujem
Neviem už čo zo sebou, som z toho strašne frustrovaná, nervózna že celý môj momentálny život je jeden veľký stereotyp

januska12323
15. sep 2022

A ty si ich pozvala na návštevu, napíšeš zavoláš ako sa majú? Oni majú taký istý život ako predtým, zmenil sa len ten tvoj. Ak ste predtým chodili každý týždeň von tak teraz chodia bez teba to je logické.

beata_k
15. sep 2022

A napisala si im, ci maju vtedy a vtedy cas sa stretnut tam a tam? Je iniciativa z tvojej strany?

viestta
15. sep 2022

A čo tak ísť cvičiť, behať, vybrať sa medzi ludi. Tisicky žien riešia, že nemôžu od dieťaťa odísť lebo otec sa nepostara, ty môžeš a nevieš co so sebou. Už si veľká, už to nikto nebude robiť animátora. Aj kamošky treba niekde pozvať. Bud prídu alebo nie. Nečakať, že sa samé ozvu, treba byť aktívna ak ti chýbajú.

autor
15. sep 2022

@januska12323 samozrejme že som ich najprv pozývala neustále som sa pýtala kedy nás prídu pozrieť.. nikdy nemali čas ani len na pár minút sa zastaviť pritom každá pracuje kusok odomna.. trvalo pol roka kym prišli a mala som pocit že z povinnosti aby to mali za sebou.. teraz ma to už akosi prestalo baviť sa vnucovať..

beata_k
15. sep 2022

Nie, nie cele zle. Mala si ich pozvat von. Do mesta, na kavu. Ist na navstevu k babatku to je taka "super" navsteva.

viestta
15. sep 2022

Ale však nemusia chodiť na návštevu. Však si dajte stretko niekde kde dáte kavu, koláčik. Pokecate, každá pôjdete po svojom

autor
15. sep 2022

@beata_k k nám som ich pozvala na prvú návštevu po narodení syna aby ho spoznali a videli snáď nepôjdem s novorodencom niekam ja za nimi do baru..

zuzikak
15. sep 2022

tak ako vravi tvoj manzel. Najprv skus ist sama medzi ludi. Aj ked budes sama ale naucis sa nespoliehat na kamaratky. Daj si tu infosku na koniku podla mesta a ulice odkial si a ako mas stare dieta a ze hladate kamosky. Ja som si takto pred 10 rokmi nasla 3 mamicky , s ktorymi sme sa stretavali na ihrisku a neskor sa aj sem-tam navstevovali aby sa deti pohrali. Skus touto formou -daj si "inzerat" a stretnite sa na ihrisku a uvidis, ci si sadnete. Ak ano - tadaaa - mas kamosky 😀

beata_k
15. sep 2022

Tak a tu je kamen urazu. Nechcu ist na kavu s babatkom. Chcu pokecat s tebou bez babatka.

autor
15. sep 2022

@beata_k ale ja by som ani po tých kavach s malým nechodila veď z toho by som ani ja nič nemala.. x krát som ich volala že nechám maleho doma ale ich odpoveď len teraz sa mi to nehodí, mám robotu, robím.. atď atď
Keby chceli pokecať somnou bez bábätka tak ja s tým problém nemám oni vedia že ho mám pri kom nechať
Oni sú jednoducho studňa výhovoriek na každý môj návrh niekam ísť alebo sa stretnúť

viestta
15. sep 2022

Ako tak čítam tvoje odpovede, tak sa len sťažujes ale aby si "pohla faldami" tak to nie. Ja by som sa tiež netlačila na návštevu k novorodencovi. A ani na návštevu k batolatu. Ale ak by sme sa s mamou dohodli, že ideme na kávu, tak nemám problém. Povedz pravdu, tebe sa z domu nechce. Čakáš, že ťa budú navštevovať. A nie každý je zrovna navštevovaci typ. Obzvlášť tie bezdetne ani nevedia co v taky čas na návšteve so sebou, pretože tak ci tak bude prvoradé dieťa.

autor
15. sep 2022

@viestta to nemyslíš vážne toto.. ja neviem kde vidíš napísané že ich voláme k sebe.. ani nevieš ako rada by som vypadla z domu aj každý jeden deň čo i len na polhodinu

srferreira
15. sep 2022

Ja som chodila aj do baru aj s novorodencom😂😂 dala nealko pivo, maly spal v kocari a bol klud. Nic mu nechybalo. Nemam babky, tetky naokolo tak maly je vsade s nami. Samozrejme musim obmadzit vela stretavok,napr. nemozem s nimi do divadla alebo party lebo vzdy je to cez vikend ked manzel robi. Ale vzdy sa da s nimi dohodnut a ist posediet, kamosky sa prisposobia som jedina s dietatom tak co mam 🤷‍♀️ Ked tvoje kamosky nevedia pochopit, ze mas dieta a nechcu ist s tebou tak su to neni tie spravne kamosky. Mne kamaratky den po porode navarili obed, pokochali sa malym a doteraz vieme posediet aj snim. Ale tiez nechapem teba mas chlapa doma vecer predpokladam tak co nejdes s nimi teda? Ved ta chlap vyhana? Tak co cakas, ze ta zavolaju oni. Ved bud aj sama iniciativna. Ja taku vymozenost nemam.

beata_k
15. sep 2022

Ale comu nerozumies? Vzdialili sa ti preto lebo chcu pokecat bez tvojho dietata na kave. Teraz ma rok. Muz ho postrazi, tak im napis. Ci sa nestretnete v meste. Ze budes bez dietata. A ked uz tam budes, prosim ta vynechaj siahodlhe monology o dietati. Nepochopia ta, deti nemaju.

mariaveronikag
15. sep 2022

Normálne im zavolaj, napíš a dohodnite si stretko bez dieťatka. Možno sa im len zdá, že ako matka máš iné starosti, iné záujmy, že sa niečo zmenilo, lebo si mamina a oni ešte nie...okrem tej s väčšími deťmi. A oni pracujú, Ty si teraz na materskej...jasné, že máš viac času. Naplánujte si nejakú aktivitu ako "predtým". Čo ste robili kým sa nenarodil syn? Možno nevedia, čo Ti teraz povedať, možno ich bábätká tak nezaujímajú...snažím sa len rozmýšľať, prečo nie je záujem z ich strany.

viestta
15. sep 2022

A prečo nevypadnes? Však obleč sa a chod. Hoc aj hneď. Kde je problém?

autor
15. sep 2022

@viestta no jedine ak tak sama so sebou

viestta
15. sep 2022

A čo, ty sama so sebou nevieš byt?

mariaveronikag
15. sep 2022

prispôsob sa časovo Ty im...nie že : " od 13h - 14 malý spí, poďme na kávu", držím palce.
Aké máš záľuby Ty? Skús aj tým smerom porozmýšľať. Možnosti sú 🙂

srferreira
15. sep 2022

Ako sama so sebou? Kamosky pracuju? Vsak ked koncia pockaj ich a chode na vino.
Niekedy je dobre vypadnut z rutiny, moj maly ma tiez svoju ale ked sa nieco deje neriesim ci vtedy spi alebo nie. Musi sa on prisposobit danej situacii.

januska12323
15. sep 2022

Npíš, že budúci piatok o piatej pôjdeš do kina, či sa nechce niektorá z nich pridať. Alebo si nájdi nové kamošky, s týmito ste sa asi odlúčili to sa stáva.

mariaveronikag
15. sep 2022

@viestta ale vie 🙂 len chce byť spolu s tými štyrmi a nevie ako na to

kikuska872
15. sep 2022

Ach ženy, niektoré komentáre.... 🙈🤣 človek si tu pride vyliať srdce a takto sa púšťate, neide von lebo ma ročne dieťa ZLE JE , išla by von do baru ( ročne dieťa doma ) tiež by bolo zle lebo je nezodpovedna matka . S Vami sa tu ozaj nedá. 🤣🤣🤣 na smiech

Autorka
Nič " katastrofálne" sa nedeje. Veľa z nás, stratilo kamarátky z " mladých " čias. S tým sa musíš zmieriť/ vyrovnať... prídu nové priateľstvá.
Je pochopiteľné že bezdetné dievčatá majú iné záujmy ako navštevovať kamarátku s bábätkom. Tak to je...
Uvidíš, časom si nájdeš kamarátky s deťmi a už to bude iné. Hlavu hore 🍀

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
15. sep 2022

@beata_k
@mariaveronikag ženy ja neviem či sme sa len nepochopili ale vy si asi myslíte že keď sa nejakej kamarátke ozvem tak štýlom baby nešli by ste so mnou a s mojím ukricanym synom na kávu? Veď ja som im vždy pisala malého nechám doma pri mužovi ja si od neho aspoň oddýchnem ale ani to nepomohlo a nie tiež nemám potrebu sa s každým rozprávať len o papani, kakani, spinkani a zubkoch.. keď sa ma niekto opýta ok odpoviem ale sama tieto témy nezačína

lucinka5051
15. sep 2022

Ja mam opacnu skusenost ...dve moje najlepsie kamaratky ako sa im narodili deti tak obrat neskutocny... ja chapem ze je dieta priorita a aj som sa snazila s nimi dohodnut viackrat ze pridem teda ja a mozeme aj s dietatom ist niekde v pohode...vzdy xy vyhovoriek... po case som si uvedomila ze nemaju uz zaujem 🙂 sedia 99% doma alebo v parku kde si nasli nove kamosky s detmi 🙂 ja som mala teraz narocne zivotne obdobie kedy som ich potrebovala..vedeli o tom cim so prechadzam a neozvali sa mi vobec cize som to uzavrela ze to nema vyznam nasilu... je to velmi individualne ale je treba si aj uvedomit tu hranicu kedy ta clovek rad vidi a zaujima sa o teba a kedy to uz je nasilu.. mas priestor tak sa im skus ozvat ci neskocite ma drink..ak nie tak bude jasne ze zaujem nie je...mozes si najst aj ine kamosky ;)

autor
15. sep 2022

@viestta nekomentujem už

zuzu13487
15. sep 2022

Muž nech postráži synčeka a vybehnite s kamarátkami do kina, na večeru, na kávu, na wellness, na nákupy... Hlavne keď sa stretnete, nehovor len o malom, maximálne keď sa opýtajú. Ak sú bezdetné, je pochopiteľné, že ešte neriešia také problémy ako ty. A ani si nevedia predstaviť ako sa cítiš. Určite sa ti neobrátili chrbtom, len si ďalej žijú svoj bezdetný život. Z vlastnej skúsenosti viem, že pochopí vždy len matka matku. Preto je fajn nájsť si v okolí aj nejakú kamošku, susedu s deťmi, nech máš pri kom ventilovať bábätkovské témy. 😊

srferreira
15. sep 2022

Ak si riesila sa s nimi stretnut a bola so iniciativna a stale nechcu sa stretnut tak sa ich na rovinu opytaj preco.

autor
15. sep 2022

@kikuska872
@bilberryday ďakujem za jediné dve normálne reakcie, vážim si to